۲۰ فروردین ۱۳۹۱، ۹:۰۱

توسط محققان کشور صورت گرفت؛

عرضه ورقهای پلیمری برای ساخت اتاقهای ایزوله و صنایع عمرانی

عرضه ورقهای پلیمری برای ساخت اتاقهای ایزوله و صنایع عمرانی

پژوهشگران کشور با اجرای پروژه تحقیقاتی موفق به تولید یک محصول پلیمری مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش و عایق حرارتی و صوتی شدند این ورقها قابل استفاده در ایجاد اتاقهای ایزوله و صنایع عمرانی و روشنایی است.

امیرعلی فرمانده - مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت صنایع شیمیایی پلیران ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگیهای ورقهای اکریلیک افزود: ورقهای اکریلیک که مهمترین ماده تشکیل دهنده آن "میتیل متاکریلیت" MMA یا (Methyl methacrylate) است، کاربردهای فراوانی به ویژه در صنایع عمرانی و روشنایی دارد.

وی با بیان اینکه این نوع ورقها را می توان با استفاده از روشهای "ریخته گری" و یا "تزریق (Extrude)" تولید کرد، اظهار داشت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ارائه انواع تجهیزات مدرن تولیدی به روش تزریق، سرعت تولیدات ورقهای اکریلیک به روش تزریق بسیار بالا است.
 
فرمانده به نقاط ضعف ورقهای اکریلیک اشاره و خاطر نشان کرد: ورقهای تولید شده به روش تزریقی به دلیل دارا بودن نقاط ضعفی چون توانایی فرم دهی حرارتی (Thermo forming) بسیار کم، عدم مقاومت در برابر تابشهای ماوراء بنفش، تاثیرپذیری بالا از شرایط جوی و محیطی، تاثیر پذیری از حلالهای شیمیایی به ویژه ترکیبات کلردار، عدم مقاومت در برابر تغییرات فشار بالا (بخصوص در صنایع هوایی) و عدم کیفیت مناسب در فرآیندهای تولید چون برشکاری با لیزر، مشکلاتی را در بخش صنعت ایجاد می کند.
 
مجری طرح با اشاره به اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه ادامه داد: در این پروژه موفق شدیم به روش ریخته گری (Cast) ورقهای تمام اکریلیک را با نام تجاری PBLI تولید کنیم که علاوه بر رفع نواقص موجود در محصولات تولید شده به روش ترزیق خواص و ویژگیهای جدید و خاصی را در ورقهای اکریلیک ایجاد کردیم.

این محقق با اشاره به خواص جدید ورقهای تولید شده، ادامه داد: با استفاده از روشهای به کاربرده شده در تولید این نوع ورقها توانستیم خاصیت فرم دهی حرارتی (Thermo forming) آن را افزایش دهیم ضمن آنکه دارای وزن کم با چگالی کم است به گونه ای که وزن ورقهای تولید شده از شیشه سبک تر است.
 
وی ضد UV بودن و مقاومت بالا در برابر اشعه ماوراء بنفش را از دیگر مزایای ورقهای اکریلیک تولید شده نام برد و یادآور شد: ضریب عبور نور (شفافیت) در این ورقها حدود 92 درصد است و به این معنا است که شفافیت این ورقها در برابر شیشه های ساختمانی مرغوب که از شفافیتی در حدود 90 درصد برخوردار است، بیشتر است.
 
فرمانده عایق بسیار مناسب حرارتی و صوتی و الکتریسیته، مقاوم در برابر شوکهای حرارتی نسبت به شیشه و عدم ایجاد سطح تیز و برنده در صورت شکستگی، قابیلت بالا در برشکاری با پنل برشهای معمولی، ثبات خواص فیزیکی در دراز مدت، مقاومت بالا در برابر حلالها، عدم جذب رطوبت و عدم دودزایی در حین سوختن را از دیگر مزایای ورقهای تولید شده در این شرکت عنوان کرد.
 
مجری طرح به بیان کاربردهای ورقهای اکریلیک تولید شده پرداخت و گفت: از جمله کاربردهای این ورق می توان به صنایع عمرانی و روشنایی اشاره کرد. از این ورقها در ساخت پارتیشن، سقف کاذب، پنجره و نمای ظاهری ساختمانهای مرتفع و انواع نورگیرهای ساختمانی و صنعتی و محوطه سازی، حفاظهای صوتی در معابر، فضاسازی و پوشش پاسیو و پوشش منابع روشنایی مانند چراغ خیابانها، پارکها، منازل، اماکن اداری و تجاری و حفاظهای واترپروف کف استخرها، ساخت باجه های تلفن و خود پرداز بانک، ساخت اتاقکهای ایزوله برای انجام تست و آزمایش و ساخت کاروان و انواع کانکس های پیش ساخته اشاره کرد.
 
مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت صنایع شیمیایی پلیران ایران با تاکید بر اینکه این محصول مراحل تست و آزمایش را پشت سر گداشته است، اظهار داشت: در حال حاضر این محصول به مرحله تولید انبوه رسیده و قابل عرضه به صنایع عمرانی و روشنایی است.
 
فرمانده همچنین از عرضه نسل جدیدی از ورقهای اکریلیک خبر داد و خاطر نشان کرد: به منظور تولید محصولات جدید در این حوزه درصدد هستیم تا با استفاده از فناوریهای پیشرفته نظیر نانوتکنولوژی بهبودی در خواص ورقهای تولید شده ایجاد کنیم و به زودی نسل جدیدی از ورقهای اکریلیک به بازار عرضه خواهیم کرد.
کد خبر 1571028

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha