۲۲ فروردین ۱۳۹۱، ۱۵:۱۰

مهر گزارش می‌دهد؛

اکوسیستم تالاب انزلی آلبوم بی‌نظیر طبیعت/ گونه‌های گیاهی تالاب انزلی

اکوسیستم تالاب انزلی آلبوم بی‌نظیر طبیعت/ گونه‌های گیاهی تالاب انزلی

رشت - خبرگزاری مهر: اکوسیستم تالاب بین المللی بندر انزلی که از شاهکارهای بی نظیر و شگفت انگیز طبیعت است هر ساله میزان خیل عظیمی از گردشگران اقصی نقاط کشور و حتی جهان را به خود جلب می کند .

به گزارش خبرنگار مهر، تالابها از مکانهای مورد توجه بسیاری از گردشگران است و گردشگری بطور بالقوه منافع اقتصادی زیادی برای کشورها در برداشته و نقش مهمی در رشد اقتصادی ایفا می کند.

طبیعت زیبا همچون تنوع جوامع گیاهی و جانوری نظیر تالابهای ایران آنها را به مکانهای مناسب برای گردشگران مبدل کرده است، به طور کلی مجموعه ای از فعالیتهای تفرجی در ارتباط با تالابها مانند تماشای حیات وحش، قایقرانی، شکار امکان پذیر است که می تواند درآمد بالایی را برای جوامع محلی و ملی به همراه داشته باشد.

تالاب انزلی، گنجینه طبیعت و زیستگاه گونه های جانوری و گیاهان آبزی است

تالابها شاهکار خلقت، گنجینه طبیعت و زیستگاه بسیاری از گونه های جانوری و گیاهان آبزی به شمار می آیند که نقش بسیار زیادی در جذب گردشگر دارند.

تالاب انزلی درجنوب غرب دریای خزر قرار گرفته است، این تالاب از نظر تقسیمات اداری و سیاسی در استان گیلان، شهرستان بندرانزلی و در فاصله 40 کیلومتری شهر رشت واقع شده است.

شهر بندری انزلی عمده ترین نقطه جمعیتی مجاور تالاب انزلی است، این تالاب با طول 33 کیلومتر و عرض 18 کیلومتر از شمال به شهر بندرانزلی و دریای خزر، از شرق به روستای حسن رود، از غرب به روستاهای نوده جیره سر وعلی آباد کپورچال و از جنوب به روستاهای هندخاله و نوخاله ختم می شود.

مجاورت با شهرهای بزرگی چون رشت، بندرانزلی، صومعه سرا، فومن و همچنین راههای ارتباطی فراوان آن را از نظر گردشگری به یکی از قطبهای بزرگ کشور تبدیل کرده است، هر ساله تعداد زیادی از گردشگران سراسر کشور در ایام تعطیلات، به ویژه فصل بهار و تابستان به این منطقه مسافرت می کنند.

محیط زیست تالاب بین المللی انزلی دارای شرایط خاصی است. گیاهان، جانوران و مورفولوژی و شکل بستر تالاب ارتباط آن با دریا و رژیم رودها باعث بوجود آمدن اکولوژی ویژه ای شد که تالاب را در جهان بی نظیر کرده است.

گیاهان تالاب به سه دسته غوطه ور، گیاهان شناور و گیاهان حاشیه ای تقسیم می شود، گیاهان غوطه ور مثل جلبک سبز آبزی، جلبک سبز، گوشاب شانه ای، والیس نریای پیچیده، هیدری لاورتیسیلاتا (هزاربرگ )، سراتوفیلوم شناور، میریوفیلوم، ناجس مینور و گیاهان شناور مثل اوتیکولاریا، سالوین، هیدروکاریس ( زیورآب )، عدسک سرنیزه ای، عدسک آبی چند ریشه ای، تراپا، مریم آبی، علف هفت پهن، علف هفت بند دورگ، پوتاموژتون، اسپیرودلا، نیلوفر آبی، لاله مرداب ( سل باقالی ) است.

تالاب بین المللی را تالاب " لاله مردابی " می گویند

همچنین گیاهان حاشیه ای شامل لوئی پهن، اسپرغان، سغد سلطانی، نی،سیرپوس معروفترین گیاه تالاب انزلی که شهرت جهانی دارد"  لاله تالابی " است، به این دلیل تالاب بین المللی را تالاب لاله مردابی نیز می گویند.

تالاب بین المللی انزلی به دلیل تنوع زیستی یکی از مستعد ترین مناطق برای مطالعه و تماشای پرندگان است. حواصیلها، اردک سانان، مرغابی سانان کشیم بزرگ، کشیم سیاه گردن، یلوه کوچک، کاکایی و غیره از پرندگان این تالاب به حساب می آیند.

مدیرکل محیط زیست گیلان در این ارتباط مهمترین و اصلی ترین جاذبه طبیعت گردی شهرستان بندر انزلی را تالاب بین المللی انزلی دانست و گفت: حفظ و احیای این تالاب به دلیل اهمیت اکوسیستمی و طبیعت گردی امری ضروری است.

امیر عبدوس با اشاره به اینکه این پهنه آبی بی نظیر در ایجاد فرصتهای شغلی متنوع بسیار موثر است بر لزوم برنامه ریزی مناسب و سرمایه گذاری کلان با هدف بهره گیری از ظرفیتهای گردشگری تالاب انزلی برای توسعه اقتصادی استان تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه اجرای طرح عملیاتی اکوتوریسم در تالاب انزلی جایگاه این تالاب را ارتقا می ‌دهد، اظهار داشت: این پهنه آبی زیبا از مراکز توریستی معروف ایران است.

مدیرکل محیط زیست گیلان گفت: تالاب بین ‌المللی انزلی متشکل از اکوسیستمهای مختلف بوده و این تنوع باعث رشد و توسعه زندگی سنتی این منطقه شده است.

وی اظهار داشت: این تالاب در فصول مختلف مناظر زیبا و مختلفی دارد و توریستها با شرکت در برنامه ‌های اکوتوریسم در تالاب، می ‌توانند از مشاهده تغییرات فصلی لذت ببرند.

طبیعتگردی تالاب انزلی چرخه مثبت در توریسم، اقتصاد و محیط زیست ایجاد می کند

عبدوس ادامه داد: طبیعتگردی تالاب انزلی باعث ایجاد یک چرخه مثبت در توریسم، اقتصاد و محیط زیست خواهد شد.

تالاب بین المللی انزلی منطقه وسیعی با شرایط متفاوت زیست ‌محیطی است که تشکیل ‌شده از گستره آب شیرین با بستری از نیزار و مناطق آبی کم‌عمق و چمنزارهایست که به ‌صورت فصلی غرقاب می‌ شوند.

این تالاب با یک مرز شنی از دریای خزر جدا شده است، بیشتر نواحی شرقی تالاب و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم به طور گسترده ای پوشیده از نیزار است، اما غرب و نواحی مرکزی دارای سطح باز آبی است. نوسانات سطح آب دریای خزر و پدیده " غنی سازی آب با مواد مغذی" که در اثر ورود فاضلاب تصفیه‌ نشده ایجاد می ‌شود، باعث شد که اکوسیستم تالاب رو به‌ زوال نهد، تالاب در کم ‌ارتفاع ‌ترین محدوده حوزه آبخیز واقع شده است و از طریق بندر انزلی به دریای خزر راه می ‌یابد.

همچنین سه منطقه حفاظت شده در تالاب انزلی تعیین شده است که شکار، ماهیگیری، قطع درختان و بسیاری از فعالیتهای مختلف دیگر در این منطقه اکیدا ممنوع است، طبق قانون این مناطق تنها مناطق حفاظت ‌شده داخل تالاب هستند.

تالاب انزلی از گردشگاههای مهم گیلان است که به دلیل وجود جاذبه ‌های طبیعی، زیستگاه منحصر به فرد پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی و هوای سالم دارای ظرفیتهای بالقوه ‌ای از نظر اکولوژیک برای جذب توریست است.

ظرفیتهای گردشگری تالاب بین المللی انزلی در توسعه اقتصادی کشور موثر است 

از آنجا که گردشگری و اقتصاد گردشگری در حال تبدیل شدن به یکی از ارکان اصلی اقتصاد بین ‌الملل است و از دیگرسو طبق نظر بسیاری از برنامه ‌ریزان به ‌عنوان رکن اصلی توسعه پایدار از آن یاد می ‌شود که می ‌تواند با برنامه ‌ریزی اصولی و مناسب و شناسایی مزیتها و محدودیتهای گردشگری، نقش موثری را در توسعه این مناطق و در نتیجه توسعه ملی و تنوع بخشی به اقتصاد ملی داشته باشد.

به هر حال تالاب انزلی به واسطه چشم‌ انداز و طبیعت زیبایش، مهمترین مکان برای گردشگری بوده و همچنین این ناحیه یک مقصد معروف گردشگری در ایران است.

کد خبر 1573388

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha