لطفعلی پورکاظمی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ضمن تائید این مطلب به خبرنگار مهر گفت: این خبر در جریان برگزاری کنگره تخصصی کنترل دوپینگ در المپیک و توسط رئیس کمیسیون پزشکی و کنترل دوپینگ ستاد برگزاری این بازیها به طور رسمی اعلام شد.
وی تصریح کرد: بر این اساس قرار است از مجموع 5 هزار تست دوپینگی که انجام آن برای المپیک برنامه ریزی شده است، 4 هزار تست از ادرار گرفته شود اما 1000 تست دیگر از خون گرفته میشود که اهمیت زیادی هم دارد.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی با بیان اینکه نتیجه استفاده از بسیاری مکملها، داروهای تقویتی و هورمونی تا چند ماه بعد هم از طریق تست خونی قابل تشخیص است، خاطرنشان کرد: بنابراین تمام المپینها از حالا باید در استفاده از هر گونه دارو و مکمل غذایی احتیاط کرده و پس از مشورت با پزشک و مشاور ویژه خود اقدام به استفاده از آنها کنند.
پورکاظمی با بیان اینکه در المپیک لندن مراقبتهای پزشکی، ایمنی و سلامت در استانداردهای بالا توسط میزبان انجام میشود، تصریح کرد: طبق برنامه پاسخ نمونه گیریهای به عمل آمده در جریان بازیهای المپیک لندن در کوتاهترین زمان ممکن اعلام خواهد شد. آزمایشگاههایی که مسئولیت آنالیز این نمونه را بر عهده دارند به صورت 24 ساعته فعال خواهند بود و در اسرع وقت نتیجه تستهای به عمل آمده از ادرار و خون را اعلام میکنند.
رئیس کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک گفت: پیش از این متخصصان و پزشکان استرالیایی آمادگی خود را برای تشخیص اریترو پوئیتین (EPO) از طریق تست ژنی اعلام کرده بودند اما این روش در المپیک لندن اجرا نمیشود. البته احتمال استفاده از این شیوه برای المپیک 20146 بعید به نظر نمیرسد.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ضن تاکید بر اینکه کنترل دوپینگ در جریان بازیهای المپیک لندن خیلی سخت دنبال میشود، اظهارداشت: استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای آزمایشگاهی برای بررسی تستها، نتایج دقیقی را اعلام خواهد کرد بنابراین المپینها باید با وسواس بیشتری در فاصله باقی مانده تا المپیک از انواع داروها و مکملها استفاده کنند. المپینهای ایرانی هم به این موضوع اهمیت دهند.
به گزارش خبرنگار مهر، کنگره تخصصی کنترل دوپینگ در المپیک در روزهای پایانی سال گذشته در لندن برگزار شد و لطفعلی پورکاظمی به عنوان تنها نماینده ایران در آن شرکت کرد.
نظر شما