جهانبخش نجفزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه روزانه به طور متوسط بالغ بر 680 تن زباله جمع آوری میشود، افزود: این مقدار در زمان حضور زائران خصوصاً در ایام و مناسبتهای خاص سال تا 2 برابر افزایش مییابد که از این میزان 25 درصد خشک، خطرناک و بیارزش، بوده که 15 تن با ارزش و قابل تفکیک و بهره برداری و مابقی آن زباله تر میباشد.
وی افزود: برای دفن هر تن پسماند حدود 2.5 متر مکعب فضا نیاز است که علاوه بر آلودگی محل دفن و محیط پیرامون باعث ورود شیرابه و یا رطوبت مربوط به زباله در آبهای زیرزمینی میشود از سویی دیگر وجود گازهای سولفیدی و متان در محلهای دفن باعث تخریب لایه ازن میشود.
معاون شهردار قم در خصوص برنامههای شهرداری در جهت کاهش تولید زباله و اجرای تفکیک زبالههای خشک با همیاری بخش خصوصی افزود: در روزهای آتی طرح آزمایشی تفکیک از مبداء را در سه نقطه منطقه 1، 3، 4 و با استقرار 20 کانکس در سطح این مناطق اجرا میشود.
وی افزود: مراحل آموزشی و اطلاع رسانی این طرح نیز طی توافقهایی که با اداره آموزش و پرورش جهت اجرای برنامههای آموزشی در مدارس انجام شده و امیدواریم بتوانیم با مشارکت و همکاری شهروندان گرامی، میزان قابل توجهای از زباله شهر را به چرخه طبیعت برگردانیم و از هدر رفتن انرژی و سرمایههای ملی و آلودگی بیش از حد محیط پیرامون خود جلوگیری نمائیم.
وی ادامه داد: لازمه این امر مهم مشارکت و همیاری شهروندان در فاز یک این طرح است که باعث دلگرمی دستاندرکاران و پویایی برنامههای ما خواهد بود.
نجفزاده با بیان اینکه شهرداری روزانه هزینه سنگینی را باید بابت جمعآوری زباله متحمل شده تا صدها تن زباله تولید شده از سطح شهر منتقل و دفن بهداشتی شود، افزود: میتوان با رعایت اصول بهداشتی و حقوق شهروندی از هدر رفتن بیت المال تا حد قابل توجهی جلوگیری کرد.
وی افزود: در برخی از مناطق شاهد هستیم بعضی از شهروندان و کسبه بدون توجه به مسائل بهداشتی و حقوق دیگران زبالههای خود را در نهرها رها کرده و از سوی دیگر با جاری کردن فاضلابهای خانگی خود صدمه غیرقابل جبرانی را به شهر و شهروندان وارد میکنند که علاوه بر صرف هزینه تا 3 برابر حد معمول جهت جمعآوری زبالهها و ضایعات، باعث آلودگیهای زیست محیطی و انتشار بیماری برای سایر شهروندان میشود.
معاون شهردار قم در پایان اظهار داشت: از کلیه شهروندان عزیز تقاضا داریم جهت حفظ و ایجاد شهری زیبا و سالم نسبت به مسائل شهری حساسیت ویژهای داشته باشند و با رعایت حقوق دیگران و استفاده از راهکارهای کاهش تولید زباله از جمله خرید به اندازه و ضروری و استفاده از کالاهای چند بار مصرف و با دوام و قابل بازیافت و رعایت زمانبندی جمعآوری زباله نسبت به این امر مهم اهتمام داشته و جهت ارائه پیشنهاد و انتقاد و طرح مشکل در تمام ساعات شبانه روز میتوانند با سامانه 137 تماس حاصل بگیرند.
قم - خبرگزاری مهر: معاون خدمات شهری شهرداری قم از اجرای فاز اول تفکیک زباله از مبداء با مشارکت بخش خصوصی در سه منطقه شهرداری قم خبر داد.
کد خبر 1507146
نظر شما