به گزارش خبرنگار مهر، خلفی ظهر شنبه در آئین بیستودومین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هستهای کشور در دانشگاه زنجان افزود: تولید برق هستهای تنها یکی از اهداف دستیابی به این انرژی است و استفاده از مزایای موجود در این بخش همچون توسعه سلامت و کشاورزی از دیگر مزایایی است که ایران بهدنبال دستیابی به آن است.
وی با بیان اینکه عموم مردم باید با مزایای دستیابی کشور به انرژی هستهای آشنا شوند ادامه داد: اطلاع اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان با این دستاوردهای علمی از تاکیدات مسئولان کشور است و معتقدیم تا زمانی که چراغ دانشگاهها روشن است این علم نیز توسعه خواهد یافت.
وی با بیان اینکه عموم مردم باید با مزایای دستیابی کشور به انرژی هستهای آشنا شوند ادامه داد: اطلاع اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان با این دستاوردهای علمی از تاکیدات مسئولان کشور است و معتقدیم تا زمانی که چراغ دانشگاهها روشن است این علم نیز توسعه خواهد یافت.
خلفی در ادامه به آخرین وضعیت چرخه سوخت هستهای اشاره کرد و یادآور شد: گامهای نهایی در این بخش برداشته شده و در حال حاضر کشور علیرغم موانع پیشرو، بهطور کامل به این علم دست یافته است.
معاون توسعه کاربرد پرتوهای سازمان انرژی هستهای ایران، با بیان اینکه راکتور هسته ای بوشهر در حالحاضر با ظرفیت تولید 900 الی 950 مگاوات برق در حال فعالیت است ادامه داد: این نیروگاه دانشگاهی برای تربیت دانشمندان هستهای است و امیدواریم در آینده متخصصان بیشماری در این محیط پرورش یابند.
خلفی، با اشاره به عملکرد معاونت توسعه کاربرد پرتوها در سازمان انرژی اتمی، کاربرد پرتوها در زندگی انسان را حائز اهمیت دانست و گفت: در ابتدای راه باید حمایت مردم جلب شود و آحاد جامعه باید بدانند که پرتوها چه نقشی بر زندگی آنها دارد.
معاون توسعه کاربرد پرتوهای سازمان انرژی هستهای کشور، ادامه داد: تولید رادیو داروها، توسعه صنعت کشاورزی با استفاده از علم پرتوها و توسعه صنعت از جمله کاربردهای پرتوها به شمار میآید که مردم باید با زوایای مختلف آن آشنا شوند.
خلفی با تاکید بر اینکه دانش هستهای فقط مختص به چرخه سوخت و تولید برق هستهای نیست افزود: این دانش در خدمت زندگی روزمره مردم است و در این راستا میتوان به استفاده از دانش پرتوها برای افزایش تولید در بخش کشاورزی اشاره کرد که امسال در اولویت کارهای این سازمان قرار دارد.
وی با اذعان به اینکه طراحی و ساخت سامانههای پرتودهی در دستور کار سازمان انرژی اتمی کشور قرار دارد ادامه داد: در راستای تولید شتابدهنده صنعتی قدمهای خوبی برداشته شده است و در رابطه با تولید شتابدهنده پزشکی نیز توافقاتی حاصل شده است.
معاون کاربرد پرتوهای سازمان انژی اتمی ایران، پایداری و ماندگاری این صنعت برای نظام اسلامی را مستلزم حمایت همیشگی مردم دانست و افزود: باید کاربردهای گسترده این دانش عظیم را در زندگی روزمره به مردم نشان داده و آنان را با اهمیت دستیابی به این فناوری آشنا کرد.
خلفی، کاربرد پرتوها را دارای پتانسیل بالایی در توسعه علوم پزشکی، کشاورزی و صنعت دانست و یادآورشد: این سازمان آمادگی دارد، تمام یافته های علمی خود در زمینه کشاورزی و پزشکی را در اختیار کشاورزان و اساتید پزشکی قرار دهد، تا به صورت روزمره از مزایای این دانش گرانقدر بهره مند شوند.
وی، استفاده از فناوری هسته ای در عرصه کشاورزی را موجب کاهش تخریب محصولات زراعی دانست و افزود: در صورتی که مسولان آمادگی داشته باشند و زمینی در اختیار کارشناسان این سازمان قرار دهند، می توان فناوری های به دست آمده را در اختیار کشاورزان قرار داد.
معاون توسعه کاربرد پرتوهای سازمان انرژی هستهای کشور، برگزاری نمایشگاههایی مربوط به دستاوردهای صنعت هستهای کشور در سطح دانشگاههای کشور را برای شناخت آحاد جامعه با روند دستیابی دانشمندان ایرانی به این صنعت عنوان کرد و افزود: معتقدیم در صورتی که دانشجویان با این صنعت آشنا شوند، قطعا ادامه دهنده راه شهید شهریاریها خواهند بود.
نظر شما