۳۰ دی ۱۳۹۰، ۱۴:۴۰

حجت الاسلام ضمیر رضوانی:

آزادی زندانیان می تواند در رأس نیات وقف قرار گیرد

آزادی زندانیان می تواند در رأس نیات وقف قرار گیرد

فیروزکوه - خبرگزاری مهر: امام جمعه موقت فیروزکوه با اشاره به فرا رسیدن هفته وقف گفت: وقف از سنت های سفارش‏ شده پیامبران است و آزادی زندانیان نیز می ‏تواند در نیات وقف جایگاهی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت ‏الاسلام داوود ضمیررضوانی در خطبه ‏های نماز جمعه این هفته فیروزکوه، با گرامیداشت فرا رسیدن هفته وقف افزود: اول بهمن ماه به عنوان روز وقف نامگذاری شده و باید دانست که یکی از سفارش‏ها و سنت‏های مورد تاکید در زندگی پیامبران، وقف است؛ از وقف به منزله "صدقه جاریه" یاد می‏ شود و بی ‏شک، انسان به حقیقت و نیکی نمی‏ رسد، مگر اینکه از آنچه دوست دارد، انفاق کند.

وی تصریح کرد: وقف باید در وهله نخست در قالب صله رحم و کمک به خویشاوندان صورت گیرد؛ در وقف اصل مال برای انسان باقی می‏ ماند و این فریضه دینی در حقیقت راهی برای رسیدن به آخرتی نیک بوده و این امر خیر در اصل پلی محسوب می‏ شود که انسان را به نیکی و خیر می ‏رساند.

امام جمعه موقت فیروزکوه ادامه داد: با عمل به وقف، نام نیک برای انسان باقی می‏ ماند و ثوابی که برای آدمی نوشته می‏ شود، برای همیشه باقی می‏ماند و همواره تداوم خواهد یافت.

وی تأکید کرد: اگر انسان نگذارد که از اموال او در راه خیر و نیکی استفاده شود، بدون تردید ملک ‏الموت آن را از مالکیت او خارج می‏ سازد.

حجت الاسلام ضمیررضوانی اضافه کرد: ورشکسته واقعی کسی است که در آن جهان جایی نداشته باشد و نام نیکی از او در دنیای مادی نیز باقی نماند در حالی که وقف به معنای نگاه داشتن دائمی ملک برای خود انسان و صدقه‏ جاریه ‏ای است که در آخرت به داد آدمی می ‏رسد.

انسان باید برای رضای خداوند متعال و جهاد در راه او وقف کند

وی بیان داشت: انسان باید برای رضای خداوند متعال و جهاد در راه او وقف کند و از وجود و دارایی های خود در این راه مایه بگذارد؛ انسان می ‏تواند با نیات مختلف از جمله پرداخت کمک هزینه مجالس مذهبی، سفرهای زیارتی، آزاد ساختن زندانیان در بند، بهبود اوضاع و ساخت مساجد، چاپ کتابهای دینی و مذهبی و . . . به سنت حسنه وقف بپردازد.

خطیب جمعه فیروزکوه با بیان اینکه اسلام وقف اموال را جایز شمرده و از آن به نیکی یاد کرده است، افزود: انسان باید از اموال خود به بهترین شکل وقف کند.

وی یادآور شد: انسان در هر کاری نیازمند الگوبرداری و تقلید و پیروی از فقیهی است که خصوصیات لازم را دارا بوده و این فرد نباید هیچ رغبتی به دنیا و مطامع دنیوی داشته باشد.

حجت الاسلام ضمیررضوانی افزود: فردی که از او در زندگی پیروی می ‏کنیم، باید مطابق دستورات خداوند متعال و اهل بیت(ع) عمل کرده و در صدور فتواهای الهی حساسیتهای لازم را اعمال کند.

وی ادامه داد: اسوه و الگوپذیری در دین مبین اسلام همواره مورد تأکید و پذیرش قرار داشته است و انسان باید خود را طبق الگویی بسنجد و مقایسه کند؛ سنت و خلق و خوی پیامبر اکرم(ص) باید سرمشق مردم در زندگی فردی و اجتماعی قرار گیرد.

کد خبر 1514130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha