۲۰ بهمن ۱۳۹۰، ۹:۳۲

اخبار نمایشگاه کتاب کودک قم/

توجه به ادبیات ویژه کودک و نوجوان در نشر کتاب/ تاکید بر حق کودک در امر مطالعه

توجه به ادبیات ویژه کودک و نوجوان در نشر کتاب/ تاکید بر حق کودک در امر مطالعه

قم - خبرگزاری مهر: مطالعه در کودکی موجب انس با کتاب در بزرگسالی، حق کودکان در امر مطالعه با نمایشگاه تخصصی ادا می‌شود، توجه به ادبیات ویژه کودک و نوجوان در نشر کتاب و ... از جمله عناوین اخبار نخستین نمایشگاه ملی تخصصی کتاب کودک و نوجوان در قم است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم تاکید کرد: مطالعه در دوران کودکی موجب انس با کتاب در بزرگسالی می‌‌شود.

علی فریدونی با اشاره به اهمیت تشویق و ترغیب کودکان و نوجوانان به مطالعه کتاب اظهار داشت: کودک در سن آموختن قرار دارد بنابراین همه محیط‌های اجتماعی مانند خانه و مدرسه، مکانی برای آموزش او بوده و می‌توانند تاثیر بسزایی در آینده کودک داشته باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم خواستار توجه خانواده‌ها به کتاب و کتابخوانی شد و گفت: اهمیت مطالعه در این است که ذهن کودک و نوجوان با مبانی فکری و اندیشه‌های نو و نیز آثار نویسندگان آشنا شده و در واقع شریک ذهنی خوبی برای او به وجود می‌آید.

وی کتاب و مطالعه صحیح را تضمین‌کننده آینده کودکان دانست و تصریح کرد: مطالعه در دوران کودکی موجب انس با کتاب در بزرگسالی می‌‌شود به همین دلیل باید اقدامات فرهنگی مناسبی در این راستا صورت گیرد تا جذابیت‌های کتاب برای آنان بیش از گذشته روشن شود.

تاکید بر تلاش متولیان فرهنگی برای تامین نیازهای مطالعاتی اقشار مختلف

فریدونی با اشاره به ضرورت تلاش متولیان فرهنگی جامعه برای تامین نیازهای مطالعاتی اقشار مختلف گفت: در صورتی که همه اعضای جامعه وظایف خود را در این زمینه به درستی انجام دهند آنگاه شاهد برقراری یک چرخه صحیح میان ذهن کودکان، والدین، محیط اجتماعی و متولیان فرهنگی خواهیم بود.

وی کارکرد این چرخه فرهنگی را گام برداشتن به سوی پیشرفت جامعه دانست و ادامه داد: برپایی نمایشگاه‌های کتاب تخصصی کودک و نوجوان از جمله اقداماتی است که ذهن این قشر از اجتماع را با کتاب درگیر ساخته و آنها را با مقوله مطالعه آشنا می‌سازد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی قم یادآور شد: اهمیت اصلی نمایشگاه‌های تخصصی کتاب در این است که با توجه به جذابیت‌های موجود می‌توانند علاقمندی کودکان و نوجوان را به کتاب بیشتر کرده و دنیایی جدید در مقابل دیدگان آنها بسازند.

وی در رابطه با برگزاری نخستین جشنواره انتخاب کتاب سال کودک و نوجوان در قم گفت: زمانی که کتاب‌های خوب و شاخص انتخاب و به مردم معرفی می‌شوند علاوه بر ایجاد رقابت سالم میان تولید‌کنندگان این کالای فرهنگی موجب شناخت دیگر آثار ارزشمند توسط مخاطبان شده و آنها با خیال آسوده‌تری می‌توانند نسبت به تهیه کتاب‌های مفید اقدام کنند.

نمایشگاه تخصصی کودک و نوجوان مروج فرهنگ کتابخوانی است

سردبیر مجله سلام بچه‌ها گفت: نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان سبب سوق دادن به کتاب و کتابخوانی می‌شود.

محمود پوروهاب با اشاره به برگزاری نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان تصریح کرد: باید سعی شود کتاب‌های خوب و کاملا کارشناسی شده انتخاب و در نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان عرضه شود.

وی ادامه داد: این نمایشگاه فرصت خوبی برای گردهم آمدن ناشران حوزه کودک و نوجوان و آشنایی والدین کودکان با آنهاست تا کتاب‌های خوب را از ناشران برجسته و خوب خریداری کنند.

پوروهاب در ادامه به ویژگی کتاب خوب اشاره کرد و بیان داشت: یک کتاب خوب باید از نظر محتوا غنی بوده و از نظر صفحه‌آرایی و تصویرگری شکیل باشد ضمن آنکه باید نگاه تازه‌ای به کودک و نوجوان داشته باشد.

وی ابراز کرد: این نمایشگاه تخصصی می‌تواند کمک بزرگی به تشویق کودکان و نوجوانان و اولیای آنها به کتابخوانی داشته باشد.

سردبیر مجله سلام بچه‌ها عنوان کرد: در کنار این نمایشگاه باید از نویسندگان، شاعران و تصویرگران حوزه کودک و نوجوان دعوت شده و جلسات مختلفی با حضور اولیا و مربیان کودک و نوجوان ترتیب داده شود.

ادبیات کتاب کودکان و نوجوانان به ادبیات ویژه‌ای نیاز دارد

یک نویسنده کتاب کودک و نوجوان گفت: ادبیات کتاب کودکان و نوجوانان به ادبیات ویژه‌ای نیاز دارد و نویسندگان باید آموزش‌های لازم در این زمینه را فراگیرند.

مجید محبوبی با تاکید بر این که کتاب برای فهم و درک کودکان و نوجوانان بسیار مهم بوده و هر اندازه نمایشگاه‌های بیشتری به منظور ترویج و تبلیغ کتاب برگزار شود موثرتر خواهد بود، افزود: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی به اندازه تولید آثار می‌تواند دارای ارزش باشد و برپایی نمایشگاه‌های کتاب سبب ترغیب به کتابخوانی شده و زمینه آشنایی با کتاب‌های جدید را فراهم می‌کند.

وی گفت: دو نوع سطح نشر تخصصی و بازاری در حوزه کودک و نوجوان وجود دارد و در قم در اکثر مواقع کتاب‌های بازاری منتشر می‌شوند و این امر آفتی برای کتاب‌های کودکان و نوجوانان است.

ناشران حوزه کودک و نوجوان مورد حمایت بیشتری قرار گیرند

محبوبی بر حمایت از ناشران حوزه کودک تاکید کرد و بیان داشت: نویسندگی برای کودکان و نوجوانان کاری ساده‌ای نیست و متاسفانه منشا تولیدات بیشتر و بی‌رویه ساده‌انگاری نویسندگی برای این گروه سنی است.

وی عنوان داشت: ادبیات کودک و نوجوان از زبان مخصوصی برخوردار است و نویسنده باید دوره‌های مخصوص را بگذراند و با نشریات آشنا باشد تا بتواند کتاب مناسب برای کودک و نوجوان بنویسد.

این نویسنده حوزه کودک و نوجوان با تاکید بر ارائه آموزش‌ها بیان داشت: کسانی که می‌خواهند کتاب کودک و نوجوان را به رشته تحریر درآورند، باید با نشریات کودک و نوجوان کار کنند و سپس با نویسنده‌ای رو به رو می‌شویم که در حال رشد است.

نقش موثر خانواده‌ها در نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی در کودکان

مدیر کانون پرورش فکری کودک و نوجوان استان قم نقش خانواده‌ها را در نهادینه شدن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین کودکان موثر و بی‌بدیل توصیف کرد.

محمد مخلصی اظهار داشت: کانون پرورش فکری کودک و نوجوان استان قم با بیش از 300 عنوان کتاب و سرگرمی‌های سازنده در نخستین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان شرکت کرده است.

وی ضمن استقبال از برگزاری نمایشگاه تخصصی کتاب در حوزه کودک و نوجوان گفت: اگر کار به صورت تخصصی در حوزه خود انجام شود، در مخاطب بیشترین اثر را گذاشته و نگاه اجتماع نیز در آن حوزه تغییر خواهد کرد.

مدیر کانون پرورش فکری کودک و نوجوان استان قم تصریح کرد: انحصار ویژه کودک در قم که استان فرهنگی و در حوزه چاپ و نشر رتبه بالایی دارد، می‌تواند تاثیرات ملی و فراملی داشته باشد.

تاکید بر رسالت اولیا و مربیان در ایجاد انگیزه مطالعه در کودکان

وی ابراز داشت: رسالت اولیا و مربیان کودکان و نوجوانان ایجاب می‌کند که تنها به صرف خرید کتاب به نمایشگاه نیایند بلکه باید زمینه‌های ترغیب به مطالعه و کتاب خواندن را در کودک نهادینه کنند تا در بزرگسالی با کتاب مانوس باشند.

مخلصی یادآور شد: برگزاری تخصصی کتاب‌های کودک و نوجوان سبب انتقال تجارب ناشران شده و می‌تواند ناشرین بومی استان را به سوی ایجاد خلاقیت در محتوای منابع ارائه شده در شکل ظاهری کتاب سوق دهد.

مدیر کانون پرورش فکری کودک و نوجوان استان قم ادامه داد: با بهره‌گیری از زبان کودک و نوجوان باید مسائل مبتلا به آنها را شناسایی کرده و با ابزار هنر به ارائه مطالب جذاب در این حوزه پرداخت.

مخلصی خواستار مشارکت اولیا و مربیان کودک و نوجوان در امر نهادینه سازی مفاهیم اسلامی شد و گفت: با کمک خانواده‌ها باید مفاهیم مدنظر اسلامی و مذهبی را به صورت غیر مستقیم به این قشر منتقل کرد.

نمایشگاه کتاب کودک فرصتی برای آشنایی با منابع جدید است

سرپرست کتابخانه آیت‌الله خامنه‌ای گفت: برپایی نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان فرصتی برای آشنایی کتابداران و خانواده‌ها با منابع جدید است.

مسعوده سادات قوانینی اظهار داشت: با توجه به اینکه در امر تشویق و ترغیب به مطالعه باید از سنین کودکی اقدام کنیم و برپایی نمایشگاه‌های تخصصی در این زمینه مفید خواهد بود.

تاثیر تنوع منابع از نظر محتوا و طرح در ایجاد علاقمندی کودکان به مطالعه

وی تصریح کرد: تنوع منابع مطالعاتی از نظر محتوا و طرح در ایجاد علاقمندی کودکان به مطالعه تاثیرگذار است ضمن آنکه باید توجه داشت یک سری مفاهیم مدنظر از طریق مطالعه منتقل می‌شود.

سرپرست کتابخانه آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تغییرات صورت گرفته در کتب درسی دانش‌آموزان نسبت به گذشته گفت: در طول چند سال گذشته به سمت غنی‌تر کردن محتواها حرکت کردیم و این تغییرات به خوبی در کتاب‌های درسی قابل مشاهده است.

قوانینی ادامه داد: موضوعات امروز وسیع‌تر و گسترده‌تر شده است و کودکان بیشتر به موضوعات علمی همچون ربات، فضا، آزمایشهای علمی و... علاقه نشان می‌دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: نمایشگاه بهترین فرصت برای اولیا و مربیان است تا بچه‌ها را با انواع منابع در زمینه‌های مختلف آشنا کنند، همچنین برپایی نمایشگاه این فرصت را به والدین دانش‌آموزان می‌دهد تا بتوانند علاقه و استعداد بچه‌های خود را کشف و برای آن برنامه‌ریزی کنند.

کتابخانه آیت الله خامنه ای دارای 8 هزار عنوان کتاب در زمینه کودک و نوجوان

سرپرست کتابخانه آیت‌الله خامنه‌ای با ارائه آماری از واحد کودک و نوجوان کتابخانه آیت‌الله خامنه‌ای گفت: این کتابخانه دارای 8 هزار عنوان کتاب در زمینه کودک و نوجوان و 11 هزار نسخه است.

وی از عضویت هزار و 700 نفر از کودکان و نوجوانان در این کتابخانه خبر داد و گفت: برنامه‌های جنبی مختلفی از جمله بازدید دانش‌آموزان از کتابخانه، اعزام کتابداران به مدارس و عضوگیری، امانت کتاب، برگزاری جشن به مناسبت‌های مختلف  ویژه این گروه سنی برگزار می‌شود.

اعطای 600 میلیون تومان کتاب به مدارس قم در قالب طرح یاد یار مهربان

مدیرکل آموزش و پروش استان قم از اعطای 600 میلیون تومان کتاب به مدارس قم در قالب طرح یاد یار مهربان به منظور ترویج کتابخوانی میان کودکان و نوجوانان خبر داد.

محمد‌حسین امین جعفری با اشاره به اهمیت ترویج کتابخوانی در سنین کودکی و در دوران ابتدایی اظهار داشت: این موضوع مورد نظر وزارت آموزش و پرورش نیز بوده و از طرف وزارتخانه به ما ابلاغ شده است که باید کتابخانه کلاسی در مدارس ابتدایی ایجاد شود.

ایجاد 500 کتابخانه کلاسی در مدارس ابتدایی قم در سال گذشته

وی ادامه داد: در این راستا سال گذشته 500 کتابخانه کلاسی در مدارس ابتدایی استان قم ایجاد شد که به این ترتیب دانش‌آموزان می‌توانند به بخشی از کتاب‌های مورد علاقه‌شان براحتی دسترسی پیدا کنند.

مدیرکل آموزش و پروش استان قم گفت: این اداره‌کل در نظر دارد حتی در نمازخانه‌های مدارس و راهروها قفسه‌هایی از کتاب ایجاد کند تا فرصت فراغت دانش‌آموزان در مدرسه با مطالعه پر شود.

وی ادامه داد: به منظور ترویج کتابخوانی در میان دانش‌آموزان و در قالب طرح یاد یار مهربان امسال حدود 600 میلیون تومان کتاب به صورت رایگان در اختیار مدارس قرار خواهد گرفت.

وی تخصصی شدن نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و افزود: این موضوع سبب می‌شود حق انتخاب کودک و نوجوان برای استفاده از آثار مفید افزایش پیدا کند.

توجه به ادبیات ویژه کودک و نوجوان در نشر کتاب

رئیس موسسه بوستان کتاب گفت: در حوزه نشر کودک و نوجوان باید ادبیات خاص این قشر مورد توجه قرار گیرد و نویسندگان و ناشران این نکته اساسی را مدنظر داشته باشند.

حجت الاسلام اسماعیل اسماعیلی با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی کودک و نوجوان اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب تخصصی کودک و نوجوان، اقدام ارزشمندی است که در این زمینه مسئولان اجرایی و فرهنگی استان قم موفق به انجام آن شده‌اند.

توجه به مسائل فرهنگی کودکان و نوجوانان از ضرورت خاصی برخوردار است

وی افزود: کودکان و نوجوانان گروهی از افراد جامعه هستند که توجه به مسائل فرهنگی آنها از ضرورت خاصی برخوردار است به همین دلیل برگزاری چنین نمایشگاهی می‌تواند در رشد و تعالی این قشر جامعه تاثیر بسزایی داشته باشد.

رئیس موسسه بوستان کتاب با تاکید بر حضور ناشران با آثار ارزشمند خود در نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان تصریح کرد: همه دست اندرکاران باید فضایی را فراهم کنند که کودکان و نوجوانان وادار به مطالعه، کسب علم و انس با کتاب شوند و علاوه بر این، آنها را با محورهای اساسی مورد نیاز در آینده نیز آشنا سازد.

وی گفت: در این میان استفاده از ادبیات ویژه کودکان و نوجوانان ضروری است و نویسندگان و مولفان باید این نکته اساسی را همواره مدنظر داشته باشند.

رئیس موسسه بوستان کتاب قم به تاثیر بالای جلسات نقد و بررسی در شناخت نقاط قوت و ضعف کتاب‌ها اشاره کرد و افزود: این کار نقشه راهی را پیش روی ناشران و نویسندگان قرار می‌دهد تا با آگاهی بیشتری در زمینه کتاب‌های کودک و نوجوان گام بردارند.
 

کد خبر 1529665

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha