به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی محمدی عصر پنجشنبه با حضور در شورای اداری استان فارس افزود: با وجود نگاه های متفاوتی که در بحث وقف وجود دارد مردم ایران همچنان علاقه خود را نسبت به بحث وقف حفظ کرده اند.
وی ادامه داد: طبق آمار هرساله به صورت میانگین 200 موقوفه جدید در کشور اضافه شده که در سال گذشته به واسطه تبلیغات کمی که انجام شد یک هزار موقوفه جدید به جمع موقوفات کشور اضافه شد.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه موقوفات باید متناسب با نیازهای جامعه انجام شود، تصریح کرد: یکی از مباحث مهمی که باید به آن توجه داشت نیاز مردم جامعه است که باید موقوفات جدید نیز متناسب با این نیازها ارائه شود.
حجت الاسلام محمدی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بهره برداری صحیح از موقوفات نمی شود، تاکید کرد: بخشی از موقوفات در حال از بین رفتن است و تعدادی نیز بدون درآمد باقی مانده اند در حالیکه باید با احیا و توجه به این موقوفات بهره برداری صحیح از این سرمایه ها در دستور کار قرار گیرد زیرا موقوفات متعلق به مردم و امانت جامعه است.
وی با اشاره به نوع موقوفات کشور تصریح کرد: دو نوع موقوفه در کشور وجود دارد که شامل منفعتی و انتفاعی است که در این میان موقوفات منفعتی سود مادی دارد ولی موقوفات انتفاعی منافع مادی ندارد و تنها از آن استفاده میشود که مدرسه و مسجد از این دسته هستند.
سرپرست سازمان اوقاف و امورخیریه کشور تاکید کرد: تبدیل موقوفات جایز نیست و هیچ دستگاه و شخصی حق دخالت در موقوفات را ندارد.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به تعداد موقوفات کشور نیز گفت: در حال حاضر 15 هزار موقوفه و یک میلیون و 150 هزار رقبه در کشور وجود دارد که در این میان 40 دانشگاه و 500 درمانگاه و بیمارستان نیز موقوفه است.
نظر شما