دکتر سید یحیی یثربی در مورد کارکردهای فلسفه در دنیای امروز به خبرنگار مهر گفت: فلسفه به عنوان یک نگرش عمیق و همه جانبه به جهان و حوادث آن همیشه برای بشر راهنما و راهگشا بوده و هست. تا جایی که امثال فارابی، تفکر فلسفی را با وحی و نبوت از یک جنس میدانند. شاهد من بر این ادعا تحولات بشر در دانش و مدنیت است.
توی یادآور شد: راهنمای اولیه تحول غربیان از شرایط قرون وسطی به تمدن جدید، افکار ابن رشد و ابن سینا بود و این حقیقت را خود متفکران غرب به ما میگویند نه این که ما ادعا بکنیم
استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در مورد موانع ورود فلسفه اسلامی به زندگی روزمره نیز گفت: شاید مانع اصلی آن باشد که چیزی که ما آن را فلسفه اسلامی میدانیم، از دو جهت اشکال دارد، یکی از نظر اسلامی دانستن آن به گونهای تقدیس شده و کسی به نقد آن نمیپردازد تا تحول یابد و دیگر اینکه این فلسفه تحول نیافته است تا بخوبی پاسخگوی نیازها و مشکلات امروز باشد.
وی با تأکید بر اینکه فلسفه یادگرفتن مطالب پیشینیان نیست، یادآور شد: فلسفه همان تلاش مستقیم و روزمره هر انسانی برای فهم حقایق جهان است.
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه و عرفان اسلامی در مورد اینکه چگونه می توان فلسفه اسلامی را در زندگی امروز جاری و ساری کرد گفت: ما برای این کار باید همان کاری را بکنیم که در پزشکی و فیزیک کردهایم. یعنی باید اولا این فلسفه موجود را جزء تاریخمان بدانیم و به تجزیه و تحلیلش بپردازیم، ثانیا برای امروزمان با تلاش فکری هماهنگ و روشمند فلسفه تولید کنیم.
نظر شما