به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: در دور سوم سفر ریاست جمهوری به استان کرمانشاه به دلیل دارا بودن قابلیتهای مناسب، از سوی هیئت وزیران این استان به عنوان قطب کشاورزی منطقه معرفی شد که بر این اساس مقرر شد در افق 1404 میزان تولیدات استان کرمانشاه به 15 میلیون تن رسیده و اشتغال نیز 2.5 برابر افزایش پیدا کند.
علی اشرف منصوری افزود: استان کرمانشاه با تولید بیش از حدود سه میلیون و 900 هزار تن محصول کشاورزی علاوه بر تامین بخش قابل توجهی از نیاز استان توانسته اضافه آن را به سایر استانها و کشورهای همجوار صادر کند که این میزان تا پایان برنامه بیست ساله حدود چهار برابر افزایش خواهد یافت.
وی تاکید کرد: مهمترین پیش نیازهای دسترسی به این امر تأمین آب، منابع بانکی و اعتباری، بهرهبرداری مناسب از منابع آبی استان و افزایش بهرهوری در مصرف آب با اجرای آبیاریهای نوین است.
وی تسریع در سامانه گرمسیری استان، توسعه و اصلاح باغات، تغییر الگوی کاشت، افزایش محصولات ارگانیک، توسعه زیر ساختها، ایجاد زمینه مناسب صادرات برای محصولات کشاورزی، حفاظت و بهرهبرداری از منابع طبیعی و هدفمندی یارانهها سایر شاخصهای لازم برای تحقق اهداف افق چشم انداز 20 ساله برشمرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: با وجود منابع و ظرفیتهای مناسب در بخش کشاورزی، موقعیت ممتاز تاریخی، جغرافیایی و استراتژیک، مرز گسترده با کشور عراق، وجود اراضی حاصلخیز و منابع آبی فراوان در استان، کرمانشاه هنوز نتوانسته است جایگاه واقعی خود را در بخش کشاورزی کشور به دست آورد که با انتخاب استان به عنوان قطب کشاورزی و طبق برنامه ریزی انجام شده می توانیم به جایگاه واقعی خود دست پیدا کنیم.
منصوری اظهار داشت: در طول سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاشهای مناسبی در بخش کشاورزی انجام شد که منجر به افزایش درآمد کشاورزان، ایجاد اشتغال و رشد 563 درصدی در تولید محصولات کشاورزی استان کرمانشاه شده است.
منصوری افزود: سهم بخش کشاورزی استان کرمانشاه در تولید ناخالص داخلی کشور 1.4 درصد بوده و در میان سایر استانها دارای رتبه 16 هستیم که البته میانگین تولید ناخالص داخلی کشور 31 درصد است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: از لحاظ ارزش افزوده نیز سهم بخش کشاورزی کرمانشاه نسبت به سایر استانهای کشور 2.4درصد بوده و در جایگاه 15 کشوری قرار داریم.
وی ارزش افزوده بخش کشاورزی استان را در مقایسه با بخش خدمات 14.7 درصد برای کشاورزی و 61.75 درصد برای بخش خدمات عنوان کرد.
منصوری در پایان با اشاره به تاخیر در بارندگی سال جاری گفت: در مناطق سردسیری استان بین 15 تا 25 درصد خسارت که ناشی از تاخیر در بارش و وقوع سرما در طی هفتههای گذشته، به محصولات کشاورزی وارد شده است.
بهره برداری از 35 طرح کشاورزی در شهرستان سنقر
مدیر جهاد کشاورزی سنقر گفت: در دهه فجر امسال 35 طرح کشاورزی در این شهرستان به بهره برداری می رسد.
مهندس محمد قاضی افزود: از 35 طرح یاد شده 25 طرح مربوط به اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار با اعتبار چهار هزار میلیون ریال و در سطح 100 هکتار است.
مهندس قاضی تاکید کرد: سایر طرح ها شامل یک واحد مرغداری 20 هزار قطعه ای با اعتبار دو هزار و 100 میلیون ریال، کانال آبرسانی سنگی بتنی روستای قولدره به طول 478 متر با اعتبار 432 میلیون ریال، چهار مورد خط انتقال آب کشاورزی در روستاهای چنگیزه، دربند، اکبرآباد و سهنله به طول 11 کیلومتر و اعتبار دو هزار و 472 میلیون ریال است.
وی ساختمان جدید الاحداث مرکز جهاد کشاورزی بخش کلیایی با اعتبار 735 میلیون ریال و سه مورد بازسازی و مرمت قنات در روستاهای شریف آباد، گردکانه و کوزه گران به طول یک هزار و 300 متر و اعتبار یک هزار و 52 میلیون ریال را از دیگر برنامه های این اداره در دهه فجر امسال عنوان کرد.
نظر شما