به گزارش خبرنگار مهر، محدثه دختر بچه سه ساله اهل بندرعباس یکشنبه شب با حال بسیار وخیم توسط پدر و مادر خود به بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی شهیدمحمدی آورده شد و بعد از معاینات اولیه پزشکان آثاری از کودک آزاری را در بدن او مشاهده کردند.
متخصص طب اورژانس گفت: این دختربچه سه ساله با افت سطح هوشیاری و در حالت کما توسط والدین به اورژانس مراجعه کرد که در بررسیهای اولیه آثار کبودی روی بدن کودک مشاهده میشد.
دکتر رضا یزدانی گفت: باتوجه به آثار کبودی روی قفسه سینه، تن، اندامها، ابرو و پلک فوقانی چپ و همچنین به دنبال اظهارات متناقص پدر و مادر کودک مبنی بر افتادن کودک از روی میز، افتادن کودک در پارک از روی تاب، لیزخوردن کودک در حمام، تشخیص کودک آزاری فیزیکی مورد تأئید قرار گرفت.
این متخصص طب اورژانس گفت: با توجه به خونریزی داخل شکمی بیمار تحت عمل لاپاراتومی اورژانسی قرار گرفت که از شکم بیمار در حدود 300 سی سی خون لخته و تیره بیرون آمد.
وی در ادامه افزود: بعد از عمل بیمار به بخش آی سی یو منتقل شده و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفت که متأسفانه به دلیل وخیم بودن شرایط کودک خردسال، 12 ساعت بعد از مراجعه به بیمارستان فوت کرد.
والدین این کودک تاکنون موضوع کودک آزاری را نپذیرفته اند و مدعی هستند که هیچگونه ضرب و شتمی در میان نبوده است.
این حادثه در حالی در بندرعباس اتفاق میافتد که دو ماه گذشته هم دو کودک دیگر به دلیل ضرب و شتم از سوی پدرخود در بیمارستان شهید محمدی بستری شده بودند.
دکتر ذاکری متخصص کودکان در این زمینه می گوید: سوء رفتار با کودکان طیف وسیعی از رفتارهای غیرمتعادل روانی است که در نهایت منجر به عوارض متفاوت و حتی مرگ می شود.
دکتر سمیرا ذاکری شهسواری متخصص بیماریهای کودکان هم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مطابق با آمار جهانی 15 درصد کودکان زیر پنج سال که به دلایل آسیبهای مختلف در اورژانس بستری می شوند همچنین 15 درصد سوختگی ها و 50 درصد شکستگی کودکان زیر یکسال از موارد آزار و سوءاستفاده هستند.
متخصص بیماریهای کودکان با بیان اینکه مهمترین اقدام پیشگیرانه در این خصوص شناسایی کودکان و والدین پرخطر ( high risk ) است، گفت: والدین معتاد، افسرده، خیلی جوان، دارای بیماریهای روانی، کم توان ذهنی، تک والدی از جمله موارد والدین پرخطر و همچنین موارد کودکان پرخطر نیز کودکان دچار بیماریهای مزمن، دیابتی، کم توان ذهنی و چند قلو هستند.
دکتر ذاکری گفت: کبودی با رنگهای متفاوت در بدن و در مناطق غیرمعمول از جمله شکم، دستگاه تناسلی، پشت دستها، قسمت داخلی بازو، صورت،دهان، باسن علائم کودک آزاری فیزیکی است.
وی شایعترین علت مرگ در کودک آزاری را ضربه های مغزی عمدی عنوان کرد و بیان داشت، آسیب های داخل شکمی ناشی از ضربه دومین علت شایع مرگ در کودکان کتک خورده است.
وی از مراکز حمایت های اجتماعی و روانی کودکان و والدین در بیمارستان های شهیدمحمدی و کودکان خبر داد و گفت: این مراکز آماده دریافت گزارشات مردمی و کادر درمانی در خصوص مواردکودک آزاری است.
اما بازیار مدیرکل سابق بهزیستی هرمزگان کودک آزاری در بندرعباس را نادر و کودک آزاری در ایران را غیرقابل قیاس با سایر کشورهای دیگر عنوان و اعلام کرد که رسانه ها در این خصوص بزرگنمایی می کنند در حالیکه معاون امور اجتماعی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور از وقوع هفت هزار مورد کودک آزاری طی سال گذشته در کشور خبر داد.
نظر شما