۲۷ فروردین ۱۳۹۱، ۱۷:۴۸

گلشنی:

ساخت دستگاه مین‌یاب به دست مهندسان ایرانی/ جستجو تا عمق 6 متری ممکن شد

ساخت دستگاه مین‌یاب به دست مهندسان ایرانی/ جستجو تا عمق 6 متری ممکن شد

ارومیه - خبرگزاری مهر: یک مخترع جوان ارومیه از ساخت دستگاه مین یاب با تکنولوژی جدید برای نخستین بار در دنیا خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز گلشنی بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تکنولوژی این دستگاه در دنیا جدید بوده و به هیچ عنوان مشابه آن در سایر کشورها ساخته نشده است، افزود: این دستگاه در طول هفت سال تحقیق، تست آزمایشی و عملیاتی تولید شده  و بر اساس شناسایی مواد منفجره کار می‌کند.

طراح این دستگاه افزود: ساخت مین‌یابی با این نوع تکنولوژی و قدرت تا چندی پیش رویای دست‌نیافتنی برای بشریت قلمداد می‌شد زیرا مین‌یاب‌هایی که هم اکنون در مناطق مختلف جهان مورد استفاده هستند، امکان آشکارسازی تا عمق‌های پایین‌تر از 30 سا‌نتی‌متری ندارند.

این کارشناس تجهیزات شناسایی مین گفت: این در حالی است که دستگاه ساخته شده قادر به شناسایی تا اعماق شش متر یا حتی اعماق بسیار پایین‌تربوده به طوری که با استفاده از آن می‌توان به بالاترین حد ضریب اطمینان پاکسازی در جهان رسیده و بمبها و مینهای کارنکرده در اعماق را کشف کرد.

گلشنی اضافه کرد: این دستگاه به کاربر قبل از حرکت در مسیر پاکسازی اطلاع می‌دهد مسیر حرکت عاری از مین بوده یا آلوده به مین است، پس در صورت آلوده بودن زمین، کاربر قبل از شروع جستجو حدود تقریبی آن را شناسایی کرده و سپس با حرکت به سمت منطقه تقریبی، نقطه دقیق مین یا بمب مشخص می‌کند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: با استفاده از این وسیله جان افراد فعال در زمینه پاکسازی مناطق آلوده به مین در مقابل خطرات ناشی از عدم شناسایی و حرکت در مسیر آلوده مصون شده و افراد می‌توانند  با حفظ جان خود سالیان طولانی در زمینه‌های مختلف به مردم خدمت کنند.

وی اظهار داشت: به دلیل عدم شناسایی هرگونه ترکش و فلزات محیط توسط این مین‌یاب سرعت پاکسازی بسیار بالا می‌رود پس با عملیاتی شدن و تولید انبوه این دستگاه تحول و انقلاب عظیمی در امر پاکسازی مناطق آلوده به مین در جهان رخ می دهد.

کد خبر 1577663

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • جبار DK ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
      0 0
      با سلام میخاهم بدانم چطور میشه که فلزات محیط رو نگیره ولی مین رو بگیره به چی حساس هست