نصرالله ترابی قهفرحی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری یک جلسه مشترک بین برخی مسئولان دانشگاه جامع علمی کاربردی و اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، به مهمترین اقدامات این دانشگاه در راه اندازی رشته های مهارت محور و مرتبط با نیاز شغلی جامعه اشاره کرد.
این نماینده مجلس درباره برخی جزئیات این جلسه، گفت: مسئولان دانشگاه جامع علمی کاربردی اهداف دانشگاه و اقدامات هماهنگ کننده سازمان ملی مهارت را که با تربیت نیروی ماهر در ارتباط است، بیان و به مهارت محور کردن رشته های نظری سازمان ملی مهارت اشاره کردند.
وی با بیان اینکه رویه رشته های دانشگاه جامع علمی کاربردی باید از دانش محوری به مهارت محوری تغییر کند، اضافه کرد: این امر به خصوص باید در رشته هایی صورت گیرد که در جامعه متقاضیان بیشتری دارد، دانشگاه علمی کاربردی در زمینه اشتغال اقدام خاصی را نمی تواند انجام دهد آنان فقط مهارت را می آموزانند و تنها بخشی از اشتغال را که مهارتی کردن دانش آموختگان است بر عهده دارند.
نماینده مردم چهارمحال و بختیاری و شهرکرد در پاسخ به سوال مهر درباره کیفیت همسو بودن رشته های مهارت محور علمی کاربردی با نیازهای جامعه، تاکید کرد: دانشگاه علمی کاربردی در این زمینه تازه اول راه است و ارتباط چندان قوی هنوز در زمینه مهارت محور بودن رشته های این دانشگاه و نیازهای شغلی جامعه وجود ندارد.
ترابی قهفرجی ادامه داد: دانشگاه علمی کاربردی مسیری را آغاز کرده تا بتواند نیروی مهارتی تربیت کند، پس از آن نیروی ماهر مورد حمایت دولت قرار می گیرد و اگر دولت نتوانست برای این نیرو شغلی ایجاد کند این فرد می تواند از قانون بیمه بیکاری که در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح شده استفاده کند تا بتواند شغلی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه دغدغه اصلی کمیسیون اجتماعی مجلس توجه به اشتغال است، اظهار داشت: این جلسه با توجه به برنامه پنجم توسعه و هدفی که در زمینه اشتغال زایی در آن گنجانده شده و با توجه به اینکه مهارت محوری یکی از بخشهای اشتغال به شمار می آید، برگزار شد.
نظر شما