۳۰ آبان ۱۳۹۰، ۱۴:۰۲

محمدنادری در گفتگو با مهر:

کمبود نیروی شبکه دامپزشکی ورامین و پیشوا/ پرداخت غرامت به دامداران

کمبود نیروی شبکه دامپزشکی ورامین و پیشوا/ پرداخت غرامت به دامداران

پیشوا - خبرگزاری مهر: رئیس شبکه دامپزشکی شهرستانهای ورامین و پیشوا اظهار داشت: این دو شهرستان با داشتن بزرگترین حجم دامی استان تهران، از کمبود نیروی انسانی رنج می برد و با رئیس اداره، فقط 16 نیرو دارد.

قربان محمدنادری در گفتگو با خبرنگار مهر، مهمترین مشکل شبکه دامپزشکی این شهرستان را کمبود نیروی انسانی دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه این شهرستان بزرگترین حجم دامی استان تهران را داراست و شهرستان تازه تأسیس پیشوا را نیز پوشش می دهد، نیاز به نیروی انسانی بالایی دارد.

وی افزود : هرچند کمبود نیروی انسانی مشکلی است که اکثر شبکه ها با آن دست و پنجه  نرم می کنند ولی این شهرستان باید از توجه ویژه ای برخوردار باشد.

پرداخت غرامت برای دامداران ورامین و پیشوا

این مسئول با اشاره به بیماریهای مشترک بین انسان و دام بیان داشت: خوشبختانه تب مالت در این دو شهرستان شیوع چندانی ندارد ولی تمامی دامهای شهرستانها تست شده و درصورت نیاز، واکسن "بروسلوز"(تب مالت) دریافت می کنند.

وی افزود: به طور معمول، تب مالت در دامهای شیری شیوع بیشتری نسبت به دامهای گوشتی دارد، تست تب مالت نیز تنها برای دامهای شیری انجام می شود که درصورت مبتلا بودن دام، کشتارشده و به دامدار معادل وزن دام و نرخ روز، غرامت داده می شود.

نادری عنوان کرد: تست تب مالت بر مبنای درخواست خود دامدار انجام می شود که برای واحدهای بدون پروانه نیز درصورت درخواست، تست انجام شده و درصورت مشاهده، دام نیز کشتار می شود، ولی به دامداران غرامت تعلق نمی گیرد که خوشبختانه با همکاریهای موجود به این دامداران نیز تاکنون غرامت پرداخت کرده ایم.

دو هزار دامداری سنتی و صنعتی در ورامین و پیشوا

وی اضافه کرد: به طور کل در شهرستانهای ورامین و پیشوا دو هزار واحد صنعتی و سنتی وجود دارد که بخشی از این واحدهای دامی، دارای پروانه و مجوز نیستند.

رئیس شبکه دامپزشکی ورامین درخصوص آگاهی دامداران و مردم گفت: با توجه به توجیه کردن اکثر دامداران و برگزاری کلاسهای آموزشی فصلی با همکاری شبکه بهداشت و درمان، برای مرغداریها و دامداریها، دامداران از آگاهی بالایی در این زمینه برخوردارند و اکثریت آنها نسبت به انجام تست تب مالت و حتی سایر بیماریها مشترک دام و انسان اقدام کرده اند.

وی ادامه داد: واکسنهای ضد "بروسلوز" نیز برای دامها تزریق می شود که از سقط زودرس دام جلوگیری می کند زیرا تب مالت یکی از عوامل مهم سقط جنین در دامهاست.

نادری با اشاره به اینکه دامداریهای فاقد پروانه نیز بررسی می شوند گفت: کارشناسان دامپزشکی حتی اکثر دامداریهای بدون پروانه را نیز بررسی می کنند که نمونه بارز آن دامداریهای محمدآباد و سلمان آباد بوده که این افراد دامهایی را در خانه های خود نگهداری می کنند و بنا به نامه شبکه بهداشت و درمان شهرستان، افراد ساکن در آن مناطق مشکوک به بیماری تب مالت بوده اند که کارشناسان از تمامی دامهای منطقه تست گرفتند.

بازرسی از تمامی کشتارگاهها و مراکز تهیه فراورده های دامی به طور منظم انجام می شود

این مقام مسئول، نحوه بازرسیهای کارشناسان از کشتارگاهها و سایر مکانهای فراورده های دامی را تشریح کرد و افزود: بازرسی از تمامی کشتارگاهها و مراکز تهیه فراورده های دامی به طور منظم انجام می شود.

وی تأکید کرد: درسال دو بار کارخانه های شیر و مراکز جمع آوری و ... نمونه گیری می شوند و موارد غیربهداشتی گزارش و برخورد می شود.

20 تن خمیر مرغ غیربهداشتی کشف و معدوم شد

نادری اضافه کرد: در همین راستا، در هفته گذشته 20 تن خمیر مرغ غیربهداشتی برای تهیه سوسیس و کالباس که تنها از پوست ، چربی و اسکلت مرغ تشکیل شده بود کشف و معدوم شد.

وی در ادامه، از راه اندازی دو واحد بسته بندی گوشت خبر داد و گفت: دو واحد بسته بندی گوشت با اعتبارات بخش خصوصی در شهرستان راه اندازی شد که به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که از مردم نیز انتظار می رود از گوشتهای بسته بندی شده استفاده کنند.

استفاده از گوشتهای بسته بندی شده بسیاری از بیماریها را کاهش می دهد

رئیس شبکه دامپزشکی ورامین و پیشوا افزود: استفاده از گوشتهای بسته بندی شده  به دلیل از بین رفتن حلقه های واسط و حمل و نقل و... بسیاری از بیماریها را کاهش می دهد.

وی با اشاره به نشانه های گوشت تازه تصریح کرد: گوشتهایی که از قصابی تهیه می شوند، به طور حتم باید مهر دامپزشکی داشته باشند و در عین حال رنگ گوشت قرمز تازه باید صورتی متمایل به قرمز باشد.

نادری  تأکید کرد: تیرگی گوشتهای مرغ بسته بندی شده، نشانه ای بر فاسد بودن گوشت نیست چراکه گوشت مرغ هر چه سفید تر باشد، آب بیشتری جذب کرده و تیرگی مرغ بسته بندی شده، نشانه آن است که مرغ، آب جذب نکرده است.

وی ادامه داد: درحال حاضر گوشت با بسته بندیهای 20 کیلیویی ارائه می شود که به زودی با راه اندازی واحد بسته بندی تهران، این نوع بسته بندی نیز حذف شده و تمامی بسته بندیها در ظرفهای یک بار مصرف و بشقابی خواهد بود.

کد خبر 1465441

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha