۲ دی ۱۳۹۰، ۱۴:۴۸

گزارش خبری/

واکنش جهانی به انفجارهای بغداد/ ماهیت انفجارها سیاسی است

واکنش جهانی به انفجارهای بغداد/ ماهیت انفجارها سیاسی است

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: انفجارهای خونین بغداد با واکنش های داخلی و جهانی مواجه است که به عقیده مقامات عراق ماهیت انفجارها سیاسی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، بغداد روز گذشته یکی از خونین ترین روزهای سال را پشت سر گذاشت. در جریان این حملات، تروریست ها در اقدامی بی سابقه 19 نقطه از این شهر را هدف انفجار قرار دادند.

بر اثر این انفجارها دستکم 72 نفر که اغلب غیرنظامی بودند کشته شدند. هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت انفجارها را بر عهده نگرفته است.

در پی این انفجارها نشست احزاب و فراکسیون های سیاسی پارلمان عراق بنا به دلایل امنیتی به تعویق افتاده است.

نوری المالکی در بیانیه ای انفجارهای خونین بغداد را محکوم و اعلام کرد: زمان و مکان جنایات اخیر بغداد انگیزه های سیاسی اهداف عاملان انفجارها را ثابت می کند.

در این بیانیه آمده است: عاملان انفجارها و افرادی که در پشت پرده آن قرار دشتند باید بدانند هرگز نخواهند توانست روند سیاسی عراق را مختل کنند و به زودی به سزای اعمال خود خواهند رسید.

مالکی در ادامه از شخصیت های دینی عراق خواسته است در قبال اوضاع کنونی این کشور مسئول باشند و با آگاه کردن مردم عراق را از فتنه نجات دهند.

یک مقام بلندپایه آمریکا نیز که خواست نامش فاش نشود در این رابطه اظهار داشت: ارزیابی اولیه واشنگتن از انفجارهای بغداد حاکی از آن است که این اقدامات توسط القاعده انجام شده است.

کاخ سفید نیز اعلام کرد: آمریکا به عنوان یک شریک استراتژیک و دوست نزدیک در کنار عراق باقی خواهد ماند و تلاش های تروریست ها برای مانع تراشی بر سر راه پیشرفت عراق با شکست مواجه خواهد شد.

"حسن جهاد" نماینده ائتلاف کردستان عراق نیز تغییر رهبران امنیتی عراق در وزارتخانه های دفاع و کشور و نیز مسئولان دستگاه های اطلاعاتی و امنیت ملی را خواستار شد.

"مقتدی صدر" رهبر جریان صدر نیز آمریکا را متهم اصلی انفجارهای بغداد اعلام کرد و گفت این انفجارها تحت پوشش رسمی بین المللی و سکوت جهانی به وقوع پیوست و متاسفانه تنش های سیاسی موجود در عراق نیز به تشدید نابسامانی اوضاع امنیتی عراق افزوده که در این میان تنها کسی که آسیب می بیند ملت عراق است.

"کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز نسبت به اوضاع کنونی عراق بسیار ابراز نگرانی کرد و از دولت و گروه های سیاسی عراق خواست برای تحقق خواسته های شهروندان این کشور و حل اختلافات سیاسی به گفتگوهای ملی روی بیاورند.

به عقیده کارشناسان سیاسی، این انفجارها در راستای منافع آمریکا، حزب بعث، عربستان سعودی و تکفیری ها است که با هدف ایجاد ناامنی و بی ثباتی و شکاف در میان سران سیاسی این کشور رخ می دهد.

کد خبر 1490968

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha