به گزارش خبرنگار مهر، جامعه مامایی کشور که نقش بسزایی در ارتقای سلامت خانواده و جامعه دارند، همواره از کم لطفی مسئولان مربوطه گلایه مند و دلخور بوده اند. زیرا معتقدند که هرآنچه در ارتباط با بهبود وضعیت شغلی و معیشتی آنها به زبان آورده می شود، تنها در حد وعده باقی می ماند و تاکنون هیچ کدام از وعده های مسئولان که در سالهای گذشته عنوان شده است، فقط بر روی کاغذ مانده است.
حالا در آستانه روز جهانی ماما که برابر است با 15 اردیبهشت، فاطمه زعفرانی مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی از رونمایی سند سیاست ارتقای خدمات مامایی و همچنین تقدیر از چند نفر مامای نمونه خبر داده است.
فاطمه زعفرانی گفته است از همه افراد فعال در حوزه مامایی چه در بهداشت، چه درمان و چه آموزش دعوت کرده ایم که در این مراسم شرکت کنند و از 130 مامای نمونه دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز تقدیر خواهیم کرد.
البته مراسم روز جهانی ماما با 3 روز تاخیر در 18 اردیهبشت ماه جاری با حضور وزیر بهداشت برگزار خواهد شد.
این در حالی است که سازمان نظام پزشکی ایران نیز در مراسم دیگری که همزمان با روز جهانی ماما در هتل المپیک برگزار خواهد کرد، قرار است به مسائل و موضوعات مورد توجه ماماها پرداخته شود.
شاید برگزاری این دو مراسم که با دو دیدگاه متفاوت برگزار می شود، بتواند با استقبال نسبی ماماها برای حضورشان در این مراسمها همراه باشد. اما نکته مهم که نمی توان آن را نادیده گرفت، مسائل و مشکلات جامعه مامایی کشور است.
نوشین زنده زبان، عضو شورای عالی نظام پزشکی با انتقاد از وعدههای نافرجام مسئولان برای حل مشکلات ماماها، گفت: ماماها از ادامه این وضعیت خسته و ناامید شدهاند. سالهاست که مشکلات ماماها عنوان میشود و هر سال مسئولان در روز ماما قول همکاری و حل این مشکلات را میدهند اما هنوز اقدامی در این خصوص انجام نشده و من نمیدانم که امسال در روز ماما مسئولان چه حرف و چه وعدهای برای گفتن خواهند داشت.
اجرا نشدن قانون سختی کار درباره ماماها، فقدان پوشش بیمهای خدمات مامایی، زیر بار نرفتن بیمهها و بیکاری نزدیک به 35 هزار ماما در کشور تنها بخشی از مشکلات جامعه ماماهاست.
زنده زبان با انتقاد از بیمه ها برای پوشش ندادن خدمات مامایی در کشور، گفت: بیمهها به بهانه اینکه تحت پوشش قرار دادن خدمات مامایی بار مالی زیادی برای آنها دارد از این کار امتناع میکنند در حالی که با عدد و رقم به آنان نشان دادهایم که این اقدام حداکثر یک یا دو درصد هزینههای آنان را افزایش خواهد داد در حالی که برای سلامت مادران و کودکان کشور بسیار مفید خواهد بود.
به گفته این عضو شورای عالی نظام پزشکی، چنانچه در شرایط ایدهآل شرح وظایف ماماها که 3 سال پیش توسط وزیر وقت بهداشت ابلاغ شده به صورت کامل اجرایی شود که البته تاکنون اجرا نشده و حتی اگر ماماها بتوانند 100 نوع دارو هم تجویز کنند، بدون پوشش بیمهای خدمات و داروها، بیماران به ماماها مراجعه نخواهند کرد و گرایش آنان به سمت متخصصان خواهد بود که این موضوع علاوه بر افزایش پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت، باعث بیکاری بیشتر ماماها میشود.
این در حالی است که زهرا مدرسی نماینده جامعه مامایی در شورای عالی نظام پزشکی کشور در آستانه روز جهانی ماما با اشاره به برخی مشکلات و دغدغههای جامعه مامایی کشور گفت: مسایلی نظیر تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مامایی، اجرای دقیق شرح وظایف مامایی، بیکاری محسوس ماماها در بین گروههای پزشکی از جمله مهمترین مشکلات جامعه مامایی است که سالهاست مطرح میشود اما متأسفانه هنوز به قوت خودشان باقی هستند.
وی افزود: متأسفانه در طرح خوبی مانند طرح پزشک خانواده هم جایگاه ماماها به درستی تبیین و مشخص نشده است و ماماهایی که جذب این طرح شدهاند دستمزدهای بسیار پایین و غیر قابل قبولی دریافت میکنند.
مدرسی با اشاره به تعرفه مامایی پیشنهادی سازمان نظام پزشکی برای سال 91، اظهار کرد: متأسفانه سال گذشته تعرفه مامایی تنها با 100 تومان رشد به 5500 تومان رسید در حالی که میزان تورم و گرانی ناشی از هدفمند کردن یارانهها فشار زیادی به جامعه مامایی وارد کرد. اما در سال جدید سازمان نظام پزشکی تعرفه مامایی را 7800 تومان پیشبینی و به دولت پیشنهاد کرده که امیدواریم مورد موافقت قرار گیرد.
هر سال با نزدیکی روز ماما صحبت از مشکلات ماماها میشود و در حالی که مسئولان حوزه سلامت نیز ادغان دارند که قشر ماماها، به نوعی زحمتکشترین و در عین حال مستضعفترین گروه علوم پزشکی است اما هنوز بسیاری از مشکلات پابرجاست و حل نشده است.
نظر شما