به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز گرشاسبی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران خوزستانی اظهار کرد: مالچ را به عنوان یک راهکار برای مقابله با بیابان زایی نمی دانیم و درصدد کاهش سطح مالچ پاشی هستیم.
وی با بیان اینکه بیابان زدایی در پنج سال گذشته به روش بیولوژیک انجام گرفته است، افزود: عرصه ها برای مالچ پاشی نیز مناسب نبوده چرا که نوع آب و هوا و بارندگی و قیمت مالچ در اجرای عملیات مالچ پاشی بسیار تاثیرگذار است.
گرشاسبی با اشاره به توسعه نهالکاری و فضای سبز، عنوان کرد: به عنوان مثال در استان خوزستان از سطح 14 هزار هکتار که برای انجام عملیات بیابان زدایی در سال جاری تعیین شده، تنها چهار هزار هکتار مالچ پاشی و مابقی آن نهالکاری می شود.
وی با اشاره به گران بودن قیمت مالچ و بالا رفتن هزینه ها در راستای مالچ پاشی اراضی بیابانی، تصریح کرد: بر این اساس راهکارهای دیگری برای بیابان زدایی باید در نظر گرفته شود.
گرشاسبی با بیان اینکه در استان خوزستان مقرر شده 75 هزار هکتار بیابان زدایی صورت گیرد، ادامه داد: بیابان زدایی 75 هزار هکتار نیز کار بسیار بزرگ و هزینه بری است.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد طرحهای توسعه ای فضای سبز و تقویت بخش خصوصی به این منظور، گفت: سعی بر این است که در نهال کاری از درختهای پرثمر و مقاوم در برابر شرایط سخت استفاده کنیم.
گرشاسبی با اشاره به پوشش گیاهی و متنوع کشور اظهار کرد: یکی از سیاستهای سازمان استفاده از گونه های بومی و متناسب با ساختار منطقه است.
معاون سازمان مراتع، جنگلداری و آبخیزداری کشور با بیان اینکه از مجموع 32 میلیون هکتار بیابانهای کشور تاکنون هفت میلیون هکتار، بیابان زدایی شده، افزود: از این مقدار دو میلیون و 500 هزار هکتار در قالب مهار کانونهای فرسایش بادی و بقیه با اجرای درختکاری، مالچ پاشی و پخش سیلاب، بیابان زدایی شده است.
وی گفت: بیشترین کانونهای بیابانی در مناطق جنوب، جنوب غرب و مرکز کشور در حوزه استحفاظی استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان، یزد و خوزستان است.
گرشاسبی گفت: مطالعه 10 میلیون هکتار از زمینهای بیابانی کشور برای بیابان زدایی انجام شده است و در صورت تخصیص اعتبار در برنامه پنجم و ششم توسعه کشور کل کانونهای بحران زا مهار خواهد شد.
نظر شما