محمود علی رکنی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه باید به زبالهها به عنوان یک فرصت نگاه کرد نه یک تهدید بیان کرد: بایستی آموزشهای لازم به منظور جمع آوری اصولی در خصوص جمع آوری ضایعات، تفکیک از مبدا، نحوه انتقال و بازیافت و دفع و امحاء جهت پیمانکاران و متولیان آن در قم انجام شود.
وی ادامه داد: لازم است که دوره گردها و خرده پیمانکاران به چرخه جمع آوری ضایعات وارد و به سوی صنعتی شدن سوق داده شوند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست قم اقدامات سازمان بازیافت استان را چشمگیر ارزیابی کرد و افزود: حوزه اختیارات این سازمان باید افزایش یابد و مدیریت جمع آوری ضایعات و پسماندها با هماهنگی و از طریق این سازمان صورت پذیرد.
وی ادامه داد: لازم است نسبت به سازمان دهی و بهره برداری مجدد و دفع اصولی برنامه ریزی شود.
رکنی گفت: روشهای صحیح آموزشی باید با فراهم کردن زیرساختهای لازم در خصوص جمع آوری و تفکیک اصولی زبالهها در استان قم مهیا شود تا عزم و اراده عمومی شکل گیرد.
وی ادامه داد: آموزشهای لازم برای خانوادهها و شهروندان به منظور اجرای پروژه نهضت تفکیک از مبدأ که بزودی در چهار نقطه از استان اجرا میشود صورت پذیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست قم نقش رسانهها و اطلاع رسانی دقیق در جلب مشارکت عمومی شهروندان را بسیار موثر اعلام کرد و افزود: حجم بیشتر پسماندهای استان را نخالههای ساختمانی و ضایعات سنگبریها تشکیل میدهد که این میزان بیش از 5 هزار تن در روز بوده و خود نشان از حجم بسیار بالای ساخت و سازها در استان می باشد.
روزانه حدود 670 تن زباله خانگی تولید میشود
وی ادامه داد: میزان تولید زبالههای خانگی نزدیک به 670 تن در روز اعلام شده است که درصد قابل توجهی از آن را زباله های خشک و قابل بازیافت تشکیل می دهد.
رکنی تولید زبالههای بیمارستانی را در استان 3.198 تن در روز عنوان کرد و افزود: این زبالهها باید به شکل بسیار اصولی و از طریق سیستمهای امحاء جمع آوری و تبدیل شوند زیرا در غیر این صورت برای سلامت محیط و منابع و خاک بسیار خطر آفرین خواهند بود.
روزانه حدود 24 تن زباله صنعتی تولید میشود
وی در ادامه میزان تولید صنعتی را حدود 24 تن در روز بیان کرد و افزود: لازم است تمهیداتی جدی در خصوص ساماندهی و ایجاد سایتهای جدید صورت پذیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست قم با اشاره به تشکیل کارگروهی در آینده متشکل از صنایع آلاینده در استان افزود: سازمان خواستار تمهیداتی در خصوص همراهی واحدهای بازیافتی محدوده شهری به منظور خروج و انتقال به شهرک صنعتی خارج از محدوده شهری است.
وی گفت: لازم است پیگیری کافی جهت ایجاد یک شهرک صنعتی تخصصی بازیافت و انتقال این واحدها به این مکان مناسب انجام شود.
نظر شما