۲ اسفند ۱۳۹۰، ۱۳:۳۲

گزارش مهر؛

کلاردشت 8 ماه پس از سیل همچنان در انتظار بازسازی

کلاردشت 8 ماه پس از سیل همچنان در انتظار بازسازی

کلاردشت - خبرگزاری مهر: با گذشت 8 ماه از وقوع سیل در کلاردشت، مسئولان این بخش همچنان در انتظار دریافت اعتبار در نظر گرفته شده برای بازسازی اماکن و محلهای تخریب شده از این سیل ویرانگر هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیل سوم تیرماه امسال بیشترین خسارت را در بخش تأسیسات آب و فاضلاب شهری و روستایی، شبکه مخابرات، راههای ارتباطی، پلها و خطوط انتقال برق و کشاورزی بخش کلاردشت وارد کرده است.

مجموع خسارت وارده به این بخش در ستاد بحران 40 میلیارد تومان برآورد شده که تنها 25 میلیارد تومان از آن به تصویب دولت رسیده که این مقداراعتبار نیز تا کنون جذب آبادانی منطقه کلاردشت نشده است.

ستاد بحران، در روزهای اولیه وقوع سیل وعده بازسازی، اعطای وام 4 درصدی به صاحبان خانه های آسیب دیده، لایروبی رودخانه سردآبرود و ساخت جاده و پلهای تخریب شده را داد که تاکنون کاری در این باره صورت نگرفته است.

ابوالحسن آموزگار، کشاورز نمونه کلاردشتی با گلایه از بی توجهی مسئولان نسبت به خسارت دیدگان سیل کلاردشت گفت: در سیل این منطقه 300 میلیون تومان خسارت دیده که با گذشت 8 ماه از آن هیچ اقدامی برای بازسازی و دلجویی از خسارت دیدگان انجام نشده است.

وی ادامه داد: با نظارت منابع طبیعی و اداره آبخیز داری در دو هکتار از زمین حاشیه رودخانه چند سالی است که انواع درخت میوه، فندق و صنوبر کاشتم.

اموزگار ادامه داد: سیل با تخریب دیوار 240 متری با ارتفاع سه متر، چهار هزار و 500 متر زمین با 560 اصله درخت مرا به طور کامل ازبین برد و 300 میلیون تومان به من خسارت وارد کرد که این مقدار خسارت مورد تایید اداره کشاورزی و آبخیزداری قرار گرفته است.

ابوالقاسمی دیگر شهروند سیل زده از اهالی رودبارک با گلایه از وعده های عمل نشده مسئولان گفت: سیل در محله رودبارک وارد منازل خیلی از مردم شد و وسایل زندگی آنان را از بین برد.

وی تاکید کرد: در زمان بحران به ما قول دادند دو میلیون تومان وام 4 درصد می دهند و رودخانه را لایروبی می کنند اما با تمام شدن بحران، مسئولان با همه تجهیزات و ماشین آلات منطقه را ترک کردند و لایروبی رودخانه سردآبرود و جاده سازی تعطیل شد.

ابوالقاسمی افزود: ما ازطغیان دوباره رودخانه به خصوص در فصل بهار می ترسیم که اگر رودخانه لایروبی نشود و جلوی ساخت پلهای غیر اصولی گرفته نشود، این بار تلفات جانی هم خواهیم داشت.

شجاع سلیمانپور، عضو شورای شهر کلاردشت اعلام کرد: بحران سیل با تلاش اعضای ستاد بحران رفع شد ولی انتظار مردم و خسارت دیدگان برای بازسازی و کمک به آنان تا به امروز برآورده نشده است.

وی ادامه داد: هر چند با تلاش و پیگیری همه مسئولان، اعتبار 25 میلیارد تومانی سیل از سوی دولت مصوب شد و به استانداری رسید ولی اقدام جدی از سوی مسئولان برای بازسازی مناطق سیلزده کلاردشت و حل مشکل خسارت دیده گان صورت نگرفته است.

سلیمانپور افزود: هنوزهیچ اقدامی در خصوص اصلاح کانالهای آب کشاورزی، ساخت دیواره های حفاظتی و ساماندهی رودخانه ، مرمت جاده های تخریب شده و ساخت پلهای عمومی و خصوصی مردم منطقه صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه انتظار ما از مدیران اجرایی استان کمک به رونق گردشگری منطقه است یادآور شد: از مدیران دستگاههای اجرایی استان در خواست می شود اعتبارات تخصیص یافته به بخش خسارت دیده از سیل کلاردشت را به جای استفاده در بخشهای دیگر در این منطقه هزینه کنند.

عضو شورای شهر کلاردشت گفت: امیدواریم همانطور که امام جمعه کلاردشت در خطبه نمازجمعه اعلام کردند، استاندار مازندران، 25 میلیارد تومان اعتبار سیل را برای بازسازی این منطقه نمونه گردشگری اختصاص دهد تا با کمک هم بتوانیم مشکلات باقی مانده از سیل 8 ماه پیش کلاردشت را برطرف کنیم.

هشدار نسبت به طغیان رودخانه سردآبرود

مسئولان منطقه هشدار می دهند که طغیان بهاره سرد آبرود در سال 91 ، با سالهای پیشین متفاوت خواهد بود. به گونه ای که طغیان سرد آبرود این بار با توجه به برف زیاد علم کوه و نا امنی بستر رودخانه و لایروبی نکردن آن پس از سیل 8 ماه پیش ویرانگر و مخرب تر می شود.

هرچند با آب شدن برفهای علم کوه و تخت سلیمان و زیاد شدن آب در اواخر فروردین هر سال این رود حفاظت شده خود را باسیلاب بهاری تمیز می کند. ولی با فروکش کردن سیلاب بار دیگر فاضلاب و زباله آن را در تنگنا قرار می دهد.

رودخانه سردآبرود از 6 رودخانه حفاظت شده کشور است که با توجه به بستر سنگی آن در طول سال به ندرت گل آلود می شود.

این رود خروشان از کوهها و یخچالهای علم کوه و تخت سلیمان سرچشمه می گیرد و پس از عبور از شیبی تند و پر پیچ و خم و گذر از دشتی سر سبز و جنگل انبوه البرز در غرب چالوس به دریا می ریزد.

این رود پرآب که طول مسیر آن از ابتدا تا انتها به 70 کیلومترمی رسد زمانی نه تنها زیستگاه انواع آبزیان بوده بلکه آب شرب هزاران نفر از مردم منطقه را تامین می کرده است. 

-------------------------

گزارش از ارسلان رسولی عمارلویی

کد خبر 1539697

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha