به گزارش خبرنگار مهر، جواد کبریاییزاده پیش از ظهر پنجشنبه در سمینار اصول نسخه نویسی و تجویز منطقی دارو در سالمندان اظهار داشت: وجود دو یا چند بیماری همزمان به ویژه بیماریهای مزمن در سالمندان، مصرف تعداد زیاد دارو به طور همزمان در سالمندان، اختلالات خواب و تغذیه و همچنین شیوع مشکلات گوارشی در آنان و نیز خوددرمانی و استفاده از داروهای OTC(داروهایی که بدون نسخه از داروخانه تهیه میشوند) از جمله دلایل توجه به مسایل دارویی سالمندان توسط پزشکان و داروسازان است.
وی توجه به مسایل درمانی و دارویی سالمندان را بسیار ضروری و مهم عنوان کرد و بیان داشت: تغییرات فارماکودینامیک و فارماکوکینتیک مرتبط با سن، تغییرات متابولیسم کبدی و کلیوی داروها و تأثیر اختلال حواس و حافظه در دارو درمانی سالمندان از دیگر عوامل تبیین اهمیت به مسائل دارویی سالمندان است.
مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: با توجه به اهمیت سلامت سالمندان، در نظر داریم تجویز منطقی گروههای دارویی را در سالمندان به صورت سمینارها و دورههای بازآموزی برای ارتقاء دانش همکاران پزشک و داروساز برگزار کنیم.
وی در ارتباط با ثبت عوارض ناخواسته داروی ادامه داد: ثبت عوارض ناخواسته دارویی یکی از مواردی است که باید در درمان بیماریها و مراقبتهای درمانی مورد توجه قرار گیرد و سعی شده در اکثر همایشها به آن پرداخته شود، زیرا ارائه گزارش عوارض ناخواسته دارویی توسط پزشکان سبب میشود رژیمهای درمانی منطقیتری برای بیماران انتخاب شود.
کبریاییزاده اضافه کرد: سالیانه حدود 4000 گزارش از ارزیابی نسخ پزشکان توسط کمیته تجویز و مصرف منطقی دارویی معاونت غذا و دارو برای پزشکان ارسال میشود که در این گزارشها، درصد دریافتکنندگان آنتیبیوتیکها، داروهای تزریقی، کورتونها و میانگین اقلام دارویی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
نظر شما