به گزارش خبرنگار مهر، حوزه زنان این هفته پر ازاخبار لوایح حمایتی از زنان بود. از بیمه زنان خانه دار که سالها است در انتظار اجرایی شدن است تا مرخصی های طولانی مدت به مادران شاغل .
مریم مجتهد زاده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده این هفته به مادران به دانشجویانی که مادر می شوند خبر های خوشی داده و گفته است: لایحه مرخصی سه ساله به دانشجویانی که مادر میشوند به کمیسیون لوایح دولت ارائه شده است.
وی ادامه داد: در پایان این سه سال مادران سه سال نیز به دورکاری می روند و تا 6 سالگی در کنار فرزندانشان هستند. همچنین دانشجویانی که در زمان تحصیل بچه دار می شوند تا سه سال به سنوات تحصیلی آنها افزوده می شود.
او در ادامه به تسهیلات ویژه مادرانی که نوزادان چند قلو به دنیا آورده اند گفت: یکی از لوایحی که برای حمایت مادران شاغل ارائه شده افزایش مرخصی زایمان مادرانی که نوزان چند قولو به دنیا می آورند و همچنین تسهیلاتی نیز برای پدران این فرزندان پیش بینی شده است.
اجرای پلکانی بیمه زنان خانه دار
در این هفته رئیس مرکز امور زنان ریاستجمهوری با اشاره به اینکه تا پایان سال لایحهای را به هیئت دولت ارائه می کنیم که بیمه زنان خانهدار به شکل پلکانی آغاز به کار کند، گفت: بیمه زنان خانهدار ابتدا افرادی را که تازه ازدواج کردهاند تحت پوشش قرار خواهد داد.
همچنین با دستور رئیس جمهور و موافقت بانک مرکزی زنان کار آفرینی که خود سرپرست یا سرپرست خانوار هستند، می توانند از یارانهها برای ضمانت بانکی خود استفاده کنند.
هفت غدایی که برای زنان معجزه می کنند
تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که مصرف 7 ماده غذایی بیماری های قلبی، سرطان سینه و پوکی استخوان را از زنان دور می کند. گوجه فرنگی، بذر کتان، کلم پیچ، ماهی، آب آلبالو، ماست یونانی و گردو غداهای معجزه گر برای بانوان هستند.
40 درصد زنان در سنین باروری دچار اضافه وزن هستند
دکتر زهرا عبداللهی،سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود40 درصد زنان در سنین باروری 15 تا 34 ساله دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
اوبا بیان اینکه اضافه وزن و چاقی یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی و عامل خطر برای بسیاری از بیماری های دوران بارداری است گفت: طی مطالعات انجام شده در ایران حدود40 درصد زنان در سنین باروری 15 تا 34 ساله دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
انتقاد از کمبود بودجه مشاوره خانواده در کشور
زهرا عباسی، مدیرکل امور بانوان وزارت کشور از کمبود بودجه در بخش مشاوره ها در کشور خبر داد و گفت: افزایش بودجه مشاوره ها توسط مجلس ضروری است.
به گفته وی، افزایش مشاورهها بر کاهش آسیبهای اجتماعی بسیارموثراست .
عباسی در ادامه خواستارحضور مشاوران خانواده در دادگاهها برای آگاهی و اطلاع رسانی زوج های جوان شده و گفته انتظار داریم ایجاد مراکز مشاور خانواده در دادگاهها بیش از پیش تقویت شود.
طولانی شدن تصویب لایحه حمایت از خانواده جای تأمل دارد
فاطمه بداغی،معاون حقوقی رئیس جمهور این هفته با بیان اینکه لایحه حمایت از خانواده یکبار دیگر برای بررسی در صحن علنی مجلس مطرح میشود گفت: طولانی شدن زمان تصویب لایحه حمایت از خانواده محل تأمل دارد و نباید قاعدتاً لایحه ای که مربوط به خانواده است تا این حد طولانی شود.
نظریه های حوزه زنان کاربردی نیست
پوران ولویون نخستین قاضی زن کشور گفت: نظریههای دانشگاهی و علمی در حوزه زنان و خانواده قابلیت اجرایی ندارد و باید کاربردی شود.
اوبا بیان اینکه حضور طولانی زن در خارج از خانه سبب آسیب های بسیاری می شود، گفت: باید اشتغال زنان در اجتماع هدفمند شود و بیمه زنان خانواده نیز اجرایی شود تا کمتر شاهد آسیب های ناشی از نبود زن در خانواده باشیم.
افزایش مهریه تحت تأثیر خلاءهای قانونی است
یک وکیل دادگستری با بیان اینکه تأمین عدالت قضایی در حوزه زنان باید در عمل متجلی شود گفت: افزایش مهریه تحت تأثیر این خلاء های قانونی است.
رنجبر معتقد است:برخی زنان برای آنچه همسرانشان را راضی به طلاق کنند از حق قانونی خود گذشته تا بتوانند حق طلاق را بدست آورند.
سیاسی شدن مباحث فرهنگی از جمله آسیبهای روز مسائل زنان است
این هفته نخستین نشست اندیشه های راهبردی زنان و خانواده تشکیل شد که یکی از سخنران های آن همسر رئیس جمهور بود.
اودر این نشست گفت: یکی از آسیبهای روز مسائل زنان این است که بحث های فرهنگی بلافاصله سیاسی می شوند که برای مبارزه با آن باید بتوانیم در جلسات گفتمان فضاها را فرهنگی کنیم.
نظر شما