محسن جلال پور در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح برخی مشکلات و موانع سرمایه گذاری در لرستان، اظهار داشت: متاسفانه لرستان امکانات پروازی مناسبی ندارد و در واقع یک نکته کور پروازی است.
وی با تاکید بر نقش زیرساخت های حمل و نقل در جذب سرمایه گذاران، تصریح کرد: استان لرستان باید به طور مستمر دارای پرواز به مقصد استانهای دیگر و مرکز کشور داشته باشد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه مسئولان استان باید تلاش کنند تا با حمایت های دولت مشکلات زیرساختی استان حل شود، افزود: دولت بسیاری از مسائل را می تواند حل کند.
جلال پور با تاکید بر حمایتهای اتاق بازرگانی از سرمایه گذاری در لرستان بیان داشت: در صورت ایجاد زیرساختها اتاق ایران هم کمک های لازم را انجام خواهد داد.
وی همچنین در ادامه سخنان خود خواستار تهیه سند استراتژیک سرمایه گذاری در لرستان شد و بین داشت: باید با کمک اتاق بازرگانی و استانداری لرستان این سند هرچه زودتر تدوین شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه ظرفیت ها و قابلیت های استان باید در این سند دیده شود، عنوان کرد: این سند به سرمایه گذاران کمک می کند تا با آگاهی از ظرفیتها بدانند در چه بخش هایی سرمایه گذاری کنند.
جلال پور با بیان اینکه در این راستا شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نیز می تواند ورود پیدا کند، ادامه داد: دولت در استان باید فضایی را ایجاد کند که امکانات لازم برای سرمایه گذاران مهیا شود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ظرفیت های لرستان هنوز به خوبی معرفی نشده است، یادآور شد: باید یک نهضت عمومی برای شناسایی توانایی های لرستان در سطح کشور و حتی خارج از کشور صورت گیرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران ادامه داد: از طریق صدا و سیما و رسانه ها و انتشار ویژه نامه های مختلف می توان این ظرفیت ها را معرفی کرد.
جلال پور با بیان اینکه استان لرستان در زمینه کشاورزی و معادن دارای ظرفیت های بالقوه ای است، تصریح کرد: در بحث سنگ در لرستان معادن بزرگی وجود دارد که نیاز است این معادن برای حضور سرمایه گذاران معرفی شوند.
وی حضور لرستان در نمایشگاههای بزرگ را راهکاری برای معرفی قابلیت های استان دانست و یادآور شد: همچنین در حال حاضر خلا یک شرکت سرمایه گذاری برای توسعه صادرات در استان وجود دارد که باید این خلا رفع شود.
بنابراین گزارش، به اعتقاد کارشناسان به فعلیت رساندن قابلیتهای منحصر به فرد در استان لرستان در گرو برنامه ریزی های کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت است تا در کمترین زمان شاهد شکوفایی استعدادهای این استان باشیم.
این در حالیست که فعال شدن این قابلیتها نیازمند سرمایه گذاری ویژه بخش دولتی و خصوصی در استان لرستان است که با توجه به ضعف زیرساختهای سرمایه گذاری در این استان و چالشهای پیش روی جذب سرمایه گذاری خصوصی همت بخش دولتی در این زمینه چاره ساز خواهد بود.
راه ها، حمل و نقل جاده ای، هوایی و ریلی، توسعه زیرساختهای گردشگری از جمله مراکز اقامتی، تفریحی و رفاهی، گسترش عمران شهری و ایجاد زیرساختها در این حوزه، زیباسازی اماکن شهری، تامین نیازهای لازم برای توسعه سرمایه گذاری صنعتی مانند تامین نیازهای آب، برق و ... و بسیاری از این دست مسائل از جمله زیرساختهایی است که سرمایه گذار در نگاه اول برای ورود سرمایه خود به آن می اندیشد.
و این در حالی است که استان لرستان به عنوان یکی از استانهای محروم کشور هنوز در زمینه زیرساخت ها به حد مطلوب و خواستنی از سوی سرمایه گذار نرسیده است.
روند نامنظم پروازهای فرودگاه خرم آباد، عدم وجود اماکن اقامتی، هتلها و مراکز تفریحی، وضعیت راهها و سیستم حمل و نقل جاده ای استان، ضعفها در زمینه عمران شهری در همه شهرستانهای استان لرستان، کمبودها در تامین حداقل نیازهای صنایع برای ورود سرمایه گذار و دهها مشکل دیگر موجب شده است که استان لرستان علی رغم اینکه به عنوان یکی از امن ترین استانهای کشور محسوب می شود مورد استقبال سرمایه گذاران قرار نگیرد.
نظر شما