به گزارش خبرگزاری مهر، در این گزارش نمایندگان اروپایی که نسخه ای از آن به دست روزنامه هاآرتض رسیده از اسرائیل خواسته است تا اطلاعات مربوط به خشونت های اعمال شده از سوی شهرک نشینان علیه فسطینیان را به اتحادیه اروپا گزارش کند.
در ابتدای این گزارش که قرار است به وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه ارسال شود آمده است: بدون بیت المقدس به عنوان پایتخت آتی دو دولت توافق در خصوص یک صلح پایدار بین اسرائیل و فلسطینی ها ممکن نخواهد بود.
این گزارش که قرار است در کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا در بروکسل به بحث گذاشته شود، می گوید: اسرائیل تلاش دارد تا بیت المقددس شرقی را به خود ضمیمه کند و اینکه سیاست های تل آویو در این شهر بطور روز افزونی تاسیسات آن را به عنوان پایتخت آتی دو دولت تخریب می کند.
به نوشته این گزارش؛ بر این اساس سیاست های اسرائیل از سال 2001 بر مهاجرت ساکنان مسیحی این شهر استوار بوده است. این سیاست ها شامل ایجاد موانع بر سر راههای خانواده ها برای به هم پیوستن، حقوق ساکنان و اختصاص مالکیت بوده اند.
همچنین در گزارش عنوان شده است که اسرائیل تلاش دارد تا سیاست هایی را اعمال کند که هدف از آن بطور اساسی تغییر مشخصه ها و وضعیت بیت المقدس با تاکید بر مشخصه های یهودی و تاریخی شهر به هزینه تاریخ اسلام و مسحیت است.
هاآرتض به نقل از گزارش آورده است: سیاستها و اقدامات چند سال گذشته اسرائیل در بیت المقدس شرقی برخلاف تعهدات اعلام شده برای یک صلح پایدار با فلسطین از طریق راه حل دو دولت بوده است. تلاش برای تاکید بر هویت یهودی شهر با هزینه ساکنان مسلمان و مسیحی آن، تنوع دینی و مذهبی را در این شهر تهدید می کند و هیزم را به آتش کسانی که درصدد رادیکالیزه کردن تنش ها هستند می ریزد و بازتابهای جهانی و منطقه ای نتیجه آن خواهد بود .
در بخش هایی از این گزارش به چند نمونه در راستای یهودی سازی بیت المقدس اشاره شده که به شرح زیر هستند؛
- در حدود 10 هزار کودک فلسطینی که در بیت المقدس شرقی زندگی می کنند از سوی وزارت کشور ثبت نشده اند. زیرا که والدین آنها از کرانه باختری هستند. این اقدامات تاثیراتی منفی بر دسترسی آنها به خدمات اساسی در زمینه آموزش، بهداشت و دیگر خدمات اجتماعی می گذارد.
- در سال 2011 تمامی مدارس خصوصی در شرق بیت المقدس ملزم شدند تا کتابهای خود را به کتابهایی که از سوی اسرائیل به چاپ رسیده بود تغییر دهند. اسرائیل همچنین محتوای کتابهایی که از سوی تشکیلات خودگردان منتشر شده بود هم سانسور کرده بود. علی رغم اعتراضات از سوی والدین کودکان، بسیاری از مدارس از این دستورات اطاعت کردند.
- در سال 2008 بیمارستان های فلسطینی از خرید داروهایی که در کرانه باختری و نوار غزه تولید شده اند منع شدند. این مسئله، سبب مشکلات لجستیکی و افزایش هزینه ها شد. بعلاوه آنها از تغییر و تجهیز تاسیسات خود هم منع شدند.
نظر شما