۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۵:۴۰

تایید صلاحیت ایران برای نظارت بر صادرات جهانی واکسن

تایید صلاحیت ایران برای نظارت بر صادرات جهانی واکسن

مدیرکل مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و داروی وزارت بهداشت، از کسب تایید صلاحیت از سازمان بهداشت جهانی برای نظارت بر صادرات واکسن خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسین رستگار روز چهارشنبه در بازدید وزیر بهداشت از ساختمان جدید مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو اظهارداشت: مراحل نهایی کسب تاییدیه آزمایشگاه پانل تست از مرکز بین المللی زیتون در حال انجام است و ایران بزودی به عنوان سایت کنترل زیتون در خاورمیانه معرفی می شود.

وی با اشاره به درخواست قرار گرفتن این مرکز در لیست آزمایشگاههای همکار سازمان بهداشت جهانی، افزود: کسب تایید صلاحیت از اتحادیه اروپا برای کنترل پسته ایران برای صادرات به اروپا، از دیگر موفقیتهای مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و داروی وزارت بهداشت است.

مدیرکل مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو ادامه داد: رسیدن به مراحل نهایی کسب ISO1705 برای صادرات پسته، اعطای مجوز به 42 آزمایشگاه خصوصی در تهران و 80 آزمایشگاه خصوصی در شهرستان تنها بخشی از دستاوردهای این مرکز طی سالیان اخیر هسنتند.

رستگار افزود: همچنین بازسازی و تجهیز مرکز آزمایشگاههای مرجع، راه اندازی روشهای نوین در کنترل فرآورده‌های حاصل از فناوریهای نوین چون بیو و نانوتکنولوژی و در نهایت ارتقای توانمندیهای 45 آزمایشگاه معاونتهای غذا و داروی استان‌ها از جمله مهمترین دستاوردهای مرکز آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو هستند.
 
وی با بیان اینکه در زمینه آموزش، تمام کشورهای منطقه به ما نیاز دارند، گفت: اگر برای تثبیت جایگاه خود تلاش نکنیم سایر کشورهای منطقه چون ترکیه از ما جلو می‌افتند.
 
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو همچنین درباره روند اعطای مجوز به آزمایشگاهها در سراسر کشور گفت: تنها طی دو سال گذشته اعطای مجوز برای تاسیس آزمایشگاه‌ در شهرستانها 55 درصد رشد داشته است.
 
رستگار در ادامه از راه‌اندازی آزمایشگاه‌ نانوتکنولوژی خبر داد و گفت: این مرکز راه‌اندازی شده اما دستگاههای مربوط به آن گران قیمت هستند. ذرات نانو بسیار ریزند و دستگاه‌های معمولی قادر به بررسی آنها نیستند. البته طی مذاکراتی با معاونت تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری در صدد تامین و بکارگیری این دستگاهها در آزمایشگاه مرجع هستیم.
 
وی همچنین به فعالیت مراکز تحقیقاتی سازمان غذا و دارو نیز اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز تحقیقات سلامت آب، مرکز سلامت فراورده‌های آرایشی و بهداشتی و مرکز تحقیقات حلال از جمله مراکز تحقیقاتی مصوب در معاونت غذا و دارو هستند که امیدواریم بزودی راه اندازی شوند.
 
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو در ادامه با اشاره به تشکیل 4 کارگاه کشوری در خصوص بررسی قاچاق و تولید فراورده‌های آرایشی و بهداشتی، افزود: ورود فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی قاچاق چون بوتاکس‌ها در سطح بازار باعث بروز آسیب جدی به دنبال ابتلا به سرطان‌های پوست شده است.
 
رستگار در پایان از راه‌اندازی آزمایشگاههای فوق تخصصی در مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو خبر داد و گفت: یکی از این آزمایشگاهها، آزمایشگاه تشخیص بافت شناسی مولکولی برای تقلبات غذایی است. به عنوان مثال اگر در خمیرمرغی روده، کبد و پوست مرغ مشاهده شود دستگاههای موجود در آزمایشگاه قادر به تشخیص آن هستند.
کد خبر 1598194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha