۲۰ فروردین ۱۳۹۱، ۱۲:۴۴

گزارش تصویری - تشریحی/

سرما شکوفه‌های بهاری را از پا درآورد/ کشاورزان در انتظار تدبیر بیمه

سرما شکوفه‌های بهاری را از پا درآورد/ کشاورزان در انتظار تدبیر بیمه

ابرکوه - خبرگزاری مهر: در یزد و شهرهای مختلف آن که همواره به دلیل موقعیت جغرافیایی بهاری زودرس دارند و گاهی حتی در اوایل اسفند، درختان به شکوفه می نشینند، اغلب سرمازدگی کشاورزان را دچار مشکل می کند و امسال نیز کشاورزان ابرکوه طعم سرمازدگی را چشیدند.

به گزارش خبرنگار مهر، داغ سرما نه تنها باغداران که گندم کاران بخش بهمن ابرکوه را از نیمی از محصول خود محروم کرد و آنان اکنون خواستار نگاهی جدید از سوی صندوق بیمه کشاورزی برای دریافت خسارت هستند.

کشاورزان بخش بهمن ابرکوه که از مشکلات بسیاری از جمله خشکسالی های متوالی رنج می برند و افت شدید آب در سفره های زیرزمینی و کمبود آب کشاورزی آنها را به ستوه آورده است، امسال درد دیگری را نیز متحمل شدند که سرمازدگی محصولات کشاورزی آنان بود.

هجوم سرما درختان زردآلو، انار و بادام را از محصول بازداشت و حتی بسیاری از نهال های غرس شده را نیز خشکاند.

قطب تولید گندم ابرکوه در معرض خسارتی بزرگ

اوج خسارت سرما زدگی در مزارع گندم بخش بهمن بود که به واسطه تولید بیش از نیمی از گندم شهرستان، قطب تولید گندم ابرکوه نامیده می شود.

مسئول جهاد کشاورزی بخش بهمن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در بخش بهمن سه هزار هکتار گندمکاری وجود دارد که با وجود پنج هزار و 500 هکتار مزرعه گندم شهرستان، بیش از نیمی از این مزارع در بخش بهمن قرار دارد.

ناصر ستار افزود: متوسط عملکرد گندم در بخش بهمن حدود چهار تن است و سال گذشته به واسطه مبارزه قابل قبول با آفت سن، شاهد محصولی مرغوب در این منطقه بودیم.

40 درصد مزارع گندم ابرکوه دچار سرمازدگی شدند

وی در مورد خسارت های وارد شده به کشاورزان به واسطه سرما زدگی اظهار داشت: بر اساس برآوردهای اولیه حدود 40 درصد از مزارع گندم دچار سرمازدگی شده اند که این میزان، میانگین خسارت وارد شده است و در مزارع مختلف میزان خسارت وارد شده متغییر است.

ستار بیان داشت: از لحاظ مالی نیز بیش از دو میلیارد تومان خسارت به گندم کاران بخش بهمن وارد شده است.

وی در مورد میزان مزارع گندم که زیر پوشش بیمه قرار داشته است، اظهار داشت: از سه هزار هکتار سطح زیر کشت گندم در بخش بهمن تنها 560 هکتار از اراضی زیر پوشش بیمه قرار داشته اند.

یک کشاورز گندمکار نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حدود 30 هکتار از مزارع خود را به کشت گندم اختصاص داده ام و حدود 30 خانوار به صورت مستقیم از این طریق امرار معاش می کنند.

غرامت پرداختی از سوی بیمه ناچیز است/ کشاورزان انگیزه ای برای بیمه کردن مزارع خود ندارند

علی اصغر رضایی در مورد میزان سطح زیر کشتی که زیر پوشش بیمه قرار داده است، بیان داشت: تنها نیمی از سطح زیر کشت گندم خود را بیمه کرده ام و علت آن غرامت بسیار ناچیزی است که با گذشت مدت زیاد از سوی صندوق بیمه پرداخت می شود و همین مسئله انگیزه را برای مراجعه به بیمه کم می کند.

وی در مورد دیگر مشکلات در زمینه بیمه افزود: زمین کشاورزی من دارای تراکم بسیار کم و سرمازدگی زیاد است و هیچ صرفه اقتصادی برای آبیاری و برداشت محصول ندارد، اما بیمه شرط خود برای دادن خسارت کامل را آبیاری و طی کردن مراحل کامل شامل کاشت، داشت و برداشت ذکر می کند و در غیر این صورت فقط خسارت کاشت را به کشاورز می پردازد.

شرایط بیمه برای پرداخت غرامت، کارشناسانه نیست

رضایی ادامه داد: با وجود کم آبی، رسیدگی به این زمین، پایان بردن دوره کامل و برداشت محصول هیچ صرفه اقتصادی ندارد و انجام آن تنها بر باد دادن سرمایه و نیروی کار است.

وی اظهار داشت: انتظار داریم مسئولان مرتبط با دید کارشناسانه تری به این مسئله نگاه کنند و اگر به این مشکل به صورت جدی تری رسیدگی شود علاوه بر اینکه رغبت مردم به بیمه کردن محصولات کشاورزی خود بیشتر خواهد شد، شاهد استفاده بهینه تر از منابع آبی و نیروی انسانی نیز خواهیم بود.

--------------------

عکس و گزارش: رحیم میرعظیم

کد خبر 1571206

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha