به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا دشتی زاده گفت: پژوهشهای باستان شناسی نشان از اهمیت قشم به عنوان کانون مبادلات تجاری، سیاسی، فرهنگی و نظامی دارد و آثار تاریخی مربوط به دوره عیلامیان و کشف کتیبه عصر هخامنشی در جزیره خارک و کاخ های مربوط به این دوره نیز حضور ایرانیان باستان در خلیج فارس را مورد تاکید قرار داده است.
وی ادامه داد: وسعت و اهمیت موقعیت جغرافیایی قشم به همراه تنوع آثار باستانی موجود در این جزیره دلیلی روشن بر ارتباط نزدیک وضعیت جغرافیایی سرزمین پهناور قشم با تاریخ خلیج فارس است.
رئیس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: مطالعات انجام شده باستان شناسی ثابت کرده که در طول ادوار دیگر تاریخ نیز، حاکمان این سرزمین کنترل سیاسی، تجاری و اقتصادی خلیج فارس را در دست داشته اند.
وی از مدارک مستند در تجارت دریایی امپراتوری پارتی و ساسانی با بخش شرقی آفریقا، شبه جزیره هند، عمان و شرق دور به عنوان نمونه بارز دیرینگی ارتباط ایرانیان در خلیج فارس نام برد.
دشتی زاده تاکید کرد: با توجه به پژوهشهای باستان شناسی اخیر بر روی گور دخمه ها، بنادر، بقایای مدفون در خلیج فارس در سواحل جزیره قشم به همراه دیگر آثار اشکانی و ساسانی می توان به درک روشنی از تسلط دریایی، روابط تجاری و تفکرات مذهبی ایرانیان باستان در خلیج فارس پی برد.
وی با اشاره به علاقمندی کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس برای جعل تاریخ مستند گذشته این آبراه بیان داشت: با وجود مستندات مهم تاریخی و آثار بجا مانده از قلعه ها و سایر سازه ها در سرزمین قشم باید با پشتکاری بیشتر، مانع تحقق اهداف بیگانگان شویم.
رئیس اداره میراث فرهنگی منطقه آزاد قشم، حمایت از پایان نامه های تحصیلی دانشجویان، فعال سازی پایگاه های باستان شناسی سواحل و جزایر و انجام برنامه های پیوسته علمی در کنار برپایی همایش های علمی و انتشار پژوهشهای صورت گرفته را بخشی از راههای مقابله با تهدید بیگانگان در جعل تاریخ حقیقی خلیج فارس برشمرد.
وی تاکید کرد: روشن شدن بیشتر پیوستگی دیرینه ایرانیان با دریای پارسی موجب هویت بخشی جامعه امروزی و افزایش توان علمی کشور و روشن شدن بخشهای مختلف تاریخ خلیج فارس در پی فعالیتهای پیوسته باستان شناسی خواهد شد.
نظر شما