به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مرضیه وحید دستجردی در این ابلاغیه ضمن تقسیم متن ابلاغیه امور مدیریت، آموزشی، نظارتی و نیروی انسانی، آورده است: پیرو ابلاغ پیشین سیاستهای ساماندهی و ارتقای اورژانسهای بیمارستانی لازم است گروهی متشکل از رئیس، هیئت رئیسه دانشگاه و روسای بیمارستانها براساس برنامه تنظیمی توسط ستاد هدایت دانشگاهها، هر شب از بیمارستانها بازدید به عمل آورده و نظرات خود را در هیئت رییسه دانشگاه مطرح و خلاصه گزارشات پس از هر دوره بازدید را در بازههای زمانی 3 ماهه به اینجانب منعکس کنند.
وزیر بهداشت با تأکید بر انتخاب رئیس بیمارستان، مدیران گروه و رؤسای بخشهای بیمارستانی با توجه به اهمیت فرآیندهای درمانی و با در نظر گرفتن شناخت و تعهد آنان نسبت به اورژانس و از بین اعضای هیئت علمی تمام وقت جغرافیایی، تأکید کرده است: ارتقای استادان بالینی منوط به گزارشهای مستند در خصوص حضور فعال آنان در اورژانسها باشد و مطرح شدن پرونده آنان در کمیتههای ترفیع منوط به این حضور قرار گیرد و ارتقای سالیانه دستیاران و معرفی آنها به امتحان گواهینامه و دانشنامه نیز منوط به حضور فعال در اورژانسها و تایید دانشکده پزشکی براساس مستندات در این مورد باشد.
دستجردی با اشاره به اینکه بیمارانی که از اورژانس بیمارستانی ترخیص میشوند حتماً باید با مسئولیت متخصص مقیم و با همکاری دستیار ارشد ویزیت شده باشند، گفته است: درتمام اورژانسهای بیمارستانی با ورود سالانه بالای 30 هزار بیمار باید متخصص مقیم طب اورژانس حضور داشته باشد و در مواردی که هنوز امکان این کار فراهم نشده با نظر هیئت رئیسه دانشگاه تخصص مربوطه تعیین و متخصصان باید به صورت مقیم و 24 ساعت در اورژانسها حضور داشته باشند.
وزیر بهداشت با درخواست از هیئت رئیسه دانشگاهها مبنی بر تأخیر نداشتن در پرداخت کارانه فعالیت پرسنل در اورژانسها، تصریح کرده است: برای تشویق حضور متخصصان مقیم اعم از هیئت علمی یا غیرهیئت علمی در ساعات عصر، شب و ایام تعطیل، جبران خدمات انجام شده توسط هیئت رئیسه دانشگاه به نحو مقتضی صورت گیرد.
وی در این ابلاغیه بار دیگر با تأکید بر اینکه اورژانسهای بیمارستانی موظف به پذیرش تمامی بیماران مراجعه کننده هستند، اضافه کرده است: در صورت لزوم به انتقال، اقدامات اولیه برای پایدارسازی بیمار در بیمارستان مبداء انجام شده و سپس با هماهنگی ستاد هدایت و اطلاعرسانی درمان به مرکز درمانی مورد نظر ارجاع شود. مسئولیت بیمار تا زمان انتقال به بیمارستان بعدی به عهده بیمارستان مبداءاست.
دبیر شورای عالی سلامت کشور خاطرنشان کرده است: افتتاح بخشهای جدید و یا توسعه بخشهای قدیمی منوط به تکمیل نیروی انسانی اورژانس اعم از پرستار، کمک بهیار و بیماربر خواهد بود. در صورت لزوم حتی با تعدیل نیروی بخشهای دیگر نیروی مورد نیاز اورژانس باید تأمین و تکمیل شود. نیروی مورد نیاز براساس نمودار سازمانی جدید اورژانس بیمارستانی که تا یکماه دیگر ابلاغ خواهد شد، تأمین شود.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه اجرای این امور برعهده روسای دانشگاهها به عنوان بالاترین فرد مسئول حوزه بهداشت و درمان است، یادآور شد: سوپروایزر مخصوص اورژانس در تمام بخشهای اورژانس بیمارستانی با بار مراجعه بالای 30 هزار در سال باید حضور داشته باشد و فرآیند پذیرش و هماهنگی با ستاد هدایت برای جابجایی بیماران از وظایف سوپروایزر یا فرد منتخب رئیس دانشگاه مستقر در اورژانس است و در سایر بیمارستانها سوپروایزر کشیک این وظیفه را برعهده میگیرد.
نظر شما