به گزارش خبرنگار سياسي مهر، سيد محمد خاتمي رييس جمهور در نخستين كنگره ملي تجليل از ايثارگران با تقدير از تلاشهاي ايثارگران در حفظ آرمانها و اهداف انقلاب گفت: جامعه كنوني ما بيش از هر زمان ديگري براي انتقال روحيه شهامت، ايستادگي، تلاش و فداكاري نيازمند ايفاي نقش ايثارگران مي باشد.
رييس جمهور با اشاره به اينكه ايثار كلمه بلند و پرمعنايي است كه از زندگي روزمره آناني كه به خداوند و حتي انسانيت ايمان دارند، كاربرد فراواني دارد گفت: ايثار نوعي گذشتن است، اما هر گذشتني ايثار نيست. ايثارگر كسي است كه از چيزي بگذرد كه خود بيش از ديگران به آن نياز دارد.
خاتمي تصريح كرد: بخشش بايد با هدف رضاي خداوند متعال باشد و بالاترين ارزش حب خداوند است زيرا حب خداوند در مقابل حب مردم نيست بلكه دقيقا در خدمت انسان تجلي مي يابد.
وي اضافه كرد: باعث تاسف است كه برخي رفتارها و بينش هايي داريم كه برخي اوقات كساني حقوق الهي را در برابر حقوق انساني قرار مي دهند و به نام حفظ حقوق الهي بر انسان ستم مي كنند.
رييس جمهور تصريح كرد: تبليغات وسيعي كه ناشي از برخي برداشتها و گرايشهاي نادرست است توسط دشمنان انسانيت رواج پيدا مي كند مبني بر اينكه اسلام دين مغاير با حقوق انسان است.
خاتمي با تاكيد بر اينكه همه كساني كه براي آرمان، ايمان و حفظ استقلال و سربلندي اين ميهن آماده جانبازي مي شوند، ايثارگر هستند گفت: ايثارگران، جانبازان و آزادگان نيز ارزش شهيد را دارند.
وي گفت: جامعه ما نيازمند تلاش براي زنده نگهداشتن سرفرازي و آزادگي و در اين راه بهترين معلمان و الگوها، ايثارگران هستند.
رييس جمهور با اشاره به خدماتي كه ازسوي دولت براي ارتقا سطح معيشت ايثارگران تا رسيدن به زندگي متوسط انجام شده است، گفت: در اين زمينه گامهايي برداشته شده و ادامه خواهد يافت، اما از اينكه نتوانستيم آنطور كه بايد در خدمت ايثارگران باشيم عذرخواهي مي كنم.
وي تصريح كرد: تلاش و همت دولت اين بوده كه به ايثارگران به عنوان پشتوانه عظمت و سرمايه افتخار و پايه قوت كشور و مردم خدمت كند، اما وجود نيازهاي فراوان افزايش حيطه خدمت رساني و محدوديت هاي منابع دولت به عنوان چالش ها و مشكلات دولت براي ارايه خدمت بيشتر به ايثارگران بر سر راه بود كه اين مشكلات باعث شد كه آنطور كه خواست دولت بود، نتوانيم خدمت كنيم.
خاتمي با ارايه گزارشي از عملكرد دولت در خدمت رساني به ايثارگران گفت: ميزان اعتبارات امور ايثارگران در سال 72، 396 ميليارد ريال بود كه اين رقم در سال 76 به يك هزار و 200 ميليارد ريال افزايش يافت و اكنون در سال 83 به 6 هزار و 187 ميليارد ريال رسيده است.
وي همچنين افزايش اعتبارات امور ايثارگران در هشت سال گذشته ازسوي دولت را حدود 370 درصد دانست و گفت: ميانگين حقوق اشتغال ايثارگران در سال 76 مبلغ 134 هزار ريال بود كه در سال 83 به يك ميليون و 252 هزار ريال رسيد.
وي اضافه كرد: تعداد جانبازان تحت پوش طرح اشتغال از 23 هزار نفر در سال 76 به 61 هزار نفر در سال 83 رسيده است.
خاتمي تصريح كرد: در سال 79 دولت تصميم گرفت به جانبازان بالاي 50 درصد خودرو واگذار كند كه تاكنون چهار هزار خودرو واگذار شده است ضمن اينكه كمك معيشت جانبازان نيز در سال 80 مبلغ 42 ميليارد ريال بود كه اين رقم نيز در سال 83 به 150 ميليارد ريال افزايش يافت و شش هزار و 500 مورد دريافت كمك معيشت جانبازان به 24 هزار نفر رسيد.
وي در ادامه با اشاره به پرداخت حق پرستاري به جانبازان 50 درصد به بالا و اعصاب و روان از 15 ميليارد ريال در سال 78 به 190 ميليارد ريال در سال 83، گفت: بيمه همگاني جانبازان در سال 76 تنها 336 هزار نفر را شامل مي شد كه در سال 83 اين بيمه به 600 هزار نفر از جانبازان و ايثارگران تعلق پيدا كرد.
خاتمي ادامه داد: بيمه تكميلي نيز در سال 78، 244 هزار نفر را تحت پوشش قرار داد كه در سال 83 به 600 هزار نفر رسيد. ضمن اينكه پرداخت وام اشتغال به جانبازان از 500 نفر با سرانه 10 ميليون ريال در سال 76 به يك هزار و 750 نفر با سرانه 30 ميليون ريال در سال 83 رسيد.
رييس جمهور همچنين در اين مراسم از ايثارگران اقليت هاي ديني كه به همراه جوانان اين مرز و بوم در دفاع از عزت و سربلندي ايران اسلامي فداكاري كردند، تقدير كرد.
همچنين رييس جمهور از تلاشهاي رياست بنياد شهيد و امور ايثارگران براي ارايه خدمات مناسب به اين قشر قدرداني كرد.
گفتني است در اين مراسم تعدادي از شخصيتهاي بلندپايه كشوري و لشگري و حجت الاسلام والمسلمين محمدي گلپايگاني رييس دفتر مقام معظم رهبري نيز حضور داشتند.
در پايان اين مراسم دو نفر از ايثارگران برگزيده توسط رييس جمهور مورد تجليل و تقدير قرار گرفتند.
نظر شما