به گزارش خبرنگار مهر، در دومین روز از رزمایش ثارالله و به منظور حفظ و برقراری تمام خطوط ارتباطی چند لایه مورد نیاز در این رزمایش، صبح امروز سه شنبه آمادهسازی و حصول اطمینان از عملیاتی بودن سامانههای راداری اخطار اولیه، سامانههای شنود و موشکی پدافند هوایی با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.
در این مرحله از رزمایش دشمن در یک صحنه رزم واقعی با قصد نفوذ به مناطق حیاتی و حساس با چند فروند هواپیمای شکاری و بمبافکن، تهاجم هوایی غافلگیرانه و گستردهای را به سوی منطقه عمومی و عملیاتی رزمایش به راه انداخت.
در مهمترین اقدام این مرحله یگانهای پدافندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با حفظ هوشیاری کامل و عملکرد مناسب سامانههای راداری مختلف تحت فرماندهی و کنترل قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء، ارتش، هواپیماهای دشمن را مورد کشف و شناسایی قرار داده و توسط سامانههای پدافند هوایی و هواپیماهای طرح پدافندی (اسکرامبل)به رهگیری و درگیری با هواپیماهای دشمن پرداختند.
در ادامه هواپیماهای شکاری و بمبافکن دشمن که در نفوذ به منطقه عمومی و عملیاتی رزمایش ناکام مانده بودند با اجرای عملیات جنگ الکترونیک بر روی سامانههای مختلف پدافندی سعی در ایجاد اختلال در عملکرد آنها داشتند که با تدبیر به موقع کارکنان عملیاتی و فنی یگانهای پدافندی با ضد جنگ الکترونیک مواجه شده و صحنه رزم را ترک کردند.
در این مرحله همچنین از رزمایش نحوه عملکرد کارکنان جوان در اجرای مأموریتهای کشف، شناسایی و رهگیری، هواپیماهای دشمن توسط سامانههای مختلف پدافند هوایی مورد ارزیابی کارشناسان نظامی رزمایش قرار گرفت.
حصول اطمینان از برقراری قرارگاه بدون انتشار و اجرای طرحهای ارتباطی امن بین یگانهای مختلف پدافندی و نیز ارتباط آنها با شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور از جمله مهمترین محورهای مرحله دوم رزمایش ثارالله در نوبت صبح بود.
رزمایش ثارالله در چهار مرحله تاکتیکی و در چهار روز متوالی در وسعت 190 هزار کیلومتر مربع در نیمه جنوبی کشور برگزار میشود که در آن از توان رزمی شبکه فرماندهی و کنترل یکپارچه پدافند هوایی کشور بهره برده میشود.
این رزمایش با پیام صلح و امنیت برای کشورهای منطقه و جهان در راستای برنامههای عملیاتی سالانه قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا و ارتقای توان بازدارندگی برگزار میشود.
این رزمایش با تأکید بر مؤلفههای دکترین دفاعی کشور در راستای ارتقای توان رزمی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور، انجام تمرینهای تاکتیکی تدابیر عملیاتی پیشبینی شده در طرحهای پدافندی و به منظور آمادگی هر چه بیشتر در مقابله با تهدیدهای احتمالی به ویژه مراکز جمعیتی، حیاتی حساس و هستهای کشور به اجرا در میآید.
به کارگیری تاکتیکهای نوین دفاعی تحرک و جابهجایی یگانهای واکنش سریع در مقابله با نبردهای ناهمگون و نامتقارن، ایجاد هماهنگی بیشتر بین نیروهای پدافند هوایی ارتش و سپاه در برقراری امنیت و پوشش کامل پدافند مراکز حیاتی و حساس کشور به ویژه مراکز هستهای و به کارگیری و ارزیابی عملیاتی و فنی سامانههای پدافند هوای ساخت و تولید صنایع داخلی از مولفههای مهم این رزمایش است.
نظر شما