۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۲:۱۶

اختصاصی مهر/

بهره برداری از 2 پروژه کابل دریایی/ افزایش ظرفیت کانالهای ارتباطی کشور

بهره برداری از 2 پروژه کابل دریایی/ افزایش ظرفیت کانالهای ارتباطی کشور

عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت از بهره برداری نهایی از دو پروژه کابل دریایی کشور خبر داد که براساس آن تعداد و ظرفیت کانالهای ارتباطی ایران افزایش می یابد.

احمد پورنگ نیا در گفتگو با خبرنگار مهر از بهره برداری از پروژه کابل پیشگامان کویر یزد و پروژه GBI خبر داد که حداکثر تا یک ماه آینده عملیاتی شده و ظرفیت ترافیک اطلاعاتی ایران را افزایش می دهند.

وی در توضیح پروژه کابل پیشگامان با بیان اینکه این پروژه مربوط به کابل زیردریایی در خلیج فارس و دریای عمان است گفت: این پروژه اقدام به طراحی کابل بین کابل‌های زیر دریایی در آب‌های آزاد، کشور عمان و چابهار ایران و کابل بین‌المللی تاتا (TGN) تا بندر جاسک کرده که با مشاوره شرکت‌های خارجی و داخلی در مرحله نهایی عملیات اجرائی است.
 
پورنگ نیا از جمله دستاوردهای اجرای این طرح را افزایش ظرفیت ایجاد شده در کشور برای تامین نیازهای ارتباطی و توسعه کانال‌ها برای حمل ترانزیت ترافیک بین‌الملل منطقه‌ای شرکت ارتباطات زیرساخت و کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان و کشورهای همسایه شمال عنوان کرد.
 
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در مورد پروژه کابل زیردریایی منطقه خلیج فارس (GBI) نیز تاکید کرد: این کابل دریایی اتصال ایران با کشورهای منطقه خلیج فارس و سایر کشورهای جهان را از طریق فیبرنوری زیردریایی برقرار می کند.
 
به گفته وی "Gulf Bridge" اپراتور راه اندازی کابل زیردریایی منطقه خلیج فارس است که برای اتصال کامل منطقه خلیج فارس به تمام جهان بر بستر یک زیرساخت کابلی مطمئن با شرکت ارتباطات زیرساخت ایران برای مدت 25 سال قرارداد همکاری امضا کرده است؛ البته در این پروژه بندر گناوه ایران به عنوان نقطه تماس مشخص شده و ایران بابت بهره برداری از این پروژه به واسطه این نقطه تماس که در اختیار این پروژه بین المللی قرار داده، هزینه‌ای نمی پردازد.
 
پورنگ نیا ادامه داد:این پروژه به صورت کنسرسیومی در قطر تشکیل شده که براساس آن شبکه کابلی ایجاد شود تا تمامی کشورهای خلیج فارس را به هم وصل کرده و بعد از عبور از تنگه هرمز و اتصال به عمان به شبکه‌های کابلی دنیا متصل شود. یک سر این شبکه که از خلیج فارس رد شده به هند و یک سر دیگر آن با عبور از دریای سرخ به اروپا وصل می شود. همچنین با این پروژه امکان ارتباط ایران با بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی همچون پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان تسهیل خواهد شد.
 
وی ترانزیت پهنای باند و خرید آن و نیز انتقال حداقل 3.2 ترابایت ترافیک اطلاعاتی را از مزایای این طرح عنوان کرد و گفت: کابل دریایی GBI به بوشهر و پیشگامان خارج خلیج فارس به چابهار وصل می شود.
 
این مقام مسئول تاکید کرد: هم اکنون ایران به 4 شاهراه ارتباطی شامل کابل ایران – کویت، جاسک – فجیره و فالکون – بندرعباس و فالکون – چابهار به نقاط بین الملل متصل است که درصدد افزایش این تعداد است.
کد خبر 1596905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha