به گزارش خبرگزاری مهر، محمد باقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عصر یکشنبه 27 آذرماه در نخستین نشست گفتگوی دینی با عنوان "کنفرانس کره ای ادیان برای صلح " که در این سازمان برگزارشد، اظهار داشت: یکی از راههای رسیدن به صلح در جهان، تسلیم نشدن در برابر ظلم است و ایرانیان پس از انقلاب اسلامی یاد گرفتهاند در مقابل زورگویان ایستادگی و از سلطه ظالمان جلوگیری کنند.
وی گفت: انتظار داریم دو ملت دوست ایران و کره جنوبی، همدیگر را در زمینههای مختلف یاری کنند. طبیعی است که در هر رابطه دوستانهای، بدخواهانی هستند که نمیتوانند این دوستی را تحمل کنند و باید با تدبیر دوسویه، این مقطع را پشت سر بگذاریم؛ بویژه در شرایطی که غرب در تلاشی ناعادلانه، ایران را به شدت تحریم کرده است ولی همه میدانند که ما 32 سال با تحریم زندگی کردهایم و یاد گرفتهایم که چگونه به مسیر خود برای پیشرفت ادامه دهیم.
خرمشاد گفت: ولی در این بین طبیعی است که از دوستان انتظار داشته باشیم مسیر بدخواهان را ادامه ندهند چرا که معتقدیم یکی از راههای دستیابی به صلح جهانی، تسلیم نشدن در برابر ظلم است.
خرمشاد افزود: ما در زندگی اجتماعی خود و در فضای بینالمللی دو تصویر داریم: آنگونه که هستیم و دیگر، آن تصویری که از ما ارائه میشود. تصویری که از کره جنوبی در ذهن ایرانیان وجود دارد تصویری مثبت و سازنده است و معتقدم این امر، سرمایهای بزرگ برای هر کشوری است، طبیعی است که مسئولان باید از این فضا برای گسترش روابط استفاده کنند.
وی افزود: ما در بیش از هفتاد کشور جهان رایزنی فرهنگی داریم و آمادهایم رایزنی فرهنگی در کره جنوبی نیز راهاندازی کنیم و از این طریق به گسترش روابط بپردازیم. همچنین میتوانیم همایشهای مشترکی با همکاری کره جنوبی درباره دین اسلام برگزار و حتی کرسیهای اسلامشناسی و زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای کرده راهاندازی کنیم.
خرمشاد تأکید کرد: اگر محققان کرهای بخواهند درباره اسلام تحقیقات بیشتری انجام دهند، در شهر قم، جامعهالمصطفی(ص) میتواند میزبان پژوهشگران باشد و دورههای کوتاهمدت برای آنان برگزار کند. باید به این نکته اشاره کنم که تشیع به خردگرایی و منطق شهرت دارد و با هرگونه افراط گرایی از نوع طالبانی و القاعده مخالف است و همین خردگرایی نکتهای برای گسترش همکاریها است.
در بخش دیگری از این نشست، «جین هیونگ»، دبیرکل کنفرانس دین برای صلح کره جنوبی ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، تصریح کرد: من به هویت ایرانی اطمینان کامل دارم. ما در دیدار از شهرهای اصفهان و شیراز به عمق فرهنگ اصیل ایرانی پی بردیم و از نزدیک دیدیم که ایرانیان تا چه حد صمیمی و مهربان هستند. مطمئن هستیم که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران و کنفرانس دین برای صلح کره جنوبی با همکاری هم میتوانند قدمهای مثبتی در راه توسعه صلح جهانی بردارند.
وی اضافه کرد: کره جنوبی هم مانند ایران هیچگاه به یک کشور دیگر حمله نکرده اما همواره مورد تجاوز قرارگرفته است. ما معتقدیم که برای برقراری صلح باید قربانی داد و هزینه پرداخت.
دیگر اعضای کنفرانس دین برای صلح کره جنوبی نیز در پایان این نشست با اشاره به مطالعاتی که در این کشور درباره اسلام انجام گرفته است، تأکید کردند: اسلام دین صلح است و در طول تاریخ همواره با دیگر ادیان جهان در ارتباط مستمر بوده است. اقلیت مسلمان کره جنوبی هم با آزادی کامل به انجام مراسم عبادی خود میپردازند و در تعامل کامل با دولت هستند.
نظر شما