دکتر بتول قاسمی نراقی در مورد فعالیتهای اجتماعی بانوان در جامعه به خبرنگار مهر گفت: زنان نیمی از پیکره جامعه هستند و اگر این نیمه کار نکند نیمه دیگر هم نیمه کاره میماند. به همین جهت لزوم شرکت زنان در جامعه انکارناپذیر است. اما نه الزاما هر نوع فعالیتی، بلکه فعالیتهایی که بتواند سازنده بوده و رشد آنها را به همراه داشته باشد. این مسئلهای نیست که جدید و امروزی باشد، شخصیت زنان را در مورد نوع کاری که انتخاب میکنند باید در نظر گرفت.
عضو نهاد مقام معظم رهبری در امور دانشگاهها در مورد اینکه آیا الگوهای اجتماعی مناسب برای فعالیتهای بانوان در کشور تدوین شده است اظهار داشت: الگو به معنای واقعی معرفی نشده است، از زنان الگو تجلیل به عمل نمیآید . خانمهای الگویی در جهت اجتماعی، اخلاقی در جامعه داریم که فعالیتهای ارزشمندی دارند، امروزه شاهد حضور خانمها در همه سطوح اجتماعی حتی وزارت هستیم.
وی افزود: در کشاورزی، پزشکی، وکالت و حقوق و موارد دیگر در حد عالی و تخصصی خانمها مشغول به کار هستند که اگر کسی بخواهد الگو انتخاب کند الگوهای زیادی می تواند پیدا کند.
استاد حوزه و دانشگاه در مورد اینکه آیا این الگوها پاسخگوی نیازهای واقعی زنان جامعه هستند گفت: البته اگر روی الگوها دقت بشود بدین معنی که گوشههای زندگی زنان موفق را نشان دهند نوع فعالیتهای فردی و اجتماعی آنها مورد تحلیل قرار گیرد مسلما میتوانند پاسخگو باشند ولی متأسفانه تجلیل از این زنان نشده و این الگوها به جامعه به صورت مشخص و بارز معرفی نمیشوند.
نراقی در مورد اینکه کدام نهاد متولی تدوین اندیشههای راهبردی اجتماعی زنان در کشور است تصریح کرد: نمیشود یک نهاد خاص را نام برد . نهاد زنان و خانواده ریاست جمهوری و معاونت امور نخبگان بانوان نقش خوبی در این زمینه دارند یا هیئتهای علمی دانشگاهها میتوانند این وظیفه را به عهده بگیرند . در کل همه گروهها و نهادها میتوانند در این زمینه مسئول باشند و الگوهای خاصی را به عنوان برترینهای زنان چه از لحاظ مادی، فکری و فرهنگی و اجتماعی به جامعه معرفی کنند.
وی در مورد اینکه آیا وضعیت فعالیتهای اجتماعی زنان ایرانی با زنان کشورهای غربی قابل مقایسه است نیز گفت: نه تنها قابل مقایسه است بلک برتر و بالاتر است. چنانچه کشورهای غربی آنچه که از کار و مشاغل زنانشان میخواهند سودجویی مؤسساتی است که آنها را به کار میگیرند. سودجوییهای خیلی کلی از زنان این کشورها میشود ولی در ایران تعیین راهبردی کردن کارها و تعیین آن رشتهای که زنان میخواهند فعالیت کنند از کشورهای غربی پیشرفته تر است.
نظر شما