۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۵:۱۳

خداپرست:

سرمایه‌های مرغداران قم در حال نابودی است

سرمایه‌های مرغداران قم در حال نابودی است

قم - خبرگزاری مهر: رئیس اتحادیه تعاونی‌های مرغداران استان قم گفت: با توجه به مشکلات پیش آمده برای مرغداران در زمینه تامین خوراک طیور، سرمایه های مرغداران در حال نابودی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد خداپرست اظهار داشت: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام سال حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است، متاسفانه به دلیل عدم حمایت از مرغداران، سرمایه های عظیم آنان که همان سرمایه ملی نیز می باشد، در حال نابودی است.

وی خطاب به مسئولان بیان داشت: اگر دلتان برای مرغدار نمی سوزد، حداقل برای سرمایه های ملی که در حال از بین رفتن است دلتان بسوزد و هر چه سریعتر نسبت به رفع مشکلات مرغداران اقدام نمائید.

مصرف سرانه تخم مرغ در ایران حدود 110 عدد در سال است

رئیس اتحادیه تعاونی‌های مرغداران قم در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه تخم مرغ یکی از عمده ترین منابع پروتئینی غذایی مشترک بین همه اقوام و ملل جهان است، تصریح کرد: هر آمریکایی در سال بیش از 300 عدد تخم مرغ، هر اروپایی به طور میانگین 270 عدد تخم مرغ، در ترکیه 140 ، پاکستان وعراق 120 عدد و ساکنین قاره آفریقا 110 عدد تخم مرغ در سال مصرف می کنند و جالب است بدانید که مصرف سرانه تخم مرغ در ایران هم در حدود 110 عدد در سال می باشد.

وی تصریح کرد: تخم مرغ یک ماده پروتئینی حیوانی است که 12.5 درصد پروتئین دارد و به عبارت دیگر هر کیلو تخم مرغ 15 برابر یک کیلو گوشت قرمز پروتئین دارد و قیمت آن بسیار ارزان است.

خداپرست با اشاره به اینکه مصرف بالای تخم مرغ در کشورهای پیشرفته اتفاقی نیست، گفت: کشورهای پیشرفته آگاهانه و با تحقیق و با مطالعه تخم مرغ را وارد برنامه غذایی خود کرده اند و مصرف می کنند، اگر در آفریقا مصرف تخم مرغ کم است به علت شرایط نامناسب تولید است ولی در ایران که شرایط مناسب است، چرا سرانه مصرف همانند کشورهای آفریقایی است، اشکال کار کجاست ؟!

جایگاه سیزدهم ایران در تولید تخم مرغ

وی با اشاره به اینکه ما از نظر تولید در جهان مقام سیزدهم را داریم ولی مصرف سرانه ما مطابق یک کشور آفریقایی و بدون تولید است، افزود: این در حالیست که سرمایه گذاری کلان و عظیمی درمدت 30 سال گذشته در این بخش انجام گرفته است و در حال حاضر ایران توان تولید 900 هزار تن تخم مرغ در سال را دارد.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های مرغداران قم با اشاره به اینکه سیاست هایی که دولت در این بخش اعمال کرده تبدیل به شمشیر دولبه ای شده است که با یک لب سر مرغدار و با لب دیگر سر مصرف کننده را می برد، اظهار داشت: سه ماه است مرغداران تولید خود را زیر قیمت و با ضرر عرضه می کنند.

80 درصد مواد غذایی طیور وابسته به خارج است

وی اضافه کرد: 80 درصد مواد غذایی طیور وابسته به خارج است و وارد کنندگان نیز در این مدت چه بلاهایی که به سر مرغداران در نیاورده اند.

خداپرست گفت: از طرفی مرغدار تولید خود را به ضرر می فروشد و از طرف دیگر سویا را کیلویی یک هزار و 650 تومان از بازار سیاه می خرد و فروشندگان پول را می گیرند ولی سویا را نمی فرستند.

وی افزود: مجموعه این مشکلات باعث می شود که مرغدار از کیفیت تخم مرغ بکاهد و چون تخم مرغ کیفیت ندارد مصرف کننده رغبتی به مصرف آن ندارند و در نتیجه مرغداران از دو طرف ضربه می خورند.

نوسان قیمت تخم مرغ و بالا بودن قیمت علوفه شدیدترین ضربه را به صنعت مرغداری می‌زند

رئیس اتحادیه تعاونی های مرغداران قم در ادامه سخنان خود خطاب به مسئولان گفت: چرا به درد دل ما مرغداران نمی رسید، و اگر دلتان به حال مرغدار نمی سوزد به حال سرمایه ملی که در بیابان‌ها بنا شده و در حال از بین رفتن است، بسوزد.

وی با تاکید بر اینکه این وضع تا چه موقع قابل دوام است، افزود: نوسان قیمت در طول سال چندین بار اتفاق می افتد و هر بار هم سبب می شود تا زنجیره تولید که از جوجه یک روزه تا مرغ مادر را در بر می گیرد دچار بحران شود.

خداپرست با اشاره به اینکه تولید ملی در حال نابودی است و مسئولان همچنان سکوت کرده اند، گفت: ما به سرمایه ملی خود اهمیت نمی دهیم، متولیان و مسئولان صنعت حمایت لازم را نمی کنند و نوسان قیمت تخم مرغ و بالا بودن قیمت علوفه شدیدترین ضربه را به صنعت مرغداری زده و می زند.

وی بیان داشت: در طول این سال ها همیشه ایستاده ایم و منتظر بحران بوده ایم و هنگامی که بحران به سراغ مرغداران نیامده هیچ کاری نکرده ایم، اما همینکه گرفتاری پیش آمد و یقه مرغداران را گرفته، برای آن راهکار مقطعی اندیشیده ایم و به خوبی معلوم است که این چنین طرز تفکر و راهکاری هیچ نتایجی به بار نخواهد آورد.

دلالان بازار خوراک طیور را قبضه کرده اند

رئیس اتحادیه تعاونی‌های مرغداران قم با اشاره به اینکه دلالان بازار خوراک طیور را قبضه کرده اند، اضافه کرد: وقتی که قیمت تخم مرغ از 2 هزار و 200 تومان یکباره به 1200 تا 1400 سقوط می کند و علوفه سویا به سه برابر قیمت از کیلویی 500 تومان به 1650 تومان می رسد، یعنی یک نوسان 50 درصد رخ داده است و از طرف دیگر اگر با این قیمت بالا هم سویا خریداری کنیم، معلوم نیست که به موقع وارد مرغداری شود، معنای دیگر این است که ارزش سرمایه گذاری ملی سقوط کرده است.

وی افزود: ما نمی گویم برای مرغدار دلسوزی کنید، بیائید برای سرمایه های ملی عظیم این کشور که بعد از شرکت نفت بیشترین سرمایه گذاری را انجام داده است، دلسوزی کنیم.

خداپرست افزود: با ثبات نسبی قیمت‌ها این صنعت آرامش و رونق می گیرد و نوسان قیمت باعث تزلزل و اختلال بازار می‌شود.

وی گفت: اگراین رویه پیش برود و دولت مردان به فکر نیفتند و چاره ای نیندیشند طولی نخواهد کشید که مرغداران یکی پس از دیگری مرغ های خود را روانه کشتارگاه می نمایند و فاجعه ای دیگری به بار خواهد آمد و آن هم وارد کردن تخم مرغ از کشورهای همسایه می باشد.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های مرغداران قم بیان داشت: بارها مسئولان اتحادیه و تعاونی‌ها چه کتبی و چه شفاهی به مسئولان یادآورده شده اند که بحران نزدیک است، به فکر چاره باشید، ولی تا به امروز هیچ اثری از بهتر شدن اوضاع نیست و در همین راستا مرغداران تصمیم گرفتند در مقابل بازرگانی تجمع نمایند ولی با توجه به پیگیری و قول مساعد اداره صنعت، معدن و تجارت استان قم در جهت حمل سریع سویاهای خریداری شده، تجمع اعتراض آمیز مرغداران ملغی اعلام و برگزار نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما که از اردیبهشت سال 90 گریبان ما را  گرفته است تعرفه 70 درصدی صادرات تخم مرغ می باشد، افزود: با این کار دولت؛ جلوی صادرات تخم مرغ گرفته شد و با اینکه ما تخم مرغ مازاد نیاز داشتیم و روزانه 15 تا 20 هزار تن تخم مرغ در مرغداری کشور دپو می شود، اجازه صادرات نداشتیم تا اینکه در فروردین ماه امسال تعرفه صادرات تخم مرغ برداشته شد ولی متاسفانه تا امروز هنوز این تعرفه به گمرکات ابلاغ نشده است و ما هنوز زیر قیمت تخم مرغ را به بازار عرضه می کنیم و اجازه صادرات هم نداریم.

هیچ یارانه ای به مرغدار برای علوفه داده نشده است

خداپرست در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه هیچ یارانه ای به مرغدار برای علوفه داده نشده است، گفت: دولت باید در زمانی که تولید بالاست وارد بازار بشود و تولید را به حداقل قیمت بخرد و در زمانی که قیمت بالا می رود، محصولات خریداری شده را در بازار بریزد و اگر خریداری نمی نمایند، مبلغی که مرغدار ضرر می کند باید نقدی پرداخت شود.

وی ادامه داد: اگر این کار از دست دولت بر نمی آید باید تنظیم بازار را دست اتحادیه و تعاونی ها بدهد تا خودشان بازار را تنظیم کنند و دولت فقط ناظر باشد.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های مرغداران قم با اشاره به اینکه هنگامی که قیمت تخم مرغ پائینی می آید، مسئولان جواب تلفن خود را نیز نمی دهند، اظهار داشت: بر اساس اصل 44 قانون اساسی باید تنظیم بازار در دست خود تولید کندگان باشد؛ مسئولان مربوطه نه می گذارند که ما بازار را تنظیم کنند نه خودشان اجرا می کنند، موقعی که قیمت تخم مرغ بالا می رود، روی ما فشار می آورند که قیمت ها را ارزان کنید و  موقعی که قیمت تخم مرغ پائین می آید جواب تلفن ما را نمی دهند.

وی اضافه کرد: ما از جهاد کشاورزی می خواهیم که وارد بازار بشود و قیمت نهاده ها را تنظیم نماید و از بازرگانی هم می‌خواهیم که در حال حاضر که قیمت تخم مرغ پائین است وارد بازار شود و تخم مرغ مازد مرغداران را جمع کند یا اجازه صادرات را بدهد تا مرغدران از این گرفتاری نجات پیدا کنند.

کد خبر 1597383

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha