۲۸ اسفند ۱۳۹۰، ۱۴:۳۲

موسوی‌فرد

نخلداران مراقب آفت "کرم گرده خوار و میوه خوار" باشند

نخلداران مراقب آفت "کرم گرده خوار و میوه خوار" باشند

بوشهر - خبرگزاری مهر: مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به گرم شدن هوا و خشکسالیهای اخیر، احتمال خسارت آفات کرم گرده خوار و میوه خوار خرما همزمان با آغاز عملیات گرده افشانی، در نخیلات استان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عبدالحسین موسوی فرد ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال گذشته در مناطقی از نخیلات شهرستان تنگستان آفت کرم گرده خوار از سطح طبیعی خود فراتر رفت و همچنین شاهد فعالیت و خسارت نسبتا بالای آفت کرم میوه خوار در شهرستان دشتستان بودیم که عملیات مبارزه و کنترل آفات مذکور در سطح 945 هکتار از مناطق طغیانی صورت گرفت.

وی یاد آور شد: لاروهای آفت کرم گرده خوار با تغذیه از قسمت انتهایی خوشه (دارپنگ) موجب خشکیده شدن خوشه ها و نهایتا قطع آنها می شود که در برخی مواقع با خسارت آفت سوسک کرگدنی اشتباه گرفته می شود.

موسوی فرد وجود تارهای آغشته به فضولات لاروی قهوه‌ای رنگ در انتهای خوشه را از علائم فعالیت این آفت عنوان و اظهار داشت: آفت کرم میوه خوار نیز با سوراخ کردن بخش انتهایی میوه در مجاورت کلاهک از گوشت و هسته نرم و نارس آن تغذیه کرده و در نتیجه باعث قطع ارتباط میوه ودم خوشه شده، میوه‌ها چروکیده و قرمز رنگ شده و به زمین می‌افتند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: نشانه‌های وجود این آفت که پس از دو هفته از تلقیح درختان خرما آغاز می‌شود، ریزش میوه هاست.

وی هرس و تکریب بموقع برگها، حذف الیاف تنه، رعایت اصول آبیاری، حذف پا جوشهای اضافی، جمع آوری بقایای گیاهی و کنترل علفهای هرز را از عوامل کاهش این آلودگیها عنوان کرد.

موسوی فرد در پایان از نخلداران خواست به محض مشاهده این آفات با مشاوره کارشناسان شبکه مراقبت و کلینیکهای گیاه پزشکی تحت نظر سازمان به کنترل آفت بپردازد.

کد خبر 1562257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha