به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز گرشاسبی در همایش منطقه ای مدیریت پایدار جنگل و بهره برداری در همدان افزود: آمارهای میدانی و تقریبی، بیانگر خشکیدگی و مرگ 160 هزار هکتار از جنگل های بلوط زاگرس است و این میزان اعتبار برای مقابله با آن اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: طرحی 10 ساله برای احیا و مبارزه با مرگ جنگل های بلوط با همکاری موسسه های تحقیقاتی و بخش های اجرایی استان های زاگرس نشین و بهره گیری از تجربه کشورهای اروپایی تهیه شده است.
گرشاسبی افزود: در برنامه امسال 18 میلیارد تومان از سوی دولت برای به کارگیری راهکارهایی نظیر ذخیره نزولات در پای درختان خشکیده و سالم، قطع و هرس درختان آلوده، ترویج و آموزش مردم و قرق مناطق آسیب دیده و در معرض آسیب اختصاص یافته است.
غرب کشور در خط مقدم فرآیند طولانی خشکسالی است
وی با اشاره به اینکه غرب کشور در خط مقدم فرآیند طولانی خشکسالی 10 ساله توام با ورود ریزگردها است، افزود: از شش میلیون هکتار جنگل بلوط رویشگاه زاگرس حدود 160 هزار هکتار آن با آسیب جدی روبرو شده است.
معاون مناطق خشک و نیمه خشک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین از تهیه و اجرای طرح رفتار سنجی و مانیتورینگ جنگل های زاگرس با تصاویر هوایی و ماهواره ای خبر داد.
گرشاسبی گفت: از این طریق وضعیت و میزان خشکیدگی و همچنین موفقیت طرح های مقابله ای نیز ارزیابی می شود.
وی در ادامه گفت: بی توجهی به مراتع باعث ناپایداری تولید در کشاورزی و تهدیدی برای زندگی شهری است که از طریق گرد و غبار، آفات، سیل و فرسایش خاک ایجاد می شود.
وی اظهار داشت: در این رابطه راهکارهایی در ماده 14 قانون بهره وری پیش بینی شده که یکی از آن ها، رفع مشکل بهره برداران از مراتع است.
گرشاسبی افزود: باید برای نخستین گام از مشارکت مردم با بهره گیری از مباحث ترویجی و کاربردی استفاده کرد.
وی اضافه کرد: ایجاد صندوق های حمایتی مراتع از مهمترین راهکارهایی است که از سال آینده به جای اینکه اعتبارات به پیمانکار داده شود، برای حفاظت بیشتر بهره برداران از مراتع، این هزینه در اختیار صندوق تشکل های مردمی قرار می گیرد.
14 میلیون هکتار جنگل در کشور شناسایی شده است
معاون مناطق خشک و نیمه خشک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به وجود 14 میلیون هکتار جنگل در کشور عنوان کرد: رویشگاه زاگرسی با شش میلیون هکتار، رویشگاه ارسباران با 200 هزار هکتار و رویشگاه ایران تورانی با چهار میلیون هکتار این میزان جنگل را شامل میشوند.
گرشاسبی از وجود 84 میلیون هکتار مرتع در کشور خبر داد و گفت: از این مقدار 56 میلیون هکتار مراتع فقیر، 24 میلیون هکتار مراتع متوسط و فقط هشت میلیون هکتار مراتع درجه یک هستند.
معاون مناطق خشک و نیمه خشک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به انجام طرح عملیات بیابانزدایی در 32 میلیون هکتار از مناطق خشک و نیمه خشک کشور اظهار داشت: کشور ایران در بحث بیابان زدایی در منطقه خاورمیانه و آسیا به لحاظ انجام اقدامات انجام شده، جایگاه مطلوبی را به خود اختصاص داده است.
گرشاسبی از کاهش دام در سطح مراتع به عنوان یکی دیگر از راهکارهای افزایش بهرهوری یاد کرد و گفت: در یک دوره 10 ساله باید حدود 30 میلیون دام اضافه از سطح مراتع کشور خارج شوند.
معاون مناطق خشک و نیمه خشک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به طرح مورد تأکید ریاست جمهوری مبنی بر کاشت سالانه 500 میلیون اصله نهال افزود: این طرح در مجلس به ماده 15 قانون افزایش بهرهوری تبدیل شد.
گرشاسبی تاکید کرد: هم اکنون سرانه جنگل در کشور یک هزار و 700 مترمربع است که در 10 سال آینده باید به دو هزار و 500 مترمربع برسد.
نظر شما