به گزارش خبرنگار مهر، متن کامل بیانیه کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی درباره سقوط بی سابقه ارزش پول ملی که یک نسخه از آن برای خبرگزاری ارسال شده است به این شرح است:
در هفتهها و روزهای اخیر ارزش پول ملی به شکل بیسابقهای کاهش یافته است. کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی ضروری میداند درباره این جریان تاسف بار، نکاتی را یادآوری نماید:
1- تردیدی نیست که حرکت تقاضا بسوی بازارهای ارز و طلا ناشی از جنگ روانی و شایعات متعدد و پردامنه ایست که از سوی دشمنان نظام اسلامی تولید و پیوسته در بازار ایران منتشر شده است. در این میان انتظار میرفت و میرود رسانه ملی با دعوت از مسوولان و یا حداقل کارشناسان اقتصادی، موضوع را باز و به سوالات و ابهامات عمومی درباره نرخ ارز پاسخ دهد. سکوت رسانه ملی در این شرایط، زمینه اثربخشی شایعات مسموم را فراهم می کند و باید فوراً پایان پذیرد.
2- با توجه به ذخایر غنی ارز و طلا در بانک مرکزی، بی عملی و سردرگمی سیاستهای دولت برای مهار بازار ارز و حفظ ارزش پول ملی غیرقابل توجیه است. در شرایطی که نوسان در بازار ارز، محیط کسب و کار را به شدت ناامن میکند و تولیدکنندگان و سرمایهگذاران را تحت فشار قرار میدهد؛ از دولت محترم انتظار میرفت با اتخاذ سیاستهای پولی مناسب، نقدینگی سرگردان بسوی بانکها و بورس اوراق بهادار هدایت کند اما تصمیم دیر هنگام شورای پول و اعتبار نیز برای افزایش نرخ سود بانکی، با اظهارات مشکوک معاون معاون اول رئیس جمهور معلق مانده است. کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی به تیم اقتصادی دولت هشدار میدهد، تداوم سکوت و بی عملی در برابر سقوط ارزش پول ملی، هرگز قابل تحمل نیست.
3- از آنجا که سقوط اخیر ارزش پول ملی، دستاوردهای اقتصادی دولت در سالهای گذشته را زیر سوال برده، بر تولیدکنندگان کشور فشار شدیدی وارد آورده، زمینه رانتجویی وسیعی ایجاد و نهایتاً سفره حقوق بگیران را خالی و ثروت صاحبان داراییها را مضاعف میسازد، کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی قویاً از دولت محترم میخواهد با استفاده از اهرمهای متعدد موجود خود، نوسان بازار ارز را مهار و ارزش پول ملی را تثبیت نماید. سیاستهایی که باید به فوریت اتخاذ شوند به این ترتیب هستند:
1-3- بانک مرکزی که قانونا مسئول حفظ ارزش پول ملی است، دخالت مستمر و پردامنه در بازار سکه را رهاکند و ترکاندن حباب این بازار را به نیروهای همین بازار بسپارد و بجای آن، بازار ارز و ارزش پول ملی را تحت کنترل در آورد.
2-3- برای دخالت در بازار ارز، بجای استفاده از پلیس؛ از سازوکارهای سیستمی و نرم افزاری استفاده نماید نظیر افزایش نرخ سود عقود غیر مشارکتی بانکی و نرخ سود علی الحساب اوراق مشارکت، محدود کردن موقت واردات برخی کاهالا، افزایش فوری مالیات برای مسافرتهای تفریحی و غیر ضروری به خارج، محدود کردن تزریق نقدینگی جدید به بازار و...
3-3- از آنجا که حمله نقدینگی سرگردان به بازارهای طلا و ارز ناشی از جو روانی و شایعات مسموم منتشر شده در بازار است، مسئولان تیم اقتصادی کابینه با حضوری مستمر در رسانهها به سوالات و ابهامات عمومی پاسخ دهند و زمینه گسترش و اثر بخشی شایعات را پایان دهند.
علاوه بر این سه دسته راهکار که باید به فوریت عملیاتی شوند، در میان مدت نیز باید در اجرای ناقص قانون هدفمند کردن یارانه ها و سرازیرکردن نقدینگی به جامعه تجدیدنظر جدی صورت گیرد و ضمن تنظیم هزینه های دولت به اندازه توان مالی آن، انضباط مالی بیشتری بر رفتار اقتصادی دولت حاکم شود.
کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز انتظار دارد در برابر تعلل دولت در حفظ ارزش پول ملی، به تکلیف قانونی و ملی خود عمل کرده و اجازه ندهند بیش از این با حیثیت اقتصاد ملی بازی شود.
کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی
چهارم بهمن1390
نظر شما