۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۳:۵۹

گسترش شبکه حمل و نقل کشور عامل توسعه ترانزیت بین المللی است

گسترش شبکه حمل و نقل کشور عامل توسعه ترانزیت بین المللی است

بیرجند - خبرگزاری مهر: کارشناس سازمان بازرگانی استان سیستان و بلوچستان گفت: گسترش شبکه حمل و نقل و ارتباط مطمئن و کارآمد از عوامل اصلی در انتخاب تجار در مسیر ترانزیتی است.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر شهرکی صبح سه شنبه در همایش بین المللی خراسان جنوبی، ترانزیت و توسعه محور شرق، با بیان اینکه ایران از جمله کشورهایی است که به لحاظ قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب از مزایای ترانزیتی خوبی بهره مند است، اظهارداشت: ایران با گسترش شبکه حمل و نقل و ارتباط مطمئن و کارآمد می تواند از این مزیت در راستای افزایش درآمدهای ارزی و ارتقای استراتژیک خود در منطقه به نحو مطلوب استفاده کند.

وی با بیان اینکه معمولا مهمترین پارامترهایی که در زمینه ترانزیت در نظر گرفته می شود فضای ممطئن و مسیری اقتصادی است، تصریح کرد: در این راستا صاحبان کالا به عبور کالای خود از مسیرهای مطئمن و دارای امکانات مناسب اهمیت ویژه ای می دهند که باید مورد توجه کشورهای مسیر ترانزیت از جمله ایران قرار گیرد.

شهرکی مسیر اقتصادی را از دیگر پارمترهای انتخاب تجار در مسیر ترانزیت عنوان کرد وبیان داشت: در حمل و نقل هزینه عامل تعیین کننده ای بوده و همچنین هزینه های اعمالی بر تشریفات کالا از جمله تخلیه و بارگیری، انبارداری و ... مورد تاکید تجار قرار دارد.

وی حمل و نقل سریع، ناوگان استاندارد، سرعت انجام تشریفات و حمل و نقل ایمن را از دیگر پارمترهای مورد توجه تجار در این زمینه برشمرد.

کارشناس سازمان بازرگانی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه چابهار به عنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان قرار گرفته است، افزود: این بندر به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آبهای آزاد بین المللی جایگاه ویژه ای در مبادلات ایران با دیگر کشورهای منطقه دارد.

شهرکی با اشاره به اینکه این بندر به علت نزدیکی به کشورهای افغانستان، پاکستان و آسیای میانه با اتصال به شبکه ریلی کشور اهمیت ویژه ای در ترانزیت کالا به این کشورها خواهد داشت، گفت: این بندر به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، یکی از نقاط کلیدی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بوده و در محور شمال به جنوب نقش مهمی را ایفا خواهد کرد. 

وی به تاثیرات اقتصادی محور ترانزیتی شرق اشاره کرد و ادامه داد: در صورت تکمیل محور ترانزیتی چابهار- زاهدان، زابل - مشهد و تقویت صنایع تبدیلی و فرآوری، بسته بندی و کشتارگاه ها در استاهای سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و رضوی می تواند در زمینه صادرات گوشت قرمز، دام های کوچک، صادارات پودر ماهی و دیگر محصولات شیلاتی، گوشت مرغ و تخم مرغ و در بخ باغبانی با صادرات محصولات باغی، گلخانه ای و نبابت جالیزی و صیفی جات زمستانه و ... در کسب درآمد برای ناحیه جنوب شرق کشور گام های موثری برداشته شود.

شهرکی با اشاره به تاثیرات محور ترانزیت شرق بر صادرات و واردات، تصریح کرد: حمل و نقل بار از طریق راه آهن از سهولت بیشتری برخوردار بوده و با راه اندازی راه اهن چابهار- زاهدان - مشهد حجم بار به چند برابر افزایش یافته و منجر به بهبود وضعیت اقتصادی منطقه می شود.

کارشناس سازمان بازرگانی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه راه آهن مسیرهای کرمان- زاهدان و چابهار- زاهدان - بیرجند - مشهد- سرخس از مهمترین مسیرهای ترانزیت کالا هستند، افزود: این مسیرها با اشتغالزایی، ایجاد امنیت، توسعه اقتصادی و اجتماعی و با تقویت نقاط قوت و توانمندی ها سعی در رفع نواقص و حذف کاستی ها داشته و نقش مهمی در توسعه و پیشرفت مناطقی که از ان می گذرد ایفا می کند.

شهرکی یادآور شد: حلقه مفقوده ایران در حمل و نقل توسعه حمل و نقل ریلی است، که بویژه در بخش بار هیچ وسیله ای بر روی زمین و هوا قادر نیست، میلیونها تن سنگ آهن یا زغال سنگ را به سادگی از استانهای کویری و مرکزی به مراکز تولید فولاد برساند که در این زمینه توسعه شبکه و مسیرهای میان بر جهت حذف گلوگاه ها، بازسازی و توسعه ناوگان کشنده، برنامه ریزی و افزایش نظم در جهت کاهش زمان سیر قطارها، مکانیزه کردن سیستم علائم و ارتباطات بین ایستگاه ها و تقویت نقاط قوت و تلاش در جهت کاهش کاستی ها از مهترین عوامل و سیاست های افزایش کارایی و سودآوری شبکه ریلی کشور در امر ترانزیت کالا است. 

کد خبر 1596969

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha