۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۴:۵۷

عباس نژاد:

فرسایش سالانه 34 تن خاک در آذربایجان غربی/ تشدید تغییرات اقلیمی

فرسایش سالانه 34 تن خاک در آذربایجان غربی/ تشدید تغییرات اقلیمی

ارومیه- خبرگزاری مهر: مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از فرسایش سالانه 34 تن خاک در هکتار در سطح مراتع و منابع طبیعی استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن عباس نژاد ظهر یکشنبه در مراسم روز زمین پاک در تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد با بیان اینکه متاسفانه هم اکنون دو میلیون واحد دامی مازاد بر ظرفیت مراتع استان وجود دارد، افزود: این امر موجب تشدید فرسایش خاک و از بین رفتن منابع طبیعی می شود.

وی با اشاره به اینکه تشکیل یک سانتی متر خاک در طول 300 تا 600 سال محقق می شود، اظهار داشت: سالانه دو میلیارد تن خاک و 30 هزار هکتار از اراضی کشور از بین رفته و تبدیل به کویر شده و در آذربایجان غربی نیز 34 تن خاک در هر هکتار در اثر فرسایش از بین می رود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به دشت بورالان در شمال آذربایجان غربی و مواجه این منطقه با پدیده شنهای روان، ادامه داد: با توجه به اینکه الگوی توسعه استان کشاورزی بوده متاسفانه 70 درصد پرتی وجود داشته و این در حالی است که فرسایش خاک و پرت آب استان با استنهای صنعتی کشور برابر بوده و در برخی مواقع بیشتر است.

عباس نژاد با بیان اینکه عمر مفید سدهای احداث شده در بستر رودخانه ها باید 100 سال باشد، عنوان کرد: به دلیل فرسایش بی رویه خاک عمر مفید این سازه ها به کمتر از سی سال رسیده که باعث از دست رفتن منابع و اعتبارات می شود.

بحران دریاچه ارومیه تغییرات اقلیمی آذربایجان غربی را تشدید می کند

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تغییر اقلیمها، تداخل ژنتیکی، عدم رعایت توان اکولوژیکی در بهره برداری از اراضی و عدم توجه به پتانسیلها و ظرفیتهای منابع طبیعی در آذربایجان غربی منجر به بروز مشکلات فراوان شده، اظهار داشت: به طوریکه در زمینی که کارخانه سیمان باید احداث می شد، پتروشیمی احداث شده و برعکس این موضوع مشاهده می شود. 

وی با بیان اینکه بهره برداری غیر اصولی از منابع طبیعی موجب ایجاد چهره زشت زیست محیطی در آذربایجان غربی شده، یادآور شد: خشک شدن دریاچه ارومیه از مشکلات حاد زیست محیطی استان بوده که این مشکلات منشا استانی ندارد.

وی عنوان کرد: طی سالهای اخیر با افزایش دو درجه گرمای هوای میزان تبخیر آبهای سطحی 40 درصد افزایش یافته و میزان بارش نزولات جوی نیز به یک سوم رسیده که میزان تبخیر آب از 900 میلیمتر به یک هزار و 300 ملیمتر افزایش یافته است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به اینکه هم اکنون بحران دریاچه ارومیه تغییرات اقلیمی در استان را تشدید می کند، اضافه کرد: به طور مثال هم اکنون با وجود قرار گرفتن در اولین روزهای ماه دوم بهار بجای بارندگی دمای هواس استان تابستانی است.

عباس نژاد گازهای گلخانه ای، انفجارهای هسته ای، فرسایش خاک و بی توجهی بشر متمدن به حفظ و حراست از منابع طبیعی منجر به بروز مشکلات جدید زیست محیطی شده که ریزگردها هم اکنون یکی از مشکلات اصلی کشور و منطقه بوده و باعث به خطر افتادن سلامتی و تشدید مشکلات اقتصادی و اجتماعی می شود.

کد خبر 1583165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha