به گزارش خبرنگار مهر، جعفر جمشیدی راد ظهر پنجشنبه درهمایش ملی فضای مجازی و سیاست افزود: علوم سیاسی در عرصه های پیرامون خود مشکلاتی را احساس می کند که تغییرات پارادایمی و گفتمان های جدید این حوزه را به چالش کشانده اند که وظیفه دانشگاهیان پرداختن به این چالش ها در راستای حفظ منافع ملی است.
همچنین جعفر جمشیدی راد یاد آور شد: در این همایش 170 مقاله واصل شده که 25 عنوان از آنها به صورت شفاهی ارائه شده و بقیه پس از انتشار در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
دکتر جمشیدی راد با اشاره به اهمیت این همایش گفت: گروه علوم سیاسی همگام با پیشرفت هایی که حوزه عمومی سیاست را تحت تاثیر قرار می دهد، در صدر تحولات دانش سیاسی قرار داشته و این همایش نیز برخی از دغدغه های فراروی رشته علوم سیاسی را پاسخ خواهد داد.
دبیر علمی همایش " فضای مجازی و سیاست" با اشاره به تاثیر فضای مجازی در عرصه سیاست و عصر انفجار اطلاعات و مباحثی همچون جنگ نرم، یاد آور شد: معمولا یکی از مولفه های جنگ نرم و قدرت نرم رسانه ها، اطلاعات و ارتباطات ابزاری است؛ از این رو فضای مجازی عملا بستر اتفاق و رخداد قدرت نرم در میان ملل و جوامع مختلف دنیاست.
وی ادامه داد: لذا اهمیت این مفهوم برای همگان واضح و روشن است که بخش اعظم زندگی بشر امروزی از طریق فضای مجازی ترسیم می شود.
دکتر جمشیدی راد وضعیت ایران را در سطح فضای مجازی ارزیابی و تصریح کرد: حوزه عمومی سیاست در ایران با ابزارهایی که در اختیار دارد یا به طریقی که انتخاب کرده است توان شکل دهی به مناسبات منطقی سیاسی و راهکار عمومی نقش چندانی ندارد.
وی تاثیر اساسی همایش "فضای مجازی و سیاست" را ایجاد ارتباط با مجموعه اساتید علم سیاست در ایران و سایر دانشگاههای مرتبط که در خط مقدم تولید دانش سیاسی هستند و عملا کانون های جمع آوری توانایی و ظرفیت های سایر دانشگاهها قرار می گیرد و عرصه های جدید را با مفاهیم نو به ارمغان می آورند، عنوان کرد.
همچنین در ادامه این نشست یک روزه مجتبی مقصودی رئیس انجمن علوم سیاسی ایران، این انجمن را مهمترین قطب علمی و پژوهشی در حوزه سیاست و فعالترین نهاد علمی در این حوزه دانست و گفت: برگزاری همایش ملی مجازی و سیاست بیانگر به روز بودن این انجمن بوده که با همکاری دانشگاه آزاد واحد تبریز برگزار می شود.
وی افزود: با توجه به فشردگی زمان و مکان وشفاف شدن اطلاع رسانی، حضور در فضای مجازی الزاماتی دارد که درک تحولات عرصه های جهانی، پاسخگویی اثربخش و دوری از اقدامات انفرادی و روی آوردن به کار جمعی از جمله ای این الزامات است.
گفتنی است، در پایان همایش از مقام علمی اساتید برجسته کشور از جمله دکتر قاسم افتخاری، دکتر صادق ملکی آوارسین، دکتر یحیی فلاحی و دکتر سیدحسین صیف زاده تجلیل خواهد شد.
در ایین افتتاحیه این همایش ضمن پخش کلیپی نام و یاد رهپویان دانشگاهی در حوزه علوم سیاست از جمله زنده یاد دکتر حمید عنایت، دکتر جواد شیخ الاسلامی و دکتر ایرج افشار گرامی داشته شد.
نظر شما