۸ آذر ۱۳۹۰، ۹:۳۰

به بهانه برگزاری نشست لاهه/

آمریکا سردمدار استفاده از تسلیحات شیمیایی/ قربانیان یک کشور بی مسئولیت

آمریکا سردمدار استفاده از تسلیحات شیمیایی/ قربانیان یک کشور بی مسئولیت

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با توجه به سابقه تاریک آمریکا در استفاده از سلاح های شیمیایی در افغانستان، پاکستان و عراق می توان گفت که ایالات متحده هیچگاه خود را متعهد به عدم استفاده از سلاح های کشتار جمعی نکرده و نخستین کشور استفاده کننده از تسلیحات شیمیایی در قرن 21 است.

امروز دوشنبه قرار است اجلاس پیمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی در لاهه هلند آغاز بکار کند. مهمترین هدف سازمان منع سلاحهای شیمیایی خلع سلاح کامل شیمیایی و انهدام تمامی زرادخانه های سلاحهای مذکوراست که بیشترین میزان آن در اختیار آمریکا و روسیه بوده و طبق کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی بایستی تا تاریخ 29 آوریل 2012 کلیه این سلاحها نابود شوند.

ایالات ‌متحده ‌قول ‌داده ‌‌علیه ‌کشورهای ‌غیر ‌هسته ‌ای ‌به ‌سلاح‌های ‌هسته ‌ای ‌متوسل ‌نشود، ‌حتی ‌اگر ‌این ‌کشورها ‌از ‌سلاح‌‌های ‌شیمیایی ‌و ‌میکروبی ‌علیه ‌ایالات ‌متحده ‌استفاده ‌کرده ‌باشند ‌ولی ‌اگر ‌کسی ‌از ‌سلاح‌هایی ‌استفاده ‌کند ‌که ‌آمریکا ‌از ‌آن ‌اطلاعی ‌نداشت، ‌ممکن ‌است ‌در ‌این ‌اصل ‌بازنگری ‌صورت ‌بگیرد.
آمریکا از سابقه تاریک استفاده از سلاح های کشتار جمعی برخوردار است و هیچگاه نیز خود را متعهد به عدم استفاده از سلاح های کشتار جمعی نکرده است. تلاش غیرقانونی و نامشروع این کشور برای حفظ بخش کیفی ذخائر سلاح های شیمیایی خود، به عنوان منبع تهدید و خطر علیه صلح و امنیت جهانی تلقی می شود و غیرقابل چشم پوشی است که موجب نگرانی جدی است.
 
در حقیقت عدم امحای ذخائر سلاح های شیمیایی و حفظ آنها در کشورهای دارنده عضو سازمان و همچنین غیراعضاء برای صلح و امنیت بین المللی مخاطره آمیز است.
با وجود آنکه دولت آمریکا مدعی پایبندی به معاهده منع سلاح های شیمیایی است اما روزنامه دانمارکی "اینفورمیشن" در گزارشی فاش کرد: اسناد ارتش افغانستان نشان می دهد نیروهای خارجی تحت رهبری آمریکا از بمبهای فسفری سفید در نواحی پرجمعیت افغانستان استفاده کرده اند.
 
بر اساس این اسناد، بیش از هزار و 100 نیروی خارجی تحت رهبری آمریکا از جمله نیروهای دانمارکی از بمبهای فسفری سفید و موشک در جنگ افغانستان استفاده کرده اند، بطوری که این حملات به سلاح تهاجمی علیه غیرنظامیان در مناطق پرجمعیت تبدیل شده که این موضوع دغدغه گروههای حقوق بشری است.
در بمبهای فسفری از خطرناک ترین نوع فسفر یعنی فسفر سفید استفاده می شود. این نوع فسفر در مجاورت با اکسیژن هوا به سرعت مشتعل شده و امکان خاموش کردن آن فقط در صورت حذف کامل اکسیژن امکان دارد.
 
اگر این ماده روی سر و سینه ریخته شود در کمتر از 3 ثانیه سبب مرگ فرد می شود و در صورتی که روی دست یا پاها ریخته شود به علت گرمای زیادی که از سوختن فسفر آزاد می شود، دمای خون بالا می رود و بازگشت آن به قلب سبب از بین رفتن تمام ارگانها و در نهایت قلب می شود.
نظامیان آمریکایی در چند سال اخیر به بهانه مبارزه با طالبان در بخشهای مختلفی از افغانستان از سلاح های شیمیایی همچون مهمات "ترموباریک" و بمبهای "بانکر بوستر" علیه مردم بی دفاع این کشور استفاده کرده اند و تولد نوزادان ناقص الخلقه در افغانستان، پاکستان و عراق ثمره استفاده آمریکا از سلاح های شیمیایی است.
 
استفاده از فسفر برای مشخص کردن هدف یا ایجاد یک دود بر اساس قوانین بین المللی مشروع و قانونی تلقی می شود، اما گروههای حقوق بشر بر این باورند که استفاده این نوع مواد در مناطقی که می تواند بدون ملاحظه ای غیر نظامیان و نهادها را هدف قرار دهد، یک جنایت جنگی است.
 
بمب فسفری ماده شمعی شفاف و سفید مایل به زرد است و بوی آن شبیه بوی سیر است که از فسفات ساخته می شود. طبق توافقنامه ژنو در سال 1980 استفاده از فسفر سفید علیه غیر نظامیان یا حتی علیه نیروهای دشمن در مناطق مسکونی ممنوع است.
 
سوختگی با فسفر معمولا از نوع درجه 2 یا 3 است و تا هنگامی که فسفر از روی محل تماس برداشته نشود به سوزاندن ادامه می دهد و رسیدن این ماده به استخوان مسئله ای عجیب نیست.
 
نخستین بمب های فسفری در سال 1916 توسط انگلیس تولید شد و در جریان جنگ جهانی دوم توسط نظامیان آمریکایی و نیروهای کشورهای مشترک المنافع انگلیسی و نیز ژاپن به کار گرفته شد.
 
این سلاح ازجنگ جهانی دوم به صورت عامیانه "Willy Pete" نامیده می شد. آمریکا متحد دیرینه رژیم صهیونیستی نیز در جنگ با ویتنام به طور گسترده از این سلاح استفاده کرد. ارتش آمریکا در نوامبر 2004 در فلوجه عراق نیز از فسفر سفید برای وادار کردن افراد مسلح به خروج از مخفیگاهشان استفاده کرد.
 
این درحالیست که "پیتر بیس" رئیس وقت ستاد مشترک ارتش آمریکا استفاده از فسفر سفید را در عراق امری قانونی خواند و مدعی شد این ماده سلاح شیمیایی نیست بلکه سلاحی سوزنده است و در قانون جنگ استفاده از این سلاح مجاز است.
 

دولت آمریکا با استفاده از تسلیحات کشتار جمعی در عراق باعث کشته شدن هزاران نفر شد و هم اکنون بسیاری از مردم عراق از عوارض ناشی از سلاح های شیمیایی در حمله به کشورشان رنج می برند.
 
کارشناسان عراقی بر این باورند تا سه نسل دیگر بعید است که در عراق یک انسان کامل به دنیا بیاید چراکه اثر اشعه های اورانیوم غنی شده که جنگ 1991 و 2003 در این کشور برجای گذاشت تا یک قرن باقی می ماند.
 
اورانیوم ضعیف شده به دلیل آنکه از مواد بسیار سنگین درست شده و باقیمانده فرایند غنی سازی ذخایر سنگ اورانیوم است تنها در تسلیحات و راکتورهای هسته ای مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل قابلیتهای خود در نابودی ساختمانهای ضد گلوله و خودروهای نفربر همواره مورد استقبال ارتش آمریکا قرار گرفته است.
 
بر این اساس اورانیوم ضعیف شده سبب وارد شدن آسیبهای کلیوی، سرطان ریه و استخوان، اختلالات پوستی، عصبی و کروموزومی می شود و اختلالات سیستم ایمنی بدن و اختلالات ژنتیکی و تولد نوزادان ناقص الخلقه و دو سر یا سه سر را به همراه دارد.
 
ایندیپندنت همچنین در مطالعه ای از افزایش چهار برابری ابتلا به انواع سرطانها در میان بزرگسالان و افزایش 12 برابری ابتلا به سرطان در میان کودکان پایین تر از 14 سال خبر داد.
 
در این تحقیق که 4 هزار و 800 کودک اهل فلوجه شرکت کرده بود، مشخص شد که مرگ و میر نوزدان شهر فلوجه چهار برابر بیشتر از نوزادان اردنی و هشت برابر نوزادان کویتی است.
 
بر اساس این تحقیق از هر هزار نوزاد عراقی 80 نفر در ابتدای تولد خود می میرند، این درحالیست که در مقایسه با نوزادان مصری، اردنی و کویتی این ارقام به ترتیب 19، 17 و 9.7 گزارش شده است.
 
همچنین محققان از افزایش 38 برابری در میزان ابتلا به سرطان خون و افزایش 10 برابری میزان ابتلا به سرطان سینه در میان زنان و افزایش چشمگیر ابتلا به تومور غدد بافت لنفاوی و مغزی خبر داده اند.
گذشته از جنگ عراق و افغانستان بهتر است به جنایات آمریکا در لیبی اشاره کرد زیرا پس از آغاز این جنگ رسانه های غربی گزارش دادند ارتش آمریکا در 24 ساعت اول حمله به لیبی 45 بمب دو هزار پوندی رها کرد که به گفته "دوگ روکه" متخصص امور تسلیحاتی ساکن آمریکا و مدیر سابق پروژه استفاده از اورانیوم ضعیف شده در پنتاگون ایالات متحده در این جنگ از اورانیوم استفاده کرده است.
 
همچنین در حالی که بمبهای خوشه ای جزو سلاح های ممنوعه بین المللی هستند و استفاده از آن غیرقانونی و غیراخلاقی است اما گزارشهای بسیاری در رابطه با استفاده از این بمبها در لیبی منتشر می شود که انتقاد سازمانهای بین المللی از جمله دیده بان حقوق بشر را به همراه داشته است.
 
به گفته سازمان دیده بان حقوق بشر، آمریکا همچنان مخالف توافقنامه امضا شده توسط 108 کشور برای منع استفاده از بمبهای خوشه ای است که غیرنظامیان حتی سالها پس از جنگ از عوارض آن رنج می برند.
 
بمبهای خوشه ‌ای می ‌توانند از هواپیما یا سکوهای پرتاب موشکی پرتاب شوند. بدنه این بمبها در آسمان باز می ‌شوند و تعداد بی شماری بمب کوچک (بمبلت) را در زمینی گسترده پخش می ‌کنند. این بمبها درست مثل مین، در هنگام تماس انسانها یا حیوانات منفجر می‌ شوند.
 
حتی گفته می شود که آمریکایی ها و ناتو از نوعی سلاح های بیولوژیکی و سلاح های شیمیایی در لیبی استفاده کردند و در حقیقت مردم خاورمیانه به آزمایشگاه بزرگ سلاح های کشتار جمعی آمریکا تبدیل شده اند.
 
گذشته از جنایات آمریکا در کشورهای دیگر فعالان حقوق بشر کشورهای غربی را مسئول تشویق و تحریک رژیم بعثی سابق عراق برای دست زدن به 400 حمله شیمیایی علیه ملت های ایران و عراق می دانند که بر اثر آن هزاران نفر کشته و بیش از120هزار نفر مصدوم شدند.
 
رژیم صدام نه فقط نظامیان، بلکه غیرنظامیان ایرانی و عراقی را هدف حمله شیمیایی قرار داد و جنایات سردشت و حلبچه بهترین گواه بر این ادعاست.
 
رئیس کمیسیون پزشکی جمعیت مصدومین سلاح های کشتارجمعی نیز می گوید: شهر سردشت اولین قربانی استفاده از سلاح شیمیایی ممنوعه بعد از حمله اتمی ارتش آمریکا به شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن در جنگ جهانی دوم است.
کد خبر 1472349

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha