رشیدی دبیر جشنواره فیلمهای صنعتی در ارتباط با این رویداد به خبرنگار مهر گفت: دوره اول این جشنواره دیماه سال 89 برگزار شد و قرار بود سال 90 نیز برپا شود که با هماهنگی معاونت سینمایی اردیبهشت ماه را بهعنوان زمان دائمی برگزاری این رویداد اعلام کردیم.
وی با اشاره به اهداف این جشنواره افزود: ایده جشنواره فیلمهای صنعتی در جهاد دانشگاهی دانشگاه شریف شکل گرفت. همانطور که میدانید مستندسازان زیادی در حوزههای علمی و صنعتی کشور فعالیت میکنند و چنین دستاوردهایی را ثبت و ضبط میکنند.
رشیدی ادامه داد: بیشتر بازتابهای ساخت این آثار مستند در تلویزیون بوده و بیشتر رویکرد تبلیغاتی و معرفی محصولات را برعهده دارند. با توجه به این موضوع به نظر میرسید که بهتر است از طریق برگزاری این جشنواره یک الگوسازی برای مدیران علمی و صنعتی کشور به وجود آید.
رشیدی گفت: در این زمینه با کمک مستندسازان و با شناختی که جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف با همه منابع به لحاظ پروژهها دارد توانستیم گام مهمی برداریم.
وی تاکید کرد: ما برهمین اساس مستندسازان را دعوت کردیم و دبیرخانه دائمی این جشنواره را برپا کرده تا یک همگرایی ایجاد کنیم و از این طریق با نگاه به حوزههای علمی و صنعتی و سرمایههای موجود و در نظر گرفتن توان هنرمندان سینما بستر مناسبی به وجود آوریم. این رویداد میتواند توانمندیهای کشور را ثبت و به نمایش بگذارد.
رشیدی افزود: ما از این طریق آثار مستند را در هفتههای فیلم، این رویداد و از طرف دیگر با تعامل با تلویزیون آنها را به نمایش بگذاریم. با پخش این آثار صنایع کشورمان به درستی معرفی میشوند و مردم و مخاطبان نیز با دیدن آنها به یک روحیه خودباوری میرسند. زیرا در جریان فعالیتهای گسترده هموطنان خود قرار میگیرند.
وی عنوان کرد: پیش از این به دلیل توجه به بعد تبلیغاتی این آثار، دستاوردها به خوبی معرفی نمیشدند و مردم کمتر در جریان آنها بودند. البته جنبه آموزشی نیز برای ما اهمیت دارد. وقتی دانشجویان مخاطبان این آثار باشند بحث تبادل تجربهها پیش میآید. آنها میتوانند با دیدن آثار مستند در جشنواره فیلمهای صنعتی از جهت علمی به ارتقا برسند.
رشیدی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی این جشنواره معرفی دستاوردهای نظام در بخش علمی و صنعتی است. از طرف دیگر ارتباطی بین صنعت سینما با حوزههای علمی و صنتی در کشور به وجود میآید.
وی درباره فراخوان جشنواره فیلمهای صنعتی گفت: فراخوان این دوره از جشنواره از تیر ماه سال گذشته منتشر شد و مهلت ارائه آثار نیز تا 15 بهمن ماه سال گذشته بود.
رشیدی افزود: خوشبختانه این دوره ما با استقبال زیادی از سوی مستندسازان روبرو بودیم. بیش از 900 اثر از صنایع مختلف در حوزههای مستند، بلند، کوتاه، داستانی، آنونس، نماهنگ و پویانمایی به دبیرخانه رسید.
وی بیان کرد: کار هیات انتخابی که متشکل از ناصر برهان آزاد، مجید شیخ انصاری، محمد جواد لسانی و مهدی عظیمی میرآبادی است، به پایان رسیده و 85 اثر به بخش مسابقه راه یافتند.
رشیدی درباره آثار بخش مسابقه گفت: در میان فیلمهای بخش مسابقه، مستندسازانی چون محمدرضا مقدسیان، فرشاد فدائیان، محمدعلی باشهآهنگر، تورج اصلانی و... حضور دارند.
وی ادامه داد: همچنین در بخش خارج از مسابقه مجموعه فیلمهای فرش ایرانی، ساخته کمال تبریزی، داریوش مهرجویی، بهرام بیضایی، عباس کیارستمی، رخشان بنی اعتماد، مجتبی راعی، مجیدی مجیدی، رضا میرکریمی و... به نمایش در میآید.
رشیدی در ادامه عنوان کرد: ما ضمن تاکید بر استاندارهای حرفهای سینما از هیات انتخاب خواستهایم که به وجود تنوع و تکثر موضوعات صنعتی نیز توجه کنند.
وی با معرفی ناصر باکیده بعنوان دبیر این دوره از جشنواره درباره تاریخ و مکان برگزاری دومین جشنواره فیلمهای صنعتی گفت: این جشنواره از 21 تا 27 اردیبهشتماه در دانشگاه شریف و به طور همزمان در 10 استان کشور برگزار میشود. در مراکز دانشگاهی این استانها نیز آثار منتخب جشنواره به نمایش در میآید.
نظر شما