مهرپویان طارانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از مهمترین اهداف مجمع امور صنفی کنترل بازار و جلوگیری از برخی تخلفهاست که انجام بازرسی های مکرر و نظارت و کنترل بر روند فعالیت صنوف مختلف مهمترین روش برای جلوگیری از بروز تخلف های احتمالی است، با این وجود تخلفات صورت گرفته بسیار «اندک» است و کسبه و اصناف اسلامشهر کاسبان منصفی هستند.
ساماندهی فعالیت صنوف بدون پروانه
این مسئول ادامه داد: تا همین دو سال پیش بیش از چهار هزار واحد صنفی بدون مجوز در اسلامشهر مشغول فعالیت بوده اند که با بررسی های انجام شده تعداد زیادی از این واحد ها موفق به کسب پروانه شده اند.
طارانی افزود: تنها در سال گذشته بیش از دو هزار و500 پروانه فعالیت صنفی اعطا شده و هم اکنون نیز نزدیک به همین تعداد واحد صنفی بدون پروانه شناسایی و برای سیر مراحل قانونی صدور پروانه به اتحادیه های مربوطه معرفی شده اند.
وی بیان کرد: واحدهای صنفی دارای پروانه در شهرستان اسلامشهر در حالی امروز از مرز 17 هزار واحد گذشته است که در اردیبهشت ماه سال 88 این تعداد تنها کمی بیشتر از 13 هزار واحد صنفی بوده است.
تفکیک صنوف؛ اصلی انکار نشدنی
این مسئول عنوان کرد: اگر شما هم در گذشته سر و کارتان با بعضی اتحادیه های شهرستان اسلامشهر می افتاد بعید نبود که با اسامی از این قبیل " اتحادیه گرمابه داران و خنچه عقد" و ... برخورد کنید اما ادغام بعضی از اتحادیه ها طبیعتاً دلیل محکمی مثل به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضا برای تشکیل اتحادیه جدید داشته است اما این ترکیب های نامانوس معمولا موجب بروز اشتباهات و دردسرهایی برای مراجعه کنندگان شده است.
رئیس اصناف اسلامشهر از اقدام جدی و عملی برای تفکیک صنوف و جلوگیری از تداخل در فعالیتهای اصناف خبر داد و افزود: در دو سال گذشته تعدادی از این اتحادیه ها و صنوف تفکیک شده اند و اقدامات علمی برای تفکیک صنوف باقی مانده همچنان ادامه خواهد داشت تا دیگر شاهد بروز چنین اشتباهات و تداخل هایی نباشیم.
صنوف مزاحم از شهر می روند
این مسئول عنوان کرد: یکی دیگر از مهمترین دغدغه های شهرنشینی، حضور برخی صنوف مزاحم در سطح شهرهاست، درودگری، آهنگری، مکانیکی و بعضی مشاغل دیگر را می توان در همین دسته طبقه بندی کرد، از این میان صنف درودگران با ایجاد شهرک مخصوصی در حاشیه شهر همگی به آنجا منتقل شده اند.
طارانی در این باره از تشکیل کارگروهی در سطح شهرستان خبر داد و افزود: هم اکنون مشغول شناسایی این صنوف و شاغلین در آنها هستیم و در حال حاضر مشغول تدارک زمینه های لازم برای انتقال صنف آهنکاران و آبکاران به بیرون از شهر هستیم که این کار تا کنون بیش از 40 درصد پیشرفت داشته است و به آینده ای نزدیک شاهد انتقال این صنف به محلی در خارج از محدوده شهری خواهیم بود.
بیمه تکمیلی برای کاسبان اسلامشهر
رئیس مجمع امور صنفی اسلامشهر با بیان اینکه در یک سال گذشته بیش از شش هزار نفر از کسبه اسلامشهر تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته اند،با اعلام این خبر تحقق آن را از آرزوهای دیرینه اصناف و کسبه این شهرستان دانست و گفت: هم اکنون 40 اتحادیه در سطح شهرستان فعال هستند و تاکنون بیش از شش هزار نفر از کسبه و اعضای این اتحادیه ها تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته اند.
وی در خصوص ادامه این روند عنوان کرد: تلاش مجمع این است که همه اصناف و کسبه ای که شرایط لازم را دارا هستند از بیمه تکمیلی بهره مند شوند.
حمایت از تولید کنندگان و اصناف لازمه تحقق شعار امسال
نماینده اصناف اسلامشهر در مجمع امور صنفی با مورد اشاره قرار دادن شعار امسال، حمایت از تولید کنندگان و اصناف را لازمه تحقق آن دانسته و می گوید: اصناف و تولید کنندگان دو عنصر بسیار مهم در چرخه اقتصادی کشور هستند و برای تحقق منویات رهبری در زمینه تولید ملی و حمایت از کار وسرمایه ایرانی حمایت از این دو بخش ضرورتی انکار نشدنی است.
وی همراهی دستگاه های مختلفی همچون اداره مالیات و دارایی و شهرداری ها و سایر دستگاه های شهرستان و استان را لازمه این امر می داند.
طارانی همچنین از اجرای طرح ویژه «شبنم» برای جلوگیری از عرضه کالاهای نامرغوب خارجی خبر داد و افزود: با توجه به لزوم حمایت از کالاهای داخلی و حمایت از حقوق اصناف و مصرف کنندگان، اجرای طرح شبنم در دستور کار مجمع امور صنفی اسلامشهر قرار گرفته است.
وی در توضیح این طرح اظهار داشت: همه کالاهای خارجی موجود در بازار، بویژه کاهای نامرغوب نشان دار می شوند و کسبه ملزم هستند تا از عرضه آنها در بازار جلوگیری کنند.
وی دلیل این نشانه گذاری بر روی کالاهای خارجی نامرغوب را جلوگیری از ضرر و زیان کسبه عنوان کرده و می افزاید:هدف اصلی این کار جلوگیری از عرضه کالاهای قاچاق و نامرغوب خارجی است که بر اساس این طرح کسبه و عرضه کنندگان کالاها باید به سمت عرضه کالاهای دارای ایران کد حرکت کنند.
رئیس اصناف اسلامشهر از آغاز طرح های بازررسی و نظارتی ویژه در این زمینه خبر داد و افزود: هم اکنون واحد بازرسی مجمع مشغول جمع آوری اطلاعات این کالاها در سطح شهرستان است و ما مصمم هستیم که با اجرای دقیق این طرح ضمن حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان داخلی، مانع از بروز خسارت برای کسبه و اصناف را نیز فراهم کنیم.
نظر شما