لیلا شورورزی در گفتگو با خبرنگار مهر به تبعات مصرف پروتئین زیاد بدون مصرف مقادیر کافی کلسیم اشاره کرد و بیان کرد: این مصرف بیرویه خطر شکستگی استخوان را بالا میبرد به طوری که مصرف زیاد پروتئین حیوانی و نمک سبب دفع کلسیم از طریق ادرار میشود.
وی همچنین مصرف الکل، سیگار و قهوه را عامل تسریع پوکی استخوان دانست و افزود: الکل مستقیما روی سلولهای استخوانی اثر کرده و رشد استخوان جدید را سرکوب میکند.
شورورزی یادآور شد: مصرف یک فنجان قهوه سبب برهم زدن تعادل سه میلیگرم کلسیم و کاهش جذب آن میشود.
وی اظهارکرد: پوکی استخوان یا استئوپروز یک بیماری منتشر استخوانی است که با کاهش توده استخوانی و تغییر ساختمان میکروسکوپی نسوج استخوان مشخص میشود.
شورورزی عنوان کرد: این بیماری منجر به افزایش شکنندگی و خطر شکستگی استخوان میشود.
وی وجود کلسیم و ویتامین Dرا در رژیم غذایی یکی از مهمترین عوامل تغذیهای مؤثر بر سلامت استخوان دانست و عنوان کرد: یک لیوان شیر به طور تقریبی دارای 300 میلیگرم کلسیم است.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: اگر یک فرد بزرگ سال در روز دو تا سه لیوان شیر دریافت کند، نیازکلسیم وی تامین میشود و این در حالی است که نوجوانان و جوانان به سه تا چهار لیوان شیر و لبنیات در روز نیاز دارند.
شورورزی با اشاره به وجود کلسیم قابل جذب در برخی سبزیها مانند برگهای تربچه، جعفری، کلم پیچ و گلکلم، تصریح کرد: انواع مغزها مانند بادام، فندق و کنجد و ماهیهای نرم استخوان مانند ماهی آزاد، ساردین وکلیکا نیز حاوی کلسیم هستند.
وی با تأکید بر اینکه ماهی آزاد، ماهی تن، انواع تخم پرندگان، جگرگوساله از منابع غذایی حاوی ویتامین Dهستند، تصریح کرد: همچنین قرارگرفتن صورت، بازوها و دستها به مدت 10- 15 دقیقه در معرض نور خورشید معادل پنج میکروگرم ویتامین Dاست.
نظر شما