به گزارش خبرگزاری مهر، علی پولاد در آئین کلنگزنی یادمان شمس تبریزی با تأکید بر لزوم معرفی و احیای فرهنگ و تاریخ تبریز و آذربایجان به تمام ایران و جهان افزود: این آرمان با ساخت و احداث یادمانها و اجرای برنامه های متعدد فرهنگی امکان پذیر است و ما با همکاری و حمایتهای شورای شهر و شخص شهردار تبریز با اجرای این یادمان تلاش خواهیم کرد سهم و نقش کوچکی در ایجاد و توسعه زیرساختهای فرهنگی و گردشگری شهر داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هر کشور با مفاخر، اسطوره ها و فرهنگ غنی خود در جهان شناخته می شود، از شمس به عنوان یکی از برگهای درخشان تاریخ فرهنگی تبریز یاد و بر لزوم پاسداشت یاد و جایگاه این شخصیت برجسته از طریق احداث یادمان مذکور تأکید کرد.
علی پولاد در ادامه با اشاره به ایثارگریهای رزمندگان و ایثارگران دوران دفاع مقدس و پاسداشت یاد و نام شهدا افزود: شهدا یه عنوان پرچمداران عزت و آزادگی ملی و خانواده های آنان به عنوان سفیران دفاع از ایران شایسته بهترین تقدیرها هستند زیرا ایثار آنان زمینه ساز عزت و سربلندی کشور شده است.
محمد بن علی بن ملکداد، ملقب به شمسالدین یا شمس تبریزی از صوفیان مشهور سده هفتم هجری بوده و شهرت او بیشتر به خاطر آشنایی مولوی با اوست و دیوان غزلهای مولوی با نام کلیات شمس شناخته میشود.
شمس تبریزی اولین بار در سال ۶۴۲ هجری قمری به قونیه رفت و با مولانا دیدار کرد، مریدان مولانا به دشمنی با شمس برخاستند و شمس ناگزیر از قونیه رفت و در سال ۶۴۳ به قونیه بازگشت و دوباره مورد آزار مریدان مولانا قرار گرفت تا سال ۶۴۵ که ظاهرا برای آخرین بار از قونیه رفت و ناپدید گشت.
در مورد سرنوشت وی اطلاع دقیقی در دست نیست، از شمس اثری در دست نیست. مریدان سخنان وی را که در مجالس مختلف بر زبان آورده، گردآوری کردهاند که این اثر به نام "مقالات شمس تبریزی" معروف است.
مزار شمس تبریزی که از چندین قرن پیش در شهر خوی شناخته میشده است، پس از یک دوران فراموشی در دهههای اخیر توسط محققان بازشناسی شده و نسبت به بازسازی مزار شمس تبریزی در خوی اقدام شده است.
نظر شما