۲۴ بهمن ۱۳۹۰، ۹:۰۸

گزارش خبری مهر/

جزئیات دور جدید ریاضت اقتصادی یونان/ اعتصاب و محاصره پارلمان کارساز نبود

جزئیات دور جدید ریاضت اقتصادی یونان/ اعتصاب و محاصره پارلمان کارساز نبود

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با وجود تظاهرات گسترده و اعتصاب یونانی ها، پارلمان طرح ادامه ریاضت اقتصادی را تصویب کرد و یک قدم به دریافت این کمک چند میلیارد یورویی منطقه یورو نزدیک تر کرد.

رسانه های یونانی گزارش دادند که پارلمان این کشور صبح امروز دوشنبه با کسب اکثریت آرا طرح ادامه ریاضت اقتصادی را با هدف دریافت کمک مالی اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول به منظور جلوگیری از ورشکستگی و با وجود تظاهرات گسترده مردم تصویب کرد.

این طرح درحالی تصویب شد که درگیریهای شدیدی میان معترضین و نیروهای امنیتی گزارش شده است و تظاهرات کنندگان برای نشان دادن اعتراض خود به دور جدیدی از اصلاحات ساختمان را محاصره کردند.

همچنین رسانه های یونانی از ادامه تظاهرات ضد دولتی در مرکز شهر آتن در اعتراض به تصویب دور جدیدی از اصلاحات خبر می دهند.

دیگر رسانه ها همچنین از به آتش کشیده شدن بانکها، سالن های سینما و فروشگاههای در یونان خبر می دهند و پلیس برای متفرق کردن جمعیت از گاز اشک آور استفاده کرده است.

بر اساس اتخاذ دور جدیدی از اصلاحات دولت یونان موظف به اخراج 150 هزار نفر از نیروی انسانی ادارات دولتی و بخش خصوصی و کاهش 22 درصدی حقوق کارکنان دولتی و بخش خصوصی و حقوق بازنشستگی است.

همچنین دولت یونان بر اساس این طرح جدید موظف به انحلال یا ادغام بیش از 40 سازمان و نهاد دولتی و واگذاری شماری از شرکت های دولتی به بخش خصوصی است.

مذاکرات مقامات یونانی برای چند روز متوالی درباره اتخاذ دور جدیدی از اصلاحات و حفظ کمکهای مالی ۱۳۰ میلیارد یورویی (170 میلیارد دلاری) به شکست انجامیده بود اما تصویب این لایحه یونان را یک قدم به دریافت این کمک چند میلیارد یورویی منطقه یورو نزدیک تر کرد.

این لایحه درحالی تصویب شد که "ژان کلود یونکر" رئیس وزیران دارایی منطقه یورو، کاهش بودجه 350 میلیون یورویی، تصویب برنامه جدید ریاضت اقتصادی تا چهارشنبه هفته آینده و تعهد سیاسی احزاب این کشور را برای اجرای این برنامه ها سه پیش شرط برای پرداخت کمک مالی اروپا به یونان معرفی کرده بودند. 

همچنین پیش از تصویب این لایحه "لوکاس پاپادموس" نخست وزیر یونان 21 بهمن ماه در یک سخنرانی در میان اعضای کابینه خود خواستار حمایت احزاب از دولت و انتخاب گزینه درست شده و بر تصویب دور جدیدی از اصلاحات تاکید کرده بود.

وی تاکید کرده بود: در صورتی که احزاب یونانی تصمیم اشتباه بگیرند، یونان با یک فاجعه مواجه می شود که امکان رهایی از این مخمصه به هیچ وجه وجود ندارد.

پاپادموس گفته بود: نباید اجازه دهیم که دولت یونان با یک ورشکستگی مواجه شود و باید هر اقدامی را برای جلوگیری از یک بحران بدهی جدید انجام دهیم.

پیش از تصویب این لایحه سران آلمان و فرانسه با تحت فشار قرار دادن یونان خواستار اقدام فوری این کشور برای خروج از بحران بدهی شده بودند و "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان در نشست اخیر گروه پارلمانی حزب دموکرات مسیحی آلمان ضمن هشدار درباره سرایت این رکود اقتصادی به دیگر کشورهای اروپایی گفت ورشکستگی یونان اوضاع در اروپا را غیر قابل کنترل می کند.

"کریستین نویر" رئیس بانک مرکزی فرانسه نیز در گفتگو با شبکه خبری "یورو1" خواستار حمایت یونانی ها از تصویب این لایحه، ایجاد دور جدیدی از اصلاحات در این کشور و تلاش برای خروج این کشور از بحران بدهی شد.

درصورتی که یونان این لایحه را تصویب نمی کرد، اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول در هفته های آتی کمکهای بیشتر چند میلیارد یورویی خود را به آتن متوقف می کردند.

در این صورت یونان در ماه مارس با یک ورشکستگی مواجه شده و بحران بدهی را به دیگر کشورهای منطقه یورو منتقل می کرد و بدین ترتیب رکود اقتصادی اروپا و آمریکا را در برمی گرفت.

کد خبر 1532578

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha