به گزارش خبرنگار مهر، محسن معارفی ظهر پنجشنبه در گردهمایی بانوان مبلغه غیر ایرانی در موسسه بنت الهدی برگزار شد، به نقش زن در ایجاد انقلابها در کشورهای عربی و اسلامی اشاره کرد و گفت: غرب به نام فمینیسم و دفاع از حقوق زنان، حرمت آنان را پایمال کرده و شکسته است.
وی در ادامه گفت: پس زدن نگاه طالبانی و سختگیریهای بی مورد نسبت به زن در بسیاری از کشورهای اسلامی، به ثمر رسیدن الگوی زن مسلمان انقلابی در جمهوری اسلامی ایران، انجام مطالعات و مباحث پیشرفته کلامی، فقهی، قرآنی و حدیثی درباره زنان بر اساس معارف مکتب اهلبیت(علیهمالسلام)، تولید انبوه محصولات علمی و فرهنگی(نرم افزار، کتاب و ...) در خصوص زنان، فراهم بودن فرصت تبلیغی خانگی برای بانوان حتی در کشورهای بسته سیاسی و امکان استفاده از مهارتهای گسترده خانگی، پرستاری، فرزند داری و ... در راستای تبلیغ، از جمله فرصتهای موجود در این عرصه است.
وی در ادامه به تهدیدهای موجود در عرصه تبلیغ بانوان طلبه اشاره کرد و گفت: معرفی نشدن نگاه متعالی مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) درباره زنان، ترجمه نشدن کتابها و نرم افزارهای غنی موجود به زبانهای زنده دنیا، فقدان مدیریت قوی و مناسب در تبلیغ بانوان در خارج کشور و لحاظ نشدن مسائل و مشکلات زنان در فرایندهای گسترده و پیچیده تبلیغی از جمله این تهدیدها است.
مدیر کل امور مبلغان و دانشآموختگان المصطفی یادآور شد: از دیگر تهدیدهایی که در این عرصه میتوان به آن اشاره کرد، نپذیرفتن رسالت تبلیغی برای زنان، از سوی همسر، خانواده یا جامعه در برخی فرهنگ ها و به خصوص برخی خانواده ها که همسر مبلغه روحانی نیست، عدم وجود منابع کافی به زبان آن کشور برای معرفی مکتب به مخاطبین خانم و مشکلات امنیتی بیشتر در تبلیغ بانوان است.
وی افزود: چند برابر بودن هزینههای تبلیغ برای خواهران به جهت هزینههای اضافی چون همراه بودن کودک خردسال، هزینههای تردد در بین راه و داخل شهر، ضرورت وجود همراه در مسافتهای دور، عدم حمایت و کمک مالی معتمدین و مراکز دینی محلی از فعالیتهای تبلیغی خواهران و فعالیت گسترده وهابیون و شبهه افکنی و دروغ پراکنی نسبت به عقاید و معارف مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) از دیگر تهدیدات در عرصه تبلیغی بانوان طلبه است.
معارفی در ادامه به تبیین نقاط قوت و ضعف در تبلیغ بانوان طلبه اشاره و بیان کرد: ارائه آموزشهای مفید به خواهران در مدت تحصیل، بهتر شدن توجه به مقوله تبلیغ بانوان در مراکز آموزشی بانوان طی سالهای اخیر، توان سنجی و توجه به تفاوت تواناییهای بانوان مبلغه و برگزاری کارگاههای مختلف دانش و مهارتهای تبلیغی در واحدهای آموزشی بانوان از نقاط قوت در این عرصه است.
معارفی ادامه داد: عدم آشنایی برخی بانوان مبلغه با شیوههای نوین و مهارتهای لازم تبلیغی به خصوص مهارتهای قرآنی، دعاخوانی، روضه خوانی متناسب با زبان و فرهنگ های منطقه، فقدان پشتیبانی مناسب از فعالیت تبلیغی بانوان مبلغه در منطقه، ارتباط و هماهنگی ناکافی بین نمایندگیهای المصطفی، مسئولان تبلیغ و مبلغهها و عدم توجه به مخاطبان کودک و نوجوان در آموزشها، سبد فرهنگی و ... مربوط به تبلیغ بانوان از جمله نقاط ضعف در فعالیتهای تبلیغی است که در این پیشنشستها معرفی شده است.
وی در تبیین دیگر نقاط ضعف در این عرصه گفت: آشنایی و ارتباط ناکافی المصطفی (داخل و خارج کشور) با مؤسسههای شیعیان و مسلمانان فعال در امر تبلیغ بانوان، ضعف محسوس برخی بانوان مبلغه در مناظرات و پاسخگویی به برخی شبهات، آشنایی ناکافی برخی مبلغهها با مباحث جدید روز در خصوص زنان مثل مبانی فمینیسم و شاخههای متعدد آن، کنوانسیونهای رفع تبعیض علیه زنان و...، فقدان جزوات و منابع تبلیغی موضوعی شیوا، ساده و جذاب متناسب با زنان، کودکان و نوجوانان به زبانهای مختلف، از دیگر موارد نقاط ضعف است.
مدیر کل امور مبلغان و دانشآموختگان المصطفی در بخش پایانی سخنان خود به راهبردهای ارائه شده در پیشنشستهای این گردهمایی اشاره کرد و گفت: تقویت و گسترش طرح مباحث زنان، خانواده و احکام بانوان در قالب سمینارها و همایش، برگزاری جلسههای متعدد پرسش و پاسخ برای بانوان مبلغه و برگزاری کارگاههای روش مدیریت مؤسسههای فرهنگی بانوان و مهدهای کودک، مهارتهای زندگی و.... از جمله این راهبردها است.
وی افزود: ارتباط مستقیم بانوان مبلغه با مراکز تخصصی علمی، فرهنگی و سیاسی فعال در ایران، استفاده از اقلام فرهنگی مناسب با تبلیغ بانوان، افزایش مساعدههای تبلیغی بانوان به خصوص با ملاحظه هزینهها و مسائل خاص تبلیغ بانوان، گسترش آموزش مهارتهای مربوط به پرستاری، کمکهای اولیه، خیاطی، آشپزی و .... با توجه به نقش مهم آنها در تبلیغ بانوان و راه اندازی سایت و شبکههای قوی رادیو و تلوزیونی ویژه مسائل بانوان و خانواده از دیگر راهبردها است.
معارفی در تبیین دیگر راهبردهای ارائه شده در این پیش نشستها تصریح کرد: ترجمه کتب و نرم افزارهای مربوط به مسائل و احکام بانوان، و نیز مباحث کلامی، فقهی، قرآنی و .... برای سنین مختلف، ترجمه و دوبله فیلمهای مذهبی و دینی، تقویت رویکرد علمی به تبلیغ بانوان و به خصوص مسائل روانشناسی تبلیغی بانوان، تقویت مهارتهای تبلیغی بانوان به خصوص مناظره، اصول روضه خوانی و مداحی و...، گسترش آموزش روش جذابسازی معارف دینی برای کودکان و نوجوانان و گسترش آموزش مربوط به مسائل تربیت کودک از دیگر راهکارهای ارائه شده است.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر کل امور مبلغان و دانشآموختگان جامعه المصطفی گفت: غرب به نام فمینیسم، حرمت زنان را پایمال کرده است.
کد خبر 1484642
نظر شما