۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۵:۵۹

گزارش تحلیلی مهر/

گندمکاران ورامین نگران عدم حمایت از تولید ملی

گندمکاران ورامین نگران عدم حمایت از تولید ملی

ورامین – خبرگزاری مهر: دو ماه از سالی که به ابتکار مقام معظم رهبری به عنوان "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" نامگذاری شده، گذشت اما ظاهرا این شعار در عمل مسئولان تغییری ایجاد نکرده و در این میان، کشاورزان گندمکار ورامین همچنان نگران آینده خود هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، با اینکه توسعه بخش کشاورزی و استفاده از توان و پتانسیل ها، افزایش تولید با کیفیت و ایجاد اشتغال از تأکیدات دولت است، اما اگر تمام جوانب به خصوص مشکلات کشاورزان مدنظر قرار نگیرد، همین کشاورزان هم شغل خود را از دست می دهند، چه برسد به اشتغال دیگران.

هزینه کاشت و بذر، قیمت بالای سم برای مبارزه با آفات و تراکم سن مادر، سهمیه کم کود یارانه ای، هزینه بالای سوخت و ... نه تنها مشکل کشاورزان ورامینی است، بلکه کشاورزان کل کشور دچار این مشکلات هستند.

وقتی با این زحمتکشان هم سخن شدیم، در کنار تشکر از زحمات مسئولان و کارشناسان جهاد کشاورزی، از مبهم بودن قیمت گندم گفتند، یکی از سئوالات آنها این بود که آیا در خرید تضمینی گندم، قیمت تمام شده این محصول، کارشناسی می شود یا خیر؟!

انگیزه کشاورزان گندمکار باید با تصمیم درست ارتقا یابد

از مسئولان مربوطه انتظار می رود علاوه بر هزینه های تحمیل شده بر غله کاران، قیمت جهانی گندم را نیز در نظر بگیرند و شعار اقتصادی امسال را عملی کنند و در حمایت از کار ایرانی، به تلاش کشاورزان ارج نهاده و انگیزه و تعهد این قشر زحمتکش را با تصمیم درست و صحیح ارتقا دهند.

در سالی که به نام حمایت از تولید ملی است، بارها به مسئولان در این باره گوشزد شده که از شعارزدگی پرهیز کنند، اما باز شاهد برخی بی توجهی ها به بخش تولید هستیم، به خصوص در حوزه کشاورزی که مهم ترین نقش را در اقتصاد کشور ایفا می کند.

افزایش نرخ نهاده های کشاورزی و قیمت سوخت با افزایش قیمت گندم تناسب ندارد

عمده ناراحتی کشاورزان این است که با افزایش نرخ تمامی نهاده های کشاورزی و همچنین قیمت سوخت، چگونه دولت قیمت خرید تضمینی گندم را از 360 تومان به کیلویی 395 تومان افزایش داده است.

گفتنی است نامگذاری سال جاری باعث خوشحالی کشاورزان شد، زیرا کشاورزی از مباحث تولید ملی به حساب می آید، اما این قشر خواستار این است که با حمایت از آنها، روند تولید بهتر شده تا به ادامه فعالیت خود ترغیب شوند.

نرخی را که دولت در بحث خرید تضمینی گندم اعلام کرده باعث از بین رفتن تولید گندم در سال آینده خواهد شد، زیرا کشاورزان نمی توانند چندین ماه از سال را بدهکار باشند و در آخر نیز تولید خود را با نرخ کمتر از هزینه های انجام شده به دولت ارائه دهند.

دولت در سال گذشته نرخ خرید تضمینی گندم را 360 تومان اعلام کرد، اما از سال گذشته تا کنون همه نهاده ها با چندین برابر قیمت مواجه شده که به عنوان مثال باید به نرخ کود اشاره کرد که از کیلویی پنج هزار تومان به کیلویی 35 تا 40 هزار تومان رسیده است.

نمایندگان مجلس نیز به نرخگذاری گندم معترض شدند

نمایندگان مجلس نیز در روزهای گذشته با صدور بیانیه ای خطاب به دولت با انتقاد از افزایش هزینه های تولید شیر برای دامداران و قیمت نامناسب خرید تضمینی گندم، خواستار کمک به کاهش هزینه تولید از سوی دولت شدند.

در بخشی از این بیانیه درباره نحوه نرخ‌گذاری گندم آمده است: "تعیین مبلغ 395 تومان برای خرید تضمینی هر کیلو گندم، در حالی که قیمت تمام شده حدود 550 تومان در کیلو محاسبه شده است از مصادیق بارز کار غیر کارشناسی و تحمیلی و خسارت آور بر ضد تولید است.

سیاست های اتخاذ شده در روزهای اخیر دقیقا در راستای نابودی تولید کنندگان بخش کشاورزی و توجیه واردات بی رویه و ایجاد رانت های فراوان اقتصادی است و نشانه آن تصویب 24 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی است.

بر اساس قانون، قیمت خرید تضمینی باید متضمن هزینه تمام شده تولید به علاوه سودی عادلانه برای تولید کننده باشد.

همچنین دولت مکلف است نرخ تضمینی خرید را متناسب با تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی افزایش دهد. آیا این تحقق همان شعار عدالت طلبی است؟ چرا دولت قیمت خودرو و امثال آن را کنترل نمی کند و حداکثر فشار را به تولید کنندگان شیر و گندم وارد می کند.

جای تأسف است که در سال تولید ملی، ضد تولید ملی عمل می شود و به جای کمک به کاهش هزینه تولید، خود تولید هدف قرار می گیرد.

انتظار جدی برای اقدام مؤثر و سریع دولت و برطرف کردن این ظلم فاحش و اعلام نتیجه به مجلس شورای اسلامی را داریم".

قیمت اعلام شده از سوی دولت منصفانه نیست

یکی از کشاورزان منطقه ورامین در خصوص مشکلاتی که با آن مواجه است، گفت: اکثر کشاورزان نسبت به قیمت گندم اعتراض دارند، به دلیل اینکه قیمت اعلام شده از سوی دولت منصفانه نیست؛ دلیلش هم این است که قیمت تمام شده گندم بعد از هدفمند شدن یارانه با تغییر کردن قیمت ها علی الخصوص قیمت سوخت، برق، و ... بیش از این بوده و این فقط به ضرر کشاورز است و نه تنها سود نخواهد کرد، بلکه متضرر هم می شود.

علی سلطانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: قیمت فعلی گندم باعث خواهد شد یکسری از کشاورزان شغل خود را از دست بدهند؛ بعضی مزارع کوچک که صرفه اقتصادی ندارند، به کار کشاورزی خاتمه داده، چون برایشان منفعتی ندارد که کار را ادامه بدهند.

وی بیان کرد: با این وضعیت ما نیز که در سطح وسیع کشت داریم باید کار را تعطیل کرده، چون هزینه تمام شده گندم برای کشاورز حدود 570 تومان است.

قیمت همه چیز افزایش یافت به جز گندم!

وی افزود: متأسفانه تمام نهاده های کشاورزی به موقع به کشاورز داده نمی شود یا اصلا تأمین نمی شود؛ در حال حاضر نیز که تمام این نهاده ها در حال آزادسازی است، تمام این مشکلات وجود دارد اما قیمت گندم نسبت به سال گذشته 10 درصد هم گران نشده است.

سلطانی عنوان کرد: در سالی که به نام سال حمایت از تولید ملی نامگذاری شده، در عمل چیزی احساس نمی شود و عدم تعامل مسئولان با تولید کنندگان یکی از دلایل آن است.

وی افزود: متأسفانه کشاورزی با این وسعت یک تشکل نظام مند ندارد که بخواهد حرفش را بیان کند.

مسئولان به شنیدن مشکلات کشاورز رغبتی ندارند

سلطانی یادآور شد: مسئولان هیچ رغبتی نشان نمی دهند که بخواهند با تولید کننده سر یک میز بنشینند، مشکلاتش را بررسی کرده و قیمت تمام شده گندم را استخراج کنند.

وی افزود: گرانی سوخت نیز یکی دیگر از مشکلات کلی و در عین حال اساسی برای کشاورزان است.

عدم توان خرید سوخت توسط کشاورز با صرفه جویی اشتباه نشود!

این کشاورز ورامینی بیان داشت: آمارهایی که وزارت نفت مبنی بر صرفه جویی در مصرف سوخت می دهد، در واقع صرفه جویی نیست، بلکه عدم توان کشاورز در خرید سوخت است که این به خودی خود مصرف را کاهش می دهد.

صدا و سیما یک طرفه به قاضی نرود

سلطانی بیان کرد: بنده به عنوان یک عضو از خانواده بزرگ کشاورزان اعلام می کنم که از بعضی جهت گیری های صدا و سیما راضی نیستیم، چون یک طرفه به قاضی می رود و مسئول و وزیر را در برنامه ها دعوت می کند، اما تولید کننده را نه.

وی ادامه داد: مسلما وزیر می خواهد فقط در برنامه یکسری آمار بدهد، ولی اگر دو تولید کننده نیز در برنامه حضور داشته باشند و حرف بزنند، قطعا به برطرف شدن مشکلات منجر خواهد شد.

خدمات دولت یکی پس از دیگری در حال قطع شدن است

یک کشاورز دیگر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از اینکه خدمات دولت یکی پس از دیگری در حال قطع شدن است، گلایه کرد.

رمضان زینعلی گفت: مردم ایران اهل کارند، برای آباد شدن کشور تلاش می کنند و می خواهند دستشان جلوی بیگانگان دراز نشود، اما اگر حمایتی از سوی مسئولان برای کشاورز صورت نگیرد، نسبت به ادامه کار دلسرد خواهد شد.

وی افزود: قیمتی که در حال حاضر از سوی دولت اعلام شده به ضرر کشاورز است و اینکه بر چه مبنا و معیاری این نرخ گذاری انجام می شود، ما بی اطلاعیم.

این کشاورز گفت: بارها به آزمایش خاک مراجعه کرده ام و آنها می گویند باید کودهای مختلفی به مزارع بزنید، اگر اینطور پیش برویم، نرخ گندم برایمان بیشتر از هزار تومان تمام می شود.

وی اضافه کرد: متأسفانه با این روند کشاورزی در حال نابود شدن است، برخی از کشاورزان زمین هایشان را رها کردند و برخی فقط 50 درصد از زمین را زیر کشت برده اند.

زینعلی تأکید کرد: از دیگر مشکلات می توان به قطع سمپاشی هوایی اشاره کرد که ما مجبوریم برای سمپاشی خودمان اقدام کنیم و با این کار علاوه بر اینکه در معرض خطر سم هستیم، فقدان تخصصمان در این زمینه هم برای زمین های کشاورزی فایده ای ندارد.

وی افزود: متأسفانه مشکل گرانی سوخت نیز از دیگر معضلاتی است که قشر کشاورز با آن روبه‌رو است؛ از مسئولان مربوطه خواستاریم به این مسئله نگاه جدی داشته باشند.

..................................

مینا شمسی

کد خبر 1606668

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha