به گزارش خبرنگار مهر، رامبد جوان گفته بود پس از بازی در نمایش "زنی از گذشته" به کارگردانی محمد عاقبتی یا همراه همسرش در نمایش دیگری ایفای نقش میکند و یا با آماده شدن مقدمات، ساخت چهارمین فیلم سینمایی خود را آغاز خواهد کرد؛ با این حال اما او پس از مدتی غیبت طبق معمول مخاطبان آثار خود را شگفتزده کرد.
این بار اعلام شد برنامهای با اجرای او درباره زندگی شخصی بازیگران و با هدف از میان بردن فاصله میان چهرههای شناخته شده و مخاطبانشان از شبکه آیفیلم پخش میشود. برنامهای با نام "گپ" که از موضوع تا محل پخش آن جای سوال و کنجکاوی داشت.
این گونه بود که نخستین قسمت برنامه به تهیهکنندگی اسماعیل عفیفه با حضور اشکان خطیبی و همسرش مقابل دوربین رفت و 31 فروردین از شبکه آیفیلم پخش شد اما هفته گذشته به دلیل نامعلومی (که البته عفیفه آن را آماده نبودن دوبله عربی اعلام کردهاست)، برنامه روی آنتن نرفت.
با این حال پخش همان یک قسمت کافی بود تا در حالی که کمتر فکرش را میکردیم حرف و حدیث و اظهارنظرها درباره "گپ" شدت بگیرد و حتی برخی نقدهای تند، مخاطبان جدیدی برای این برنامه دست و پا کند که برای دیدن قسمت تازهای از آن ولع بسیاری دارند.
اسماعیل عفیفه تهیهکننده "گپ"
موضوع برنامه در نوع خود منحصر به فرد است؛ همیشه درباره بایدها و نبایدهایی که چهرههای شناخته شده بالاخص بازیگران باید رعایت کنند، حرفهای بسیاری میشنویم اما تا به حال پیش نیامده بخواهیم گوش دهیم آنها دلشان میخواهد مردم در برخوردهایشان با بازیگران چه مسائلی را رعایت کنند و "گپ" دنبال همین موضوع است.
عفیفه درباره نقطه آغاز این برنامه میگوید: سرمایهگذار کار آقای لشکری پیشنهاد ساخت چنین برنامهای را در شبکه آیفیلم ارائه کرد. بعد رامبد جوان به ما پیوست و کمکم طرح پختهتر شد. زمانی که با او درباره کارگردانی و اجرا برنامه صحبت کردیم همسرش نیز حضور داشت و سرانجام 14 قسمت 45 دقیقهای تولید شد.
از او میپرسم برنامه با این 14 قسمت به پایان میرسد و پاسخ میگیرم: شبکه تمایل دارد برنامه ادامه پیدا کند. با این حال این امر به چیزهای بسیاری وابسته است. باید صبر کنیم تا تمام اپیزودها پخش شود.
به نظر میرسد در این برنامه ممیزیهای کمتری نسبت به آثار شبکههای ملی اعمال شده که عفیفه درباره این شبهه تصریح میکند: قرار بود برنامه با روشی تولید شود که برای پخش در خارج از کشور هم تناسب داشته باشد. جز این فرق چندانی میان تولید برنامه در شبکههای سراسری و بینالمللی دیده نمیشود و به ما هم چیزی نگفتهاند. البته معمولا در مشابه برنامه ما در شبکههای سراسری نیز ضوابط و مقررات مانند آنچه شخصیتهای سریالها رعایت میکنند نیست.
تولید برنامه در شبکهای که بیشتر بهعنوان بازپخش کننده سریالهای قدیمی برای مخاطبان عرب شناخته میشود، شبیه ریسک است. از طرفی سیستم پخش شبکههای دیجیتال نیز چندان فراگیر نشدهاست. اما تهیهکننده "گپ" نظر دیگری دارد: آیفیلم در داخل کشور هم زیاد دیده میشود. در واقع تعداد زیادی از تلویزیونهای جدید گیرنده دیجیتال دارند و از طریق آنتن ماهواره هم میشود این شبکهها را دریافت کرد.
فاصله بین بازیگران و مخاطب را کاهش میدهیم
البته با بازیگرانی که در این برنامه با آنها گفتگو میشود شاید تهیه کننده حق دارد به دیده شدن کارش مطمئن باشد؛ امین تارخ، داود رشیدی، مهرانه مهینترابی، پانتهآ بهرام، رضا عطاران، امیرحسین رستمی، نسرین مقانلو، سیامک انصاری، شقایق دهقان و همسرش محراب قاسمخانی، بهاره رهنما و همسرش پیمان قاسمخانی و مهدی فخیمزاده از جمله چهرههایی هستند که "گپ" در صدد است فاصله آنها با مخاطبانشان را به حداقل برساند.
عفیفه در اینباره اظهار میکند: "گپ" صرفا قرار نیست سرگرمکننده باشد. بلکه میخواهد توقعاتی که مردم از بازیگران دارند و البته توقعی که بازیگران از مردم دارند را بازگو کند و به همه بگوید بهتر است به حریم شخصی یکدیگر احترام بگذاریم.
وی تصریح میکند: میخواهیم بگوییم بازیگران صرفا انسانهای برج عاجنشینی نیستند و آدمهایی معمولیاند. مثل دیگران زندگی میکنند، آشپزی میکنند و به ورزش میروند. در واقع به وجوه کمتر دیده شده این قشر میپردازیم و درصددیم فاصله بین بازیگر و مخاطب را کاهش دهیم.
رامبد جوان مجری و کارگردان مجموعه "گپ"
رامبد جوان در این گزارش ترجیح میدهد سکوت کند. او با پخش تنها یک قسمت بازخوردهای بسیاری درباره برنامه خود دیده است اما از طرفی تصور میکند صبر برای تماشای چندین قسمت دیگر و بعد قضاوت و شکل گرفتن گفتگوهای هدفمند تاثیر بیشتری دارد. جوان از اینکه تنها پخش یک قسمت از برنامه این تعداد موافق و مخالف پیدا کرده نیز متعجب است.
با کنار کشیدن جوان، سراغ مهمان نخستین قسمت برنامه میروم؛ اشکان خطیبی که معتقد است گرچه آنها با نیت خوبی برنامه را شروع کردهاند اما برخی انتقادات منفی به مثابه ضد تبلیغ برای برنامه عمل کرده است.
قسمت اول "گپ" کاملا نمایشی بود
وی میگوید: قضاوت درباره برنامهای که یک قسمتش پخش شده عجول بودن دوستان مطبوعاتی را نشان میدهد. مردم عادی میتوانند حرف بزنند و نظر بدهند اما درست نیست انسانی که تنها جزء کوچکی از مردم به حساب میآید از طرف عامه آنها نظریه صادر کند. جالب اینکه اولین قسمتی که روی آنتن رفت، اصلا قرار نبود قسمت مستقلی باشد. بلکه بنا بود یک بخش نمایشی باشد تا مردم بهتر حرف برنامه را درک کنند.
وی با تاکید بر نمایشی بودن این قسمت ادامه میدهد: در واقع ما در نخستین قسمت سطح توقع خود از برنامه را پایین آوردیم تا نشان دهیم درباره چه میخواهیم حرف بزنیم. اما بعد دیدیم این مقدمه خود به یک قسمت واحد تبدیل شدهاست.
خطیبی درباره هدف "گپ" میگوید: این برنامه میخواهد یک بالانس ارتباطی بین مردم و آدمهای شناخته شده برقرار کند. همیشه گفتهاند ما یک سری مسئولیت در مقابل مردم داریم و آنقدر این موضوع تکرار شده که همه مان از آن آگاهیم. خودمان هم به این واقفیم که اگر مردم نباشند کار ما آنطور که باید دیده نمیشود. چون ما نیازمند مخاطب انبوهیم. نقاش نیستیم که یک تابلو بکشیم و در یک گالری 20 نفر آن را ببیند.
وی تصریح میکند: ما میخواهیم بالانسی برقرار کنیم و بگوییم حالا که مردم توقعاتی از چهرههای شناخته شده دارند، این افراد چه توقعی از آنها دارند؟ چه بهتر که این خواستهها را از زبان افراد شناخته شدهای بشنویم که در روزمره خود دچار اتفاقاتی میشوند که ممکن است از آن دلخور شوند.
تصور میشود همین انتقادات بعضا یک طرفه باعث شده این برنامه با پخش نخستین قسمت خود اینقدر مورد توجه قرار بگیرد اما خطیبی میگوید: این کار بیشتر تبلیغ منفی است. ما با نیت خوب برنامه را شروع کردیم اما وقتی اتفاقات این چنینی میافتد قدری دلزده میشویم. من و رامبد جوان مشکلی نداریم که یکی از مخاطبانمان در خیابان بیاید و با ما حرف بزند. ما اعتقاد داریم آدمها همه یکی هستند و هر کدام شغلی دارند و این شغلها باعث مزیت و برتری کسی نمیشود. قسمت اول "گپ" هم کاملا نمایشی بود و برای تاکید و وضوح آنچه در قسمتهای بعدی گفته خواهد شد، ساخته شدهاست.
این بازیگر در پایان اظهار میکند: به هر حال ما در مرحله آزمون و خطا بودهایم. چرا که تا به حال شیوه اینچنینی در برنامهسازی نبوده که ما در یک کار تقلبی، حواسمان باشد خطا نکنیم. بلکه نوآوری داشتهایم و باید بگذاریم برنامه حرف خود را بزند و این حرف در طولانی مدت شنیده خواهد شد.
هنوز 13 قسمت از برنامهای که احتمال ادامه یافتن آن بسیار قوی است، مانده و بد نیست قسمتهای بعدی را با تأمل بیشتری دنبال کنیم. با این هدف که رابطه شخصیتهای معروف و مخاطبانشان دو کفهای عادلانه داشته باشد. آن وقت میتوانیم بنشینیم و قضاوت کنیم به این موضوع بکر درست پرداختهاند یا خیر؟
"گپ" این هفته پنجشنبه ساعت 22:15 از شبکه آی فیلم پخش میشود.
----------------
مریم عرفانیان
نظر شما