۲۲ فروردین ۱۳۹۱، ۱۷:۲۱

طی سال گذشته/

آتش سوزی 900 هکتار جنگل و مرتع/ داغی که بر دل جنگلهای پلدختر باقی ماند

آتش سوزی 900 هکتار جنگل و مرتع/ داغی که بر دل جنگلهای پلدختر باقی ماند

پلدختر - خبگزاری مهر: مرور سال 90 شهرستان پلدختر حکایت از خاطره تلخ آتش سوزی در سطح 900 هکتار از مراتع و جنگلهای این شهرستان دارد، داغی که همچنان بر دل طبیعت این استان باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، فرماندار پلدختر ظهر سه شنبه در جلسه ستاد بحران و اطفا حریق شهرستان پلدختر در این رابطه گفت: در آتش سوزیهای سال گذشته این شهرستان بیش از 900 هکتار از جنگلها و مراتع در آتش سوخت و بالغ بر 20 میلیارد ریال به منابع طبیعی خسارت وارد شد.

فریدون رشیدی افزود: این در حالیست که به علت نبود امکانات و تجهیزات لازم با بطری و دبه های 20 لیتری آب به مقابله با آتش سوزی برخاستیم.

وی به نبود بالگرد در استان برای استفاده در این آتش سوزی اشاره کرد و بیان داشت: برای مهار این آتش سوزی از بالگرد هوانیروز کرمانشاه کمک گرفته شد که بالغ بر یک میلیارد و 650 میلیون ریال هزینه پرواز این بالگرد شد.

فرماندار پلدختر به وضعیت مراتع و جنگلهای استان اشاره کرد و گفت: مساحت شهرستان پلدختر 388 هزار کیلومتر است که از شهرستانهای بزرگ استان از نظر وسعت محسوب می شود به طوریکه رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: این در حالیست که 361 هزار کیلومتر از مساحت این شهرستان را جنگل و مرتع شامل می شود که از این میزان 243 هزار کیلومتر را جنگل و 118 هزار کیلومتر را مرتع تشکیل می دهد که با تفاسیر 80 درصد مساحت شهرستان پلدختر را پوشش جنگلی و مرتع تشکیل می دهد.

رشیدی گفت: متاسفانه همه ساله به علت عدم توجه به سرمایه ملی و بی احتیاطی شاهد آتش سوزی در سطح شهرستان هستیم و طبیعت زیبا این شهرستان دست خوش آتش سوزی می شود.

وی به کمبود امکانات اطفا حریق اشاره کرد و افزود: شهرستان پلدختر به لحاظ توپوگرافی نیازمند اعتبار، امکانات و تجهیزات و تقویت و آموزش نیروی انسانی است تا شاهد آتش سوزی به این وسعت و حجم نشویم.

فرماندار پلدختر با اظهار تاسف از نبود تجهیزات مهار حریق در استان و شهرستان گفت: در آتش سوزی سال گذشته در کوه های مهله و تنوم این شهرستان در ماه مبارک رمضان بیش از هشت ساعت منتظر ورود بالگرد به منطقه بودیم.

وی افزود: اگر استان لرستان و شهرستان به تجهیزات و امکانات اطفا حریق مجهز بود در همان ساعات اولیه آتش مهار و از وارد شدن خسارت وسیع جلوگیری می شد.

رشیدی یکی از مشکلات در این زمینه را واگذاری اعتبارات به ادارات عنوان کرد و گفت: اعتبارات اگر به صورت امانی در اختیار شهرستان قرار گیرد می توان به موقع وارد عمل شد و کارهای اولیه را با استفاده از نیروهای بومی و محلی انجام داد.

وی عدم تجهیزات آتش نشانی را مشکل دیگر شهرستان پلدختر ذکر کرد و گفت: در آتش سوزی سال گذشته این شهرستان بخشی از تجهیزات از مرکز استان ارسال شد.

فرماندار پلدختر نبود اعتبار کافی برای تقویت دیده بان را مشکل دیگر ذکر کرد و افزود: نبود اعتبار کافی موجب گریز نیرو در مهار آتش سوزی شده و آنها رغبت و تمایلی برای همکاری در این زمینه ندارند.

رشیدی تصریح کرد: در این راستا باید اعتبار حداقلی در اختیار شهرستان باشد تا در موقع آتش سوزی بتوان استفاده کرد.

وی خواستار تامین تجهیزات انفرادی و تقویت بیشتر شهرستان با توجه به وضعیت و موقعیت خاص موجود شد.

مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان نیز در این جلسه طی سخنانی از آتش سوزی بیش از 900 هکتار جنگل و مرتع شهرستان پلدختر در سال گذشته اظهار تاسف کرد.

رضا آریایی با بیان اینکه جبران از بین رفتن این میزان جنگل و مرتع سالها وقت لازم دارد، ادامه داد: چگونه می توان در ارتفاع هزار متری درخت بلوط کاشت چرا که جبران طبیعتی که شکل آن تغییر کرده بسیار سخت و دشوار است.

وی افزود: استان لرستان استانی حادثه خیز در همه ابعاد و نقاط مختلف آن با حوادث گوناگون دست و پنجه نرم می کند.

مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان با تایید این مطلب که نیروی انسانی آموزش دیده و تجهیزات مناسب در شهرستان پلدختر برای مهار آتش سوزی وجود ندارد، افزود: در استان لرستان 70 هزار هکتار مرتع و جنگل را یک نفر کنترل می کند که این مسئله واقعا طاقت فرسا است.

وی گفت: 600 میلیارد ریال برای جبران خسارت آتش سوزی در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

آریایی همچنین از پیشنهاد تقویت و استخدام جنگل بان در لرستان به صورت ثابت در سفر چهارم هیئت دولت به استان خبر داد و افزود: همچنین سال گذشته برای تجهیز گروههای اطفا حریق از محل منابع ملی و استانی اعتباری در اختیار منابع طبیعی قرار گرفت.

مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان گفت: امسال این اعتبارات مانند سال گذشته ادامه و افزایش خواهد یافت و امکانات اولیه کوله پشتی AFD در اختیار این دستگاه قرار خواهیم داد.

وی با بیان اینکه 75 درصد توپوگرافی استان لرستان ارتفاعات بلند و ناهموار و سخت گذر است، تصریح کرد: استان لرستان نیازمند بالگرد در حوادث مختلف است.

کد خبر 1573683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha