۱۸ آبان ۱۳۹۰، ۱۱:۴۹

با وجود زمستان زودرس/

بخاری مدارس لرستان هنوز خاموش است/ مشکل سوخت در مدارس روستایی

بخاری مدارس لرستان هنوز خاموش است/ مشکل سوخت در مدارس روستایی

خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالیکه زمستان دو ماه زودتر به لرستان سر زده ولی همچنان بخاریهای مدارس این استان به دلیل کمبود نفت و صرفه جویی در مصرف گاز خاموش مانده که این امر اعتراض والدین دانش آموزان را در پی داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، خاموشی بخاری های مدارس در شهرستانهای مختلف لرستان موضوعی است که این روزها مورد انتقاد اولیا دانش آموزان قرار گرفته است به طوریکه بسیاری از آنها عنوان می کنند که با ادامه وضعیت کنونی فرزندانشان بیمار خواهند شد.

این در حالیست که به نظر می رسد علت این موضوع به وضعیت سوخت مدارس با توجه به هدفمندشدن یارانه ها بر می گردد به طوریکه حتی بسیاری از مدیران مدارس از دستورالعملی سخن می گویند که حق روشن کردن بخاریهای مدارس را تا نیمه آذرماه به دلیل صرفه جویی در مصرف سوخت ندارند.

صدای اعتراض اولیا دانش آموزان بلند شد

یک معلم نورآبادی در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: بخاری مدارس روستاهای بخش خاوه شمالی شهرستان دلفان همچنان با وجود آغاز فصل سرما خاموش است.

وی با بیان اینکه سرد بودن فضای کلاسها امکان درک درست مطالب را از دانش آموزان گرفته است، گفت: بسیاری از دانش آموزان به دلیل خاموش بودن بخاری ها دچار سرماخوردگی شده اند.

این معلم روستایی با تاکید بر اینکه مدارس به بخاری های استاندارد تجهیز شده اند، عنوان کرد: با این حال متاسفانه هنوز به دلیل آنچه از سوی مسئولان کمبود نفت عنوان می شود اقدامی برای روشن کردن و نصب بخاری ها صورت نگرفته است.

وی با اشاره به نگرانی های والدین دانش آموزان از استمرار روند کنونی، گفت: صدای اعتراض اولیا دانش آموزان بلند شده است و بارها نسبت به ادامه این وضعیت هشدار داده اند.

این معلم نورآبادی با بیان اینکه در برخی از مدارس شهری نیز هنوز بخاریها روشن نشده است، خواستار پیگیری مسئولان آموزش و پرورش استان برای رفع این مشکل شد.

یکی از مدیران مدارس روستایی نورآباد که نخواست نامش فاش شود علت خاموش ماندن بخاری مدارس را کمبود سوخت عنوان کرد و گفت: در حال حاضر هر بشکه نفت به صورت آزاد در نورآباد 32 هزار تومان است که تامین این میزان اعتبار برای مدارس کمی مشکل است.

بخشنامه ای برای لرزیدن دانش آموزان!

یک معلم خرم آبادی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از وضعیت حاکم در مدارس به شدت انتقاد کرد و گفت: مدیران مدارس از بخشنامه ای می گویند که در آن عنوان شده تا فصل زمستان هیچ بخاری در مدارس نباید روشن شود.

وی با اشاره به ورود زودرس موج سرمای هوا به شهرهای مختلف استان، عنوان کرد: این وضعیت حتی برای معلمان نیز مشکل ساز شده است.

این معلم خرم آبادی با تاکید بر اینکه در چنین فضایی امکان تحصیل مطلوب برای دانش آموزان میسر نیست، یادآور شد: گویا موضوع عدم استفاده از بخاری ها در مدارس شهری به دلیل صرفه جویی در مصرف گاز است که به نظر می رسد سلامت دانش آموزان و معلمان موضوعی است که از کنار آن به راحتی نمی تواند گذشت.

بخاریهای برخی مدارس بروجرد به رغم بخشنامه روشن شدند

یک مقام مسئول در آموزش و پرورش شهرستان بروجرد نیز به خبرنگار مهر گفت: مطابق مصوبه ای که از سوی آموزش و پرورش استان ابلاغ شده است مدیران مدارس نباید تا نیمه آذرماه نسبت به روشن کردن بخاریهای مدارس اقدام کنند.

وی که نخواست نامش فاش شود عنوان کرد: با این حال و با توجه به بارش برف و باران و سرمای زودرس در بروجرد عمده مدارس شهری نسبت به روشن کردن بخاری های خود اقدام کرده اند که این موضوع برخلاف آئین نامه ارسالی است.

این در حالیست که گزارش خبرنگار مهر از روستاهای تابعه بخش مرکزی بروجرد حکایت از روشن نشدن بخاریهای مدارس در برخی روستاها دارد.

بخاریهای مدارس پلدختر هنور روشن نشده است

یک مقام مسئول آموزش و پرورش شهرستان پلدختر نیز در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: مطابق بخشنامه ارسالی باید بخاریهای مدارس پلدختر با توجه به گرمسیری بودن این شهرستان تا نیمه آذرماه خاموش باقی بماند.

وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ گونه مشکل سوخت و بخاری در مدارس پلدختر وجود ندارد ولی با توجه به این دستورالعمل اقدام به روشن کردن بخاری نکرده ایم اما سعی خواهیم کرد زودتر بخاری ها را روشن کنیم.

این در حالیست که مطابق بررسیهای خبرنگار مهر در شهرستان پلدختر هنوز بخاریهای مدارس این شهرستان به رغم ورود سرما روشن نشده است.

و اما با وجود همه این اظهارات سخنان مدیرکل آموزش و پرورش نیز در نوع خود قابل تامل است. ماکنعلی که در سخنان خود به دنبال رد کامل موضوع بود البته تاکید کرد که با تعداد معدود مدیران متخلف برخورد می شود.

مدیران باید سوخت مورد نیاز مدارس را ذخیره می کردند

مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن رد مشکل گرمایشی در مدارس استان، گفت: یکی از مصوباتی که در جلسه روسای آموزش و پرورش مورد تاکید قرار گرفت بحث ذخیره سوخت مورد نیاز مدارس برای زمستان است.

علی ماکنعلی تصریح کرد: اگر مدیری این کار را انجام نداده تخلف کرده و با وی برخورد صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: اهمیت این موضوع برای ما تا به این حد بود که حتی قبل از آغاز فصل سرما به صورت کتبی به همه ادارات آموزش و پرورش استان نامه زدیم که ضمن ذخیره سوخت مورد نیاز مشکل سیستم های گرمایشی خود را رفع کنند.

بخشنامه ای را امضا نکرده ام!

مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان در مورد وجود بخشنامه ای مبنی بر اینکه بخاریها تا فصل زمستان روشن نشود نیز گفت: ما هیچ گونه بخشنامه ای مبنی بر این موضوع نداشته ایم و من چنین بخشنامه ای را امضا نکرده ام.

ماکنعلی ادامه داد: البته در سنوات گذشته بخشنامه ای به مدارس ابلاغ شده که تا نیمه آبانماه نسبت به روشن کردن بخاریها اقدام نکنند که ما در این مورد نیز به مدیران متذکر شده ایم که به محض شروع فصل سرما باید سیستم گرمایشی مدارس روشن شود و هوای کلاس برای تحصیل دانش آموزان گرم و مطبوع باشد.

وی افزود: در فضایی که سرد باشد دانش آموزان امکان یادگیری ندارند لذا در این راستا همه مدارس شهری و روستایی به سیستم گرمایشی مجهز شده اند.

ممکن است تعداد معدودی از مدیران تخلف کرده باشند

مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان با اشاه به وجود 4 هزار و 660 آموزشگاه در استان گفت: ممکن است مدیران تعداد معدودی از این مدارس تخلف کرده باشد و من این موضوع را منکر نمی شوم ولی این موضوع به آموزش و پرورش برنمی گردد بلکه مربوط به مدیران مدارس است که در صورت سهل انگاری هر مدیری با وی برخورد خواهد شد.

ماکنعلی در مورد کمبود سوخت در مدارس نیز گفت: تاکنون هیچ کدام از مناطق آموزش و پرورش در مورد کمبود سوخت تماسی با ما نداشته اند.

وی ضمن رد کامل موضوع کمبود سوخت و مشکل گرمایشی مدارس عنوان کرد: ما حتی به مدیران آموزش و پرورش نیز اعلام کرده ایم که در هر منطقه ای مشکل کمبود بخاری وجود داشته باشد جایگزین خواهیم کرد.

فعلا مشکل سوخت نداریم/ امکان وجود مشکل در ماههای پایانی سال

مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشکل تامین سوخت در مدارس وجود ندارد، گفت: با این حال با توجه به هدفمندی یارانه های بخش سوخت ممکن است در ماههای پایانی سالجاری با مشکل مواجه شویم که وزیر آموزش و پرورش قول داده اند که مشکل مابه التفاوت سوخت را حل کرده و رقم مورد نیاز را به استانها بدهند.

ماکنعلی افزود: از طرف دیگر 30 درصد سرانه دانش آموزی به عنوان تعادل بخشی در اختیار مدیرکل آموزش و پرورش استان قرار دارد که رقمی بالغ بر 300 میلیون تومان می شود و هرجا که کمبود داشته باشیم بلافاصله اعتبار تزریق خواهد شد.

رفع مشکل سوخت مدارس نیازمند چاره اندیشی مسئولان

همه این اظهارات در حالی است که گزارشهای خبرنگاران مهر از شهرستانهای مختلف استان در گفتگو با دانش آموزان و معلمان حکایت از این دارد که همچنان برخی از مدارس روستایی و شهری در انتظار روشن شدن بخاری های استاندارد مانده اند تا علی رغم رفع مشکل بخاری در مدارس حال مشکل سوخت به چالش مدارس تبدیل شود.

هر چند که نتیجه این مشکل تبعات کمتری نسبت به وجود بخارهای غیراستاندارد در مدارس به دنبال خواهد داشت ولی سرماخوردن تعدادی از دانش آموزان و معلمان خود موجب آسیب هایی به بخش آموزش جامعه و همچنین سلامت قشر دانش آموز خواهد شد که امید می رود با توجه به پیگیری های قابل تقدیر مدیر کل آموزش و پرورش استان این معضل نیز هرچه سریعتر رفع شود.

از سوی دیگر به نظر می رسد با توجه به هدفمندی یارانه ها و افزایش هزینه های مصرف سوخت باید چاره ای جدی برای رفع مشکل سوخت مدارس در استانهای مختلف کشور صورت گیرد که این امر نیازمند توجه مسئولان در سطح کلان است.

کد خبر 1455861

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha